בשוק ההון הישראלי עוד לא מזהים את הפוטנציאל הגדול של הסכמי השלום החדשים

הסכמי השלום עם איחוד האמירויות פותחים את השער למדינה עשירה ובה קרנות הון רבות המחפשות השקעות מעניינות בתחומי הליבה של הכלכלה הישראלית. זו ההשפעה על שוק ההון המקומי

הסכם שלום

הסכמי אברהם הכוללים את איחוד האמירויות פותחים בפני ישראל את השער למדינה עשירה ומפותחת, ובה קרנות הון רבות המחפשות השקעות מעניינות בתחומי הליבה של הכלכלה הישראלית – כמו הייטק, בריאות, מים וסייבר

ההיסטוריה של הסכמי השלום שחתמה ישראל אינה כה ארוכה כשלמעשה, עד השנה האחרונה, יצרה ישראל שני הסכמי שלום בלבד – עם מצרים ב-1978 ועם ירדן ב-1994. ב-2020, מספר המדינות הערביות מולן יש לישראל הסכמי שלום הוכפל ויותר, לאחר חתימת הסכם אברהם בבית הלבן, ב-15 בספטמבר.
בהסכם זה, כוננו יחסים בין ישראל, איחוד האמירויות הערביות ובחריין. בהמשך, הצטרפו להסכם סודאן ומרוקו, וייתכן כי הסכמים מול מדינות ערביות נוספות ייחתמו בתקופה הקרובה.
"הסכם אברהם פותח עבור ישראל שווקים כלכליים חדשים ומרתקים", אומר מיכה גולדברג, מנהל מחלקת המחקר של אקסלנס בורסה. "ההסכמים הקודמים, עם מצרים וירדן, לא תרמו כמעט דבר לצמיחה המייצגת או ארוכת הטווח של הכלכלה הישראלית. לכל היותר, היה ייצוא בעשרות מיליוני שקלים בודדים, מעט יבוא, ומעט גז שנמכר למצרים.
"ואולם מול האמירתים, המצב שונה לחלוטין. יש הערכות לפיהן ההסכם עם האמירויות יתרום לישראל 1.5% במונחי צמיחה בתמ"ג, ואף יותר מכך, לאורך זמן. כלומר, להסכם השלום הזה יש פוטנציאל גבוה משמעותית של תרומה כלכלית לישראל.
"הבדל נוסף ומשמעותי הוא הנורמליזציה מול האמירויות, מרוקו ובחריין. ניתן לראות שכבר נוצר קשר בין העמים, הישראלים שמחים לבקר באמירויות, ואילו באמירויות כבר בודקים את אפשרויות ההשקעה, המסחר והתיירות מול ישראל. הקשר הזה יכול לתרום לשינוי דעת הקהל הן בישראל והן במדינות הערביות, ולהוות בסיס להתקדמות נוספת אל שלום אזורי. זאת, להבדיל מהשלום מול מצרים, שלא הביא לנורמליזציה דומה".

תרבות עסקית מפותחת

לדברי גולדברג, "הקשר שנוצר בעיקר בין האמירויות לישראל נובע מהדמיון שקיים בין המדינות – לאיחוד האמירויות תמ"ג גבוה והיא משקיעה משאבים רבים בטכנולוגיה, בתחומים כמו אנרגיה מתחדשת , פיתוח ירוק, בריאות, מים, הייטק וסייבר – בדיוק התחומים עליהם ניתן דגש בהייטק הישראלי. כך למשל, ב-2019 היה התמ"ג של איחוד האמירויות כ-405 מיליארד דולר, לעומת 387 מיליארד דולר בישראל.
"התרבות העסקית המפותחת של האמירויות קרובה לזו שלנו, ומהווה קרקע פורייה לשיתופי פעולה לטובת כל הצדדים. המדינה ממוקמת במקום ה-16 במדד קלות עשיית עסקים, בעוד ישראל מדורגת במקום ה-35, כלומר, קל ליצור שיתופי פעולה עסקיים בה.
"העובדה שמדובר במדינות עשירות, עם שפע של קרנות עושר שרק מחפשות הזדמנויות השקעה, רק תורמת לכך. חברות בישראל יכולות ליהנות מהזרמות הון משמעותי מכיוון האמירויות, וניתן לראות את הציפייה לכך במספר הגדל והולך של אנשי העסקים מישראל שמגיעים לדובאי ואבו דאבי. למעשה, יש כאן פרטנר עסקי שנמצא קרוב לישראל, במרחק של שלוש שעות טיסה בלבד, ויש לו משאבים כלכליים רבים וראייה עסקית דומה לזו שלנו, כך שהפוטנציאל אדיר".
ואכן, הנתונים מעידים על כך שאיחוד האמירויות מרבה להשקיע ברחבי העולם, כשב-2018 לבדה ביצעו המדינה ואזרחיה השקעות של 15 מיליארד דולר במדינות אחרות. איחוד האמירויות מעניקה תנאים נוחים במיוחד ליזמים מרחבי העולם הזקוקים להשקעה, כמו למשל אזורי הכלכלה החופשית הקיימים בה ומציעים למשקיעים תנאים משופרים בתחומי הסחר והרגולציה.

שוק ההון הישראלי מגיב במתינות

כאמור, באיחוד האמירויות קרנות הון גדולות ובעלות עוצמה, בין אם לאומיות ובין אם פרטיות. בהן ניתן למנות את רשות ההשקעות באבו דאבי (ADIA), שהיקף השקעותיה הוא 700 מיליארד דולר, תוך התמקדות בשוק ההון, אשראי, נדל"ן ותשתיות; ואת רשות ההשקעות של ממשלת דובאי, עם נכסים המוערכים ב-240 מיליארד דולר, ומיקוד בשוק ההון , תחבורה, אנרגיה, נדל"ן, תיירות ועוד.
עם זאת, גולדברג מדגיש כי קיימים גם סיכונים. "כל הנושא של הסכמי שלום מול מדינות ערביות עדיין טרי יחסית עבורנו, ויכול להיתקל בקשיים שיבלמו את ההתקדמות ואולי אף יסיגו אותה לאחור", הוא מציין. "במקרה כזה, קשרים כלכליים, רווחיים ככל שיהיו, עלולים להיקטע עוד לפני שפירות שיתוף הפעולה יבשילו".
לדברי גולדברג, נראה כי הכלכלה הישראלית טרם הפנימה את גודל הפוטנציאל, וכתוצאה מכך, "שוק ההון לא מתמחר כרגע את ההשפעה של הסכמי השלום שכבר נחתמו, ואלה שנמצאים בדרך. התגובה בשוק עדיין מתונה מאוד ולא משמעותית, ולהערכתי, כאן נוצר פתח להזדמנויות נוספות, שכן יש תעשיות רבות מאוד שיכולות ליהנות מההסכם בטווח הארוך".

 

רוצים ליהנות מההזדמנויות בשוק ההון? לחצו כאן לפרטים נוספים על מסחר באמצעות אקסלנס טרייד

 תאריך הכתבה: 12.01.2021

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

מלחמת הסחר ואנחנו – איך זה יכול להשפיע על שוק ההון?

מלחמת הסחר

מלחמת הסחר מתחממת. אחרי שטראמפ סירב להרגיע את הגישה הלוחמנית מול סין, הגיבה זו באיום על שתיים מהחברות האמריקאיות הגדולות ביותר, אפל ומיקרוסופט. מה ההשלכות? 

קרא עוד
מסחר בסחורות

השקעה בסחורות

כאשר חששות המשקיעים והתנודות בשווקים מתגברים, זה הזמן לחשוב על רעיונות השקעה בסחורות יציבות גם בתקופות האטה ומיתון.

קרא עוד
איש עומד בשקיעה עם הכיתוב 2019

מסחר בבורסה בחו"ל: מהם האתגרים ב- 2019 ?

מה מצפה ב- 2019 למי שסוחר בבורסות בחו"ל? האם זה הפחד מפני התפרצות מלחמת סחר שעלולה לפגוע ברווחיות החברות, ומפני התפוגגות רפורמת המס?

קרא עוד
סקירת אירועי הבורסה למחצית הראשונה בשנת 2019

סקירת אירועי הבורסה למחצית הראשונה בשנת 2019

אחרי עליות חדות כל כך בבורסה מתחילת השנה, מי זוכר ששנת 2019 נפתחה בכלל ברגל שמאל? צפה בסקירת אקסלנס ברוקראז' על המחצית הראשונה של שנת 2019 והצפי שלנו להמשך השנה.

קרא עוד
מכולות עם הדגלים של ארצות הברית וסין מתנגשות

מבט רחב על מלחמת הסחר: איך היא משפיעה על המסחר בשווקים?

במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין יש שתי שחקניות מרכזיות, ואנו המשקיעים, באמצע. אבל מהן הסיבות המרכזיות לפרוץ מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ומהי ההשפעה הגדולה על שוק ההון?

קרא עוד
הריבית ממשיכה להיות אפסית – איך זה משפיע עלינו כמשקיעים?

הריבית ממשיכה להיות אפסית – איך זה משפיע עלינו כמשקיעים?

באסטרטגיית השקעה אחד מהגורמים שיש לקחת בחשבון הוא גובה הריבית הנוכחית, וזו הצפויה במהלך ההשקעה. לריבית נמוכה או ריבית אפסית ישנם יתרונות וחסרונות רבים.

קרא עוד
איש מחזיק עט ולפניו מסך עם גרפים של שוק ההון

איך העשור החדש מקרב את המניות בעולם למשקיע הישראלי?

מסחר במניות בחו"ל הפך נגיש יותר למשקיע הישראלי הרבה הודות לשיפור הטכנולוגיה ומערכות מסחר מתקדמות יותר להשקעה במניות בחו"ל. אבל איך יראה העשור הבא?

קרא עוד
תחזית שוק ההון לשנת 2020

המחזור הכלכלי הוא הארוך בהיסטוריה – כיצד תיראה 2020?

לאחר שניבא בהצלחה את שוק ההון ב-2019, דרור יריב מסביר איך מללמוד את העבר ניתן לצפות את אופי המסחר בעתיד. אז מה התחזית שלנו ל-2020?

קרא עוד
נגיף הקורונה מחזיר את הפחד לשווקים: איך להתמודד עם השפעת הוירוס?

משבר הקורונה והשפעתו על המסחר בשוק ההון

בין שלל הפרסומים והכתבות המסבירות איך לסחור כשאיום הקורונה מגיע לתיקי ההשקעות, אנו במרכז הידע של אקסלנס החלטנו לבדוק אם בכלל ניתן לחזות כיצד יסתיים משבר הקורונה

קרא עוד
הזמן יגיד מה תהיה השפעת הברקזיט על שוק ההון

הברקזיט יצא לדרך – איך זה ישפיע על המשקיעים?

פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי, הביאה לסיומה של תקופה בת 47 שנות חברות באיחוד. צוות המומחים של אקסלנס בדקו איך הברקזיט יכול להשפיע על שוק ההון ועל תיק המניות שלכם.

קרא עוד
איך תתמודד הכלכלה עם משבר נוסף?

הסכנות הכלכליות בגל השני של קורונה

מה יקרה אם יגיע אלינו גל שני של תחלואה בקורונה? הפעילות הכלכלית במשק שוב תיעצר? האם למדינות ישראל, וגם ליתר הכלכלות בעולם, יש די תחמושת לסיבוב שני? בכתבה הבאה

קרא עוד
השקעות במניות קורונה

שלושה תרחישים למגפת הקורונה – ומה יקרה לתיק ההשקעות שלכם?

אולי נמצא חיסון שיעלים את המגפה, אולי היא תצא מכלל שליטה – ואולי תהפוך לחלק אינטגרלי מחיינו לטווח הארוך. בשלב זה, הכל עוד אפשרי, ודרור יריב, מנהל תחום לקוחות פרטיים באקסלנס, מסביר מדוע חשוב להתאים את תיק ההשקעות למצב בשטח.

קרא עוד
שוק המניות בירידה? איך אפשר להרוויח?

איך להרוויח כשהשוק מניות יורד?

איך אפשר להרוויח כאשר שוק ההון יורד והמניות במגמת צניחה? מרכז הידע של אקסלנס עם ההסבר של מסחר בשורט ודרכים אחרות לרווחיות בעת ירידות בבורסה 

קרא עוד
הסכמי השלום עם איחוד האמירויות

בשוק ההון הישראלי עוד לא מזהים את הפוטנציאל הגדול של הסכמי השלום החדשים

הסכמי השלום עם איחוד האמירויות פותחים את השער למדינה עשירה ובה קרנות הון רבות המחפשות השקעות מעניינות בתחומי הליבה של הכלכלה הישראלית. זו ההשפעה על שוק ההון המקומי

קרא עוד
כך נשקיע בכל ענקיות הטכנולוגיה: פייסבוק, גוגל, אפל, אמזון ונטפליקס

הכירו את מדד ה-FAANG: להשקיע בכל הענקיות במדד אחד

מדד ה- FAANG מרכז את מניות ענקיות הטכנולוגיה; פייסבוק, גוגל, אמזון, נטפליקס ואפל. עם שווי שוק ופוטנציאל אדיר כדאי להכיר את החברות שסוחבות כמעט לבדן את הנאסד"ק 

קרא עוד
מה ניתן ללמוד ממשבר הסאב פריים

האם אנחנו עומדים בפני שידור חוזר של משבר הסאב פריים 2008

משבר הסאב פריים בשידור חוזר? בעקבות משבר הקורונה, מרכז הידע של אקסלנס טרייד חזר עד למשבר הסאב פריים של 2008, בכדי להבין מה אנחנו יכולים וצריכים ללמוד מהעבר.

קרא עוד
משבר האקלים? השפעותיו על הכלכלה כבר כאן

משבר האקלים והשפעותיו על הכלכלה

משבר האקלים כבר כאן. במאמר הבא אנו נבחן את השלכות משבר האקלים על שוק ההון והמסחר בבורסה. אילו היבטים יש להתייחס אליהם והאם המשבר הוא בלתי הפיך?

קרא עוד
נרות יפניים במגמה עולה

כיצד משפיע משבר האנרגיה באירופה על עולם ההשקעות?

משבר האנרגיה באירופה: כיצד יכול להשפיע משבר האנרגיה באירופה על המדדים והמסחר בשוק ההון? ואיך נכון לכם להיערך? המאמר המלא באתר אקסלנס טרייד.

קרא עוד

הסקירה אינה מהווה תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
האמור בכתבה זו נכון למועד פרסומה בלבד. כל התקשרות בין החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס לבין הלקוח תעשה באמצעות הסכם פתיחת חשבון ובהתאם לדין, ותנאי הסכם ההתקשרות כאמור, הם אלו שיחייבו את החברה והם בלבד.
אקסלנס נשואה שירותי בורסה בע"מ ("החברה") הינה חבר בורסה לניירות ערך בתל אביב ומציעה ללקוחותיה בין היתר שירותי מסחר בניירות ערך.
סכום מינימאלי לפתיחת חשבון השקעות הינו 20 אלף ₪. כל התקשרות בין החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס לבין הלקוח תעשה באמצעות הסכם פתיחת חשבון ובהתאם לדין, ותנאי הסכם ההתקשרות כאמור, הם אלו שיחייבו את החברה והם בלבד.
לחברה זיקה למוצרים פיננסיים בשל היותה חלק מקבוצת אקסלנס, אשר עוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות, ניהול קרנות נאמנות והנפקת תעודות סל.
למידע ולגילוי נאות אודות זיקתן של חברות מקבוצת אקסלנס לנכסים פיננסיים ו/או לגופים מוסדיים, ראה לשונית "גילוי נאות" באתר אקסלנס 
אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר ומידע הנובע ממקורות אחרים, הנחזה כמידע מהימן, וזאת, מבלי שהחברה ביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לא מומלץ לקבל החלטות השקעה בהסתמך על סקירה זו בלבד ויש להתייעץ עם בעל רישיון מתאים בטרם ביצוע כל השקעה שהיא. החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס, חברות בשליטתה וכך בעלי מניותיהן, מנהליהן ועובדיהן, לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם מהסתמכות על האמור לעיל, אם ייגרמו.
כל הזכויות בסקירה זו שייכות לחברה והעברת חלקים מתוכנה לאחרים, שימוש בהם או פרסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהחברה וללא ציון הערה זו בגוף הטקסט, במקום הבולט לעין, הנה אסורה, אם לא צוין אחרת.