מלחמת הסחר מתחממת. אחרי שטראמפ סירב להרגיע את הגישה הלוחמנית מול סין, הגיבה זו באיום על שתיים מהחברות האמריקאיות הגדולות ביותר, אפל ומיקרוסופט. מה ההשלכות?
סוחרים בשוק ההון, להבדיל ממשקיעים, –מעדיפים לעיתים לסחור בנכס בעל תנודתיות גבוהה, ובכך לנצל את העליות והירידות למטרות רווח, כאשר בירידות משתמשים בפוזיציית שורט. דוגמה לנכס שכזה הוא הנפט, שמחירו עולה ויורד לעתים קרובות, ממגוון סיבות שקשה לחזות אותן ואת ההשפעה שלהן מראש.
כך למשל, בתחילת מאי השנה זינק מחיר הנפט, כאשר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע על ביטול הסכם הגרעין מול איראן, וככל הנראה נוצר חשש מכך שבעקבות חידוש הסנקציות האמריקאיות, תספק איראן פחות נפט לשוק העולמי, כלומר – ההיצע יקטן. לכך נוסף המשבר המעמיק בוונצואלה, גם היא ספקית נפט מרכזית. אולם, ימים ספורים לאחר שהנפט עלה למחיר שיא מאז 2014 – הוא צנח ב7%; הפעם, ככל הנראה, על רקע הערכות כי מדינות אופ"ק ורוסיה יגבירו את התפוקה שלהן, כך שלא תהיה ירידה בהיצע.
בעוד בסחורות אחרות, המחיר נובע בעיקר מעקומות הביקוש וההיצע, כלומר מהצריכה לעומת יכולת ההפקה – הרי שעל מחיר הנפט משפיעים גורמים רבים, ובעיקר אירועים ביטחוניים וגיאו-פוליטיים; והיחלשות קרטל הנפט אופ"ק שמוסיפה גם היא לתנודות התכופות. השנה האחרונה הראתה לנו שדי בציוץ אחד של טראמפ בטוויטר נגד איראן, כדי להביא לתנודה חדה במחיר הנפט. עם זאת, כאן טמון הבדל חשוב נוסף בין הנפט לסחורות אחרות – מדינות רבות יכולות לספק את ההיצע שאיראן תחסיר.
הוכחה נוספת לאי היציבות של מחירי הנפט ראינו ב-2015, אז התחולל קרב של ממש בין ארה"ב לערב הסעודית, ואף שהכל התנהל מתחת לפני השטח, ירד מחיר הנפט לכ-30 דולר לחבית (השפל נקבע בינואר 2016). ואולם, אף שלרוב צניחה כזו במחיר הנפט מובילה להקטנת התפוקה, הפעם אופ"ק וערב הסעודית בראשו לא עשו זאת.
מדוע? הסיבה טמונה בגורם למאבק בין שתי המדינות. האמריקאים הצטרפו למועדון של מעצמות הנפט בזכות הטכנולוגיה להפקת פצלי שמן, המאפשרת להם לצמצם מאוד את הצורך ביבוא נפט, כאשר כעת חברות מארה"ב אף יכולות לייצא נפט אל מחוצה לה. הנפגעת העיקרית היא ערב הסעודית, מפיקת הנפט הגדולה בעולם, שבחרה להילחם באמריקאים על ידי הורדת מחיר הנפט.
עם זאת, הקרב לא היה שווה: עלות הפקת הנפט בערב הסעודית היא מהנמוכות בעולם, כ-20 דולר לחבית, בעוד שעלות ההפקה בפצלי שמן גבוהה הרבה יותר, עד כ-40 דולר לחבית. כך, מחיר הנפט גרם לחברות פצלי שמן רבות לרשום הפסדים ואף לפשוט רגל. במשך שנה הסעודים אמנם הרוויחו פחות מהנפט, אבל הצליחו להוציא מהשוק מתחרות רבות, ולהשיב לעצמם את היתרון.
כפי שציינו בהתחלה, כסוחרים ניתן למצוא הזדמנויות בתנודתיות במחירי הנפט, וניתן לסחור בזהב השחור בכמה דרכים.
הפשוטה והנוחה ביותר, אך גם היקרה ביותר לאורך זמן בשל העמלות השונות, היא באמצעות מוצרים העוקבים אחרי מחיר הנפט, כגון תעודות סל. לעומת זאת, אקסלנס ברוקראז' מאפשרת ללקוחותיה לסחור ישירות בחוזים על הנפט וליהנות מחשיפה ישירה אליו, בלי שחיקה בשווי הנכס.
סימול החוזה על הנפט הינו CL, כמו כן חוזה אחד שווה ל-1,000 חביות נפט. המשמעות היא שעליה של דולר במחיר הנפט שווה לרווח של 1,000 דולר.
פלטפורמת המסחר המתקדמת של אקסלנס, Global EXtrade, מספקת לסוחרים גישה ישירה לבורסות החוזים בארה"ב – שם ניתן לסחור באופן ישיר בחוזה על הנפט, בשילוב עם פקודות מסחר מתקדמות המשלימות חבילה מקיפה של כלים ושירותים לסוחרים בנכס תנודתי שכזה. כך, תוכלו להיחשף לזהב השחור באופן היעיל ביותר.
תאריך הכתבה: יוני 2018
מלחמת הסחר מתחממת. אחרי שטראמפ סירב להרגיע את הגישה הלוחמנית מול סין, הגיבה זו באיום על שתיים מהחברות האמריקאיות הגדולות ביותר, אפל ומיקרוסופט. מה ההשלכות?
כאשר חששות המשקיעים והתנודות בשווקים מתגברים, זה הזמן לחשוב על רעיונות השקעה בסחורות יציבות גם בתקופות האטה ומיתון.
מה מצפה ב- 2019 למי שסוחר בבורסות בחו"ל? האם זה הפחד מפני התפרצות מלחמת סחר שעלולה לפגוע ברווחיות החברות, ומפני התפוגגות רפורמת המס?
אחרי עליות חדות כל כך בבורסה מתחילת השנה, מי זוכר ששנת 2019 נפתחה בכלל ברגל שמאל? צפה בסקירת אקסלנס ברוקראז' על המחצית הראשונה של שנת 2019 והצפי שלנו להמשך השנה.
במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין יש שתי שחקניות מרכזיות, ואנו המשקיעים, באמצע. אבל מהן הסיבות המרכזיות לפרוץ מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ומהי ההשפעה הגדולה על שוק ההון?
באסטרטגיית השקעה אחד מהגורמים שיש לקחת בחשבון הוא גובה הריבית הנוכחית, וזו הצפויה במהלך ההשקעה. לריבית נמוכה או ריבית אפסית ישנם יתרונות וחסרונות רבים.
מסחר במניות בחו"ל הפך נגיש יותר למשקיע הישראלי הרבה הודות לשיפור הטכנולוגיה ומערכות מסחר מתקדמות יותר להשקעה במניות בחו"ל. אבל איך יראה העשור הבא?
לאחר שניבא בהצלחה את שוק ההון ב-2019, דרור יריב מסביר איך מללמוד את העבר ניתן לצפות את אופי המסחר בעתיד. אז מה התחזית שלנו ל-2020?
בין שלל הפרסומים והכתבות המסבירות איך לסחור כשאיום הקורונה מגיע לתיקי ההשקעות, אנו במרכז הידע של אקסלנס החלטנו לבדוק אם בכלל ניתן לחזות כיצד יסתיים משבר הקורונה
פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי, הביאה לסיומה של תקופה בת 47 שנות חברות באיחוד. צוות המומחים של אקסלנס בדקו איך הברקזיט יכול להשפיע על שוק ההון ועל תיק המניות שלכם.
מה יקרה אם יגיע אלינו גל שני של תחלואה בקורונה? הפעילות הכלכלית במשק שוב תיעצר? האם למדינות ישראל, וגם ליתר הכלכלות בעולם, יש די תחמושת לסיבוב שני? בכתבה הבאה
אולי נמצא חיסון שיעלים את המגפה, אולי היא תצא מכלל שליטה – ואולי תהפוך לחלק אינטגרלי מחיינו לטווח הארוך. בשלב זה, הכל עוד אפשרי, ודרור יריב, מנהל תחום לקוחות פרטיים באקסלנס, מסביר מדוע חשוב להתאים את תיק ההשקעות למצב בשטח.
איך אפשר להרוויח כאשר שוק ההון יורד והמניות במגמת צניחה? מרכז הידע של אקסלנס עם ההסבר של מסחר בשורט ודרכים אחרות לרווחיות בעת ירידות בבורסה
הסכמי השלום עם איחוד האמירויות פותחים את השער למדינה עשירה ובה קרנות הון רבות המחפשות השקעות מעניינות בתחומי הליבה של הכלכלה הישראלית. זו ההשפעה על שוק ההון המקומי
מדד ה- FAANG מרכז את מניות ענקיות הטכנולוגיה; פייסבוק, גוגל, אמזון, נטפליקס ואפל. עם שווי שוק ופוטנציאל אדיר כדאי להכיר את החברות שסוחבות כמעט לבדן את הנאסד"ק
משבר הסאב פריים בשידור חוזר? בעקבות משבר הקורונה, מרכז הידע של אקסלנס טרייד חזר עד למשבר הסאב פריים של 2008, בכדי להבין מה אנחנו יכולים וצריכים ללמוד מהעבר.
משבר האקלים כבר כאן. במאמר הבא אנו נבחן את השלכות משבר האקלים על שוק ההון והמסחר בבורסה. אילו היבטים יש להתייחס אליהם והאם המשבר הוא בלתי הפיך?
משבר האנרגיה באירופה: כיצד יכול להשפיע משבר האנרגיה באירופה על המדדים והמסחר בשוק ההון? ואיך נכון לכם להיערך? המאמר המלא באתר אקסלנס טרייד.
לקבלת הצעה השאר פרטים כאן
הסקירה אינה מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
אקסלנס נשואה שירותי בורסה בע"מ ("החברה") הינה חבר בורסה לניירות ערך בתל אביב ומציעה ללקוחותיה בין היתר שירותי מסחר בניירות ערך.
לחברה זיקה למוצרים פיננסיים בשל היותה חלק מקבוצת אקסלנס אשר הינה חלק מקבוצת דלק, אשר עוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות, ניהול קרנות נאמנות והנפקת תעודות סל.
למידע ולגילוי נאות אודות זיקתן של חברות מקבוצת אקסלנס לנכסים פיננסיים ו/או לגופים מוסדיים, ראה לשונית "גילוי נאות" באתר אקסלנס www.xnes.co.il.
האמור בכתבה זו נכון למועד פרסומה בלבד. כל התקשרות בין החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס לבין הלקוח תעשה באמצעות הסכם פתיחת חשבון ובהתאם לדין, ותנאי הסכם ההתקשרות כאמור, הם אלו שיחייבו את החברה והם בלבד.
נגזרים, לרבות חוזים עתידיים, הינם נכסים פיננסיים בסיכון מיוחד דהיינו, בעלי סיכון להפסיד את מלוא קרן ההשקעה, ואף למעלה ממנה, בתוך זמן קצר. המסחר בנגזרים אינו מתאים לכל משקיע ומוצע להתייעץ עם בעל מקצוע מורשה בטרם ביצוע פעולות מסחר בנגזרים. אין באמור להוות המלצה למסחר בנגזרים ו/או במכשירים פיננסיים אחרים כלשהם ואין באמור למצות את כל המידע בקשר עם הנכסים הפיננסיים הכלולים בסקירה לעיל אלא לתת מידע חלקי בלבד.
אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור ומידע אחר ומידע הנובע ממקורות אחרים, הנחזה כמידע מהימן, וזאת, מבלי שהחברה ביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לא מומלץ לקבל החלטות השקעה בהסתמך על סקירה זו בלבד ויש להתייעץ עם בעל רישיון מתאים בטרם ביצוע כל השקעה שהיא. החברה ו/או כל חברה אחרת מקבוצת אקסלנס, חברות בשליטתה וכך בעלי מניותיהן, מנהליהן ועובדיהן, לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם מהסתמכות על האמור לעיל, אם ייגרמו.
כל הזכויות בסקירה זו שייכות לחברה והעברת חלקים מתוכנה לאחרים, שימוש בהם או פרסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהחברה וללא ציון הערה זו בגוף הטקסט, במקום הבולט לעין, הנה אסורה, אם לא צוין אחרת.