איך משפיעה עליית הריבית על תיק ההשקעות שלכם.
אחרי שטראמפ סירב להרגיע את הגישה הלוחמנית מול סין, הגיבה זו באיום על שתיים מהחברות האמריקאיות הגדולות ביותר, אפל ומיקרוסופט. האם הצעד הזה יקרב את המדינות להפסקת אש – או רק יגביה את הלהבות?
מלחמת הסחר שבה פתחה ארצות הברית מול סין מתחממת, כשכל צד מפזר הצהרות לוחמניות משלו, וגם השווקים והמטבעות נגררים פנימה. האם להכרזות התוקפניות של הצדדים יהיו השלכות שכולנו נרגיש? - עדיין מוקדם לדעת, אבל לסוחרים בשוק ההון כדאי להיערך לכל תרחיש.
עוד בשלב הקמפיין של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב, אחד הנושאים שהיו יקרים לליבו וסחפו המוני אמריקאים, בעיקר בקרב עובדי הצווארון הכחול, היה הבדלנות והרצון להחזיר את אמריקה לגדולתה. טראמפ דיבר שוב ושוב על כך שכ-17 אלף מפעלים בארה"ב נסגרו מאז שסין נהפכה לחברה בארגון הסחר העולמי, והמסר היה ברור: התרחקות מהתאגדויות שכאלה תשיב את מגזר התעשייה האמריקאי לגדולה.
אחרי שהקדיש את השנה הראשונה לנשיאותו לעניינים אחרים, בחצי השנה האחרונה התפנה טראמפ לטפל בהבטחת הבחירות הזו. תחילה הפנה את החצים לשותפות סחר כמו האיחוד האירופי, קנדה ומקסיקו, כאשר הודיע על הטלת מכס של 25% על מוצרי אלומיניום, ומכס של 10% על פלדה, ובהמשך, פנה לסין.
טראמפ התמקד בגירעון הסחר מול סין, הנובע מכך שיבוא הסחורות מסין לארה"ב גדול פי כמה מהיצוא האמריקאי לסין. טראמפ דרש מהסינים להוריד מכסים על תוצרת אמריקאית, ואיים כי אם לא יעשו כן, ארה"ב תעלה את המכסים על המוצרים הסיניים המיובאים אליה. בהודעה הראשונית, דיבר טראמפ על מכס של עד 25% על שורה של מוצרי יבוא מסין עד ל-50 מיליארד דולר.
לדברי דרור יריב, מנהל תחום לקוחות פרטיים ומסחר באקסלנס ברוקראג', "בצעד זה הפתיע טראמפ לא מעט כלכלנים וגם פרשנים פוליטיים, שעד אותו רגע הביעו ספק בכך שאכן יממש את האיומים כלפי סין. הסיבה העיקרית לספקנות זו היא שארצות הברית, להבדיל מסין, היא מדינה דמוקרטית – ובחירות אמצע הקדנציה לקונגרס מתקרבות והולכות. ההערכה היתה שטראמפ יחשוש מפגיעה בבוחרים שלו, ולכן יירתע ממלחמת סחר".
אך טראמפ לא נרתע, ואכן, הנפגעים ממלחמת הסחר שעליה הכריז הם לא רק הסינים, אלא גם לא מעט אמריקאים, בדיוק מאותו מגזר שאליו פנה במסע הבחירות שלו – כמו לדוגמה מגדלי הסויה. "עקב הצהרותיו הלוחמניות של טראמפ, איימה סין להעלות את המכס על הסויה המיובאת בארה"ב מה שיפגע ישירות בחקלאים האמריקאים, שרבים מהם בחרו בטראמפ", מסביר יריב. "ואולם, הנשיא מסרב להתגמש – ואף מקשיח עמדות".
עם זאת, התמונה אינה חד-משמעית, ויש לה כמה רבדים. אף שמאז תחילת הדיבורים על מלחמת הסחר, ירד המטבע הסיני בכ-10% ושוק המניות במדינה צנח בעשרות אחוזים, שוק המניות האמריקאי קרוב לשיא, והדולר מוסיף להתחזק.
ואולם, סין לא נשארה חייבת. בתחילת אוגוסט 2018 החליטו הסינים לנקוט אסטרטגיה חדשה במענה להכרזות של טראמפ, והודיעו כי אם האמריקאים ימשיכו בהטלת המכסים, הממשל הסיני יפגע בענקיות הטכנולוגיה אפל ובמיקרוסופט. כאן צריך להדגיש שאפל חשופה לסין פעמיים – שכן מדובר באחד השווקים הצומחים ביותר של אפל במונחי מכירות, כשבמקביל נמצאים בסין גם חלקים רבים משרשרת האספקה והייצור של החברה.
האם פגיעה בחברות אלו, שניים מהאייקונים האמריקאים הידועים ביותר בעולם, תגמיש את העמדות של טראמפ? עדיין מוקדם מדי לדעת. עם זאת, לפחות בימי המסחר הראשונים שלאחר הודעת הממשל הסיני, לא נרשמו בשוק תנודות יוצאות דופן במניות אפל ומיקרוסופט.
מה טומן העתיד? לדברי יריב, "קשה לדעת לאילו כיוונים תתפתח המלחמה הזו – וכל מי שעוסק במסחר בשוק ההון נדרש לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות. המעבר מהתמקדות בסקטורים מסוימים לחברות ספציפיות רק מדגיש את חשיבות המעקב השוטף, שכן כעת כבר לא מדובר רק בהשפעה במונחי מקרו, אלא בפוטנציאל להשפעה על חברות מסוימות בשני הצדדים".
עבור לקוחות אקסלנס בורסה, כיום קל מתמיד לעקוב אחרי ההתפתחויות בשוק ההון, וגם להגיב להן במהירות. לרשות הלקוחות עומדת מערכת מסחר מתקדמת, המאפשרת להם לבצע מגוון רחב של פקודות מסחר אוטומטיות או מותנות. הפקודות יכולות לסייע להם להתמודד עם שינויים בשווקים כתוצאה ממלחמת הסחר או מגורמים אחרים.
תאריך הכתבה: אוגוסט 2018
ארה"ב ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלת, כך גם בשוק ההון. כתבה הסוקרת את הבורסות השונות בארה"ב והמסחר בהן.
אחרי שנה של תנודות, לא מעט משקיעים חוששים מהאתגרים של 2019 בבורסה. האם עשויה להיות דרך להתמודד עם הבעיות? מדריך על מסחר בוול סטריט
בעקבות העלאת הריבית בארה"ב, הפכו איגרות החוב לאטרקטיביות מאוד בעיני המשקיעים, בעיקר בגלל עלייה בתשואות
אף שבישראל לא קיים מסחר מוקדם או מאוחר בבורסה, המשקיעים יכולים להצטרף למסחר מוקדם בוול סטריט וגם למסחר המאוחר בוול סטריט. רוצה לדעת איך? היכנסו למדריך
הבחירות בארה"ב מתקרבות? מרכז הידע של אקסלנס טרייד מפרט עבורכם 5 טיפים מנצחים שיעזרו לסוחרים העצמאיים בבורסה להיערך לכל תוצאה אפשרית. למרכז הידע למסחר בבורסה >>
לקבלת הצעה השאר פרטים כאן
הסקירה אינה מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
אקסלנס נשואה שירותי בורסה בע"מ ("החברה") הינה חבר בורסה לניירות ערך בתל אביב ומציעה ללקוחותיה בין היתר שירותי מסחר בניירות ערך.
לחברה זיקה למוצרים פיננסיים בשל היותה חלק מקבוצת אקסלנס אשר הינה חלק מקבוצת דלק, אשר עוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות, ניהול קרנות נאמנות והנפקת תעודות סל.
למידע ולגילוי נאות אודות זיקתן של חברות מקבוצת אקסלנס לנכסים פיננסיים ו/או לגופים מוסדיים, ראה לשונית "גילוי נאות" באתר אקסלנס www.xnes.co.il.
האמור בכתבה זו נכון למועד פרסומה בלבד. כל התקשרות בין החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס לבין הלקוח תעשה באמצעות הסכם פתיחת חשבון ובהתאם לדין, ותנאי הסכם ההתקשרות כאמור, הם אלו שיחייבו את החברה והם בלבד.
אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר ומידע הנובע ממקורות אחרים, הנחזה כמידע מהימן, וזאת, מבלי שהחברה ביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לא מומלץ לקבל החלטות השקעה בהסתמך על סקירה זו בלבד ויש להתייעץ עם בעל רישיון מתאים בטרם ביצוע כל השקעה שהיא. החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס, חברות בשליטתה וכך בעלי מניותיהן, מנהליהן ועובדיהן, לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם מהסתמכות על האמור לעיל, אם ייגרמו.
כל הזכויות בסקירה זו שייכות לחברה והעברת חלקים מתוכנה לאחרים, שימוש בהם או פרסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהחברה וללא ציון הערה זו בגוף הטקסט, במקום הבולט לעין, הנה אסורה, אם לא צוין אחרת.