השקעה פסיבית

באמצעות קרנות סל 

השקעה פסיבית - המוצר החדש בעולם ניהול ההשקעות המשנה את חוקי המשחק

וורן באפט התערב שהיא תכה את השוק וגם אתם יכולים ליהנות ממנה – הכירו את שיטת ניהול ההשקעות הפאסיבי ויתרונותיה הרבים

אחד מסלעי המחלוקת הגדולים ביותר בשוק ההון נראה כמו שאלה פשוטה – מה עדיף, השקעה פסיבית או אקטיבית? לכאורה, הצלחות וכישלונות בשוק ההון הן עניין מדיד מאוד, שמאפשר לתת תשובה ברורה לשאלה, אולם בפועל, הדברים אינם כה פשוטים – ולשתי הגישות יתרונות וחסרונות משלהן, כאשר ההכרעה הסופית נתונה בידיו של המשקיע.


השקעה פסיבית מתבצעת באמצעות קרנות סל או קרנות מחקות – כל אלה מכשירי השקעה העוקבים אחרי המדד הנבחר. למעשה, מי שמשקיע בקרן סל מסוימת רוכש את ניירות הערך של כל החברות במדד אחריו היא עוקבת – בלי יכולת לברור ביניהם. בגישה זו, המשקיע לא רוצה להכות את השוק – אלא לפעול יחד איתו, וליהנות מהגאות כשהשוק עולה.


בהשקעה פאסיבית המשקיעים נהנים ממגוון כמעט אינסופי של מדדים ואפיקי השקעה. ישנם מדדים ענפיים, הכוללים, למשל, את החברות הגדולות הפועלות בענף הפארמה, הבנקים וכו'; מדדים של החברות הגדולות ביותר במדינה מסוימת; מדדים של חברות ממדינות מתפתחות; מדדים של אג"ח, של מטבעות ושל סחורות.

 

קרנות סל - המוצר החדש בעולם ניהול ההשקעות המשנה את חוקי המשחק


התומך הנלהב: וורן באפט

 

אחד התומכים הגדולים ביותר של הגישה הפסיבית הוא לא אחר ממשקיע העל וורן באפט – שעל האמון הרב שלו בגישה תעיד ההתערבות שלו עם מנהלי קרן הגידור פרוטג' פרטנרס, אי שם ב-2007. באפט טען אז כי הוא מוכן להמר על סכום של מיליון דולר שקרן סל העוקבת אחרי מדד S&P 500 תשיג תשואה גבוהה יותר מקרן הגידור החזקה, שמנהליה הם מהמנוסים ביותר בשוק. כבר ב-2016, שנה וחצי לפני תום תקופת ההתערבות, חגג באפט את נצחונו – כאשר הקרן בה השקיע, של חברת ואנגארד, השיגה תשואה גבוהה בכמעט 40% מזו של קרן הגידור.


מחקרים רבים העידו על כך שהשקעה פסיבית, תוך היצמדות למדדים מובילים, יכולה להניב לאורך זמן תשואה גבוהה יותר מחלופות השקעה אחרות. אולם החיסרון הבולט של השקעה פסיבית, כאמור, הוא חוסר היכולת לברור את המניות שבהן משקיעים, וכן העובדה שקיימים בשוק עיוותים שונים שעלולים לפגוע במשקיעים שאינם מודעים אליהם, כך שמעקב "עיוור" אחרי מדד מסוים, ללא יכולת לשנות או לתקן אותו, עלולה לפגוע ברווחים של תיק ההשקעות.


השקעה פסיבית: לשלב וליהנות מכל העולמות

 

עם זאת, ניתן לשלב בין היתרונות של הניהול הפסיבי –לבין יתרונות הניהול האקטיבי, המזהה כל העת מכשולים ואיתותים שונים של השוק ומנצל הזדמנויות במהירות. את השילוב הזה ניתן לבצע בתיק השקעות המנוהל בסלי מדדים – כמו במוצר ההשקעה החדש שמציעה הפניקס בית השקעות.


זהו תיק השקעות מנוהל, שנבנה באמצעות קרנות סל, שנבחרו בהתבסס על ניתוח יסודי של ביצועי המדדים בשנים האחרונות, כשלכך מתווספים איזונים תקופתיים, השומרים על ביצועים מיטביים של התיק. המוצר החדשני מנוהל בידי מחלקת תיקי המדדים של הפניקס בית השקעות, שהוקמה בשיתוף פעולה של הפניקס ניהול תיקים וקסם מדדים, חברת קרנות הסל המובילה בישראל. תיקי המדדים מאפשרים ללקוחות להשקיע בשוק ההון בצורה פשוטה ושקופה, במינימום עלויות ובביצועים מובילים לאורך זמן על פני האלטרנטיבות.


כך, יכולים משקיעים שברשותם סכום של 300 אלף שקלים ויותר ליהנות מניהול תיק המושקע במדדים החשופים לאפיקים שונים ומגוונים – למשל, מחשיפה של 0% למניות, ועד חשיפה של 100%.

 

להשקיע כמו מנהלי ההשקעות המובילים

 

לדברי בני כהן, מנכ"ל אקסלנס ניהול השקעות, "זה אחד ממוצרי ההשקעה החדשניים ביותר שלנו – שכן הוא מאפשר השקעה פסיבית במדדים המובילים בישראל ובעולם, הן במניות והן באגרות חוב, בשילוב עדכונים שוטפים המבוססים על ממצאי מחלקת המחקר שלנו, המובילה בענף. וכל זה, בעלויות נמוכות. פרט לכל אלה, אנחנו מקפידים על שקיפות מלאה בהשקעות – והלקוחות נהנים מנזילות גבוהה של כספם, לצד תנודתיות נמוכה".


"נציין כי לתיקי מדדים יש חשיבות גדולה בהשקעה בחו"ל", מציין בני כהן, "כאשר מבצעים את ההשקעות מישראל פעמים רבות יש מחסור במידע חשוב בבחירת ניירות ערך ספציפיים בחו"ל. להשקעה באמצעות מדדים יש יתרון גדול שמאפשר פיזור השקעות וחשיפה לסקטורים שונים".


בשורה התחתונה, בניהול תיק השקעות באמצעות מדדים תוכלו ליהנות מכל היתרונות של עולם המדדים, לצד הניהול המקצועי של בית השקעות מוביל. מנהלי ההשקעות המובילים בעולם בוחרים בשיטה זו, וכעת גם אתם יכולים.

האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ/שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל התקשרות בין אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ לבין הלקוח ייעשה באמצעות הסכם התקשרות בהתאם לדין ותנאי ההסכם הם אלו שיחייבו את החברה והם בלבד. לגילוי נאות אודות היותה של אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ משווק השקעות ולא יועץ השקעות ולזיקתה למוצרים פיננסיים, ראה לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.