עונת הדוחות של הרבעון השלישי בארה"ב

מה הם הקווים המנחים של התוצאות האחרונות בכלכלה האמריקאית

פרנקלין רוזוולט. הפנים של הדולר בארצות הברית

עוד עונת דוחות מתגלגלת לה, וזאת כאשר אנו נמצאים במלתעות של אי וודאות כללית בחלק המקרו-כלכלי העולמי, והאמריקאי בפרט. נזכיר כאן את הקורונה (שעדיין משפיעה על הצריכה, הצמיחה, מחירי הסחורות והמוצרים, וזמינות כוח האדם), האינפלציה המאיימת להוות בעיה חדשה-נושנה (שכחנו ממנה המון זמן...), והתוכניות של הממשל להוצאות של טריליונים כאשר יש חוב לאומי גדול מתמיד.

ולצד כל זה, משהו כללי יותר, ולדעת רבים חשוב בצורה מיוחדת: המאבק העולה והגובר בין המעצמה העולה בפוטנציה (סין) וזו היורדת (ארה"ב). זאת, על ההגמוניה העולמית. בעיקר בתחום הפוליטי-בטחוני-ממשלי אבל גם בתחומים כלכליים רבים. תוסיפו לכך את כל נושא משבר האקלים, ומה שראוי לעשות בתחום האנרגיה לצמצום גזי החממה, וקיבלתם אוסף של "בעיות" שיכולות לשגע לא מעט משקיעים. כל זה רקע לאותה עונת דוחות מעניינת.

חתכים ועמידה מול ציפיות

ובכן, לא ניכנס כאן לחברה זו או אחרת אבל ניתן מבט על העונה כולה (עד זמן כתיבת שורות אלו) על ידי שלושה גרפים מעניינים מבית FactSet. אגב, כל הגרפים מציגים מידע של חברות הכלולות במדד המניות העיקרי בארה"ב, מדד S&P500. הסיבה שאנו מתרכזים במניות האלו היא שהן של 500 החברות הגדולות במשק, ומייצגות היטב את המגמות השונות בהכנסות, ברווחיות, וכו... של המשק האמריקאי כולו. ונתחיל מיד בגרף הראשון:

גרף המתאר את הגידול בהכנסות של החברות במדד ה-S&P500 לשנת 2021

בגרף זה אתם יכולים לראות חלוקה מעניינת של החברות שדיווחו על פי כמות העסקים שהן ביצעו בתוך המדינה, ומחוצה לה. בכחול בהיר יש לנו את החברות שעשו פחות מ-50% מהעסקים שלהם בתוך ארה"ב, כאשר ה-Earnings שלהן גדלו בממוצע ב-26.3%. זאת, מול גידול של 44.3% בחברות שעשו עסקים במעל 50% מחוץ למדינה (ירוק). בכחול כהה אנו רואים גם שכל החברות של המדד עשו ממוצע גידול של 32.6%.

וזה מפתיע למדי לאור העובדה שמדובר בתוצאות שלאחר-בזמן קורונה. ועל פי ההיגיון הבריא, הקושי בתנועה של מוצרים ואנשים, בזמן מגפה, כולל המחסור הקשה במיכליות ועלויות האנרגיה הגבוהות, כל אלו היו צריכים להקטין משמעותית את אותם Earnings המגיעים מהעסקים הבינלאומיים. העובדות פשוט אומרות את ההיפך. מדוע זה כך? הסיבה היחידה שניתן להעלות על הדעת היא שמגבלות התנועה על הצרכנים בתוך המדינה היו קשות ומשפיעות יותר מאשר המגבלות על החברות המתנהלות ברמה הבינלאומית. הגרף הבא מעניין לא פחות:

בתמונה - גרף הממחיש את הציפיות לעומת ההכנסות של החברות במדד ה-S&P500 ברבעון 3Q 2021

יש לנו כאן חלוקה של התוצאות על פי ההכנסות הגולמיות של החברות (Revenues) ועל פי סקטורים, כאשר כל סקטור מהווה עמודה. החלק היחסי הירוק מציין את כמות החברות באחוזים בסקטור אשר גברו על הציפיות, והחלק האדום מייצג את החלק שלא עמדו באותן ציפיות.

ומה אנו למדים מהטבלה הזו?

בצד החיובי של הסקאלה, זה שהציג תוצאות מעל המצופה, נמצא את סקטור הנדל"ן. תוצאות סקטור הנדל"ן משקפות את הנזילות הגבוהה הקיימת עדיין לרוכשים, וזה בהחלט מתבטא בחברות העוסקות בכך. בצד השני של הסקאלה, יש לנו את חברות התשתיות. אלו, סובלות מהעלויות הגבוהות יותר של האנרגיה שהם צורכות, מבלי יכולת להעביר עד הסוף את אותן עלויות לצרכנים. כמו כן, זהו סקטור מאוד שמרני והגנתי.

בין שתי הקצוות נמצא אוסף של סקטורים אשר ניתן לציין ביניהם את סקטור מוצרי יסוד (Consumer Staples), הבריאות והתעשייה, בהם החברות המדווחות עמדו במרבית מהמקרים מעל הציפיות. וזה מובן עקב הצורך האמיתי בעניינים האלו בזמן המגפה. לעומת זאת, הטכנולוגיה, שירותי התקשורת, ומפיקות האנרגיה, שלא עמדו בציפיות של האנליסטים בכ-60%. מפתיע כאן סקטור הטכנולוגיה למרות שאחרי החוזק היחסי שלו בשנת 2020 היה הגיוני שנראה שם האטה מתקנת.

ולבסוף, גרף מעניין דומה למדי למה שראינו קודם אבל בהקשר ל-Earnings ולא ל-Revenues:

דוח רווחים רבעוני לעומת התחזיות של החברות במדד ה-S&P500 עבור 3Q 2021

כאן התמונה קצת שונה. הירוק עדיין מייצג את הכאת הציפיות, והאדום את האכזבה, כאשר לא מגיעים אליהן. התווסף גם הצבע הצהוב אשר מייצג את העמידה בדיוק באותן ציפיות אנליסטים. ומה אנו רואים? כאן, הרווחיות קצת יותר טובה בחלק הטכנולוגי של מפת המדד כאשר כל מה שקשור לצרכן (מוצרי צריכה בסיסיים – Consumer Staples, מוצרי מותרות – Consumer Disc, וכל החלק האנרגטי) מראים חולשה.

ואיך נסביר זאת? בכל התחומים האלו היה קשה מאוד לחברות להעביר הלאה את האינפלציה שנוצרה לצרכנים, וזה פגע בהן. בדברים שאין הרבה ערך מוסף של חומרי גלם, זה היה אחרת והחברות הרוויחו יפה למרות שבחלק מהמקרים ההכנסות הגולמיות לא עמדו בציפיות.

לסיכום נאמר על עונת הדוחות בוול סטריט:

העונה הזו אינה שונה מאחרות בזה שישנן חברות העומדות בציפיות ואחרות לא. בסה"כ, היא נחשבת עונה טובה למדי. אבל, על פי הגרפים שהבאנו כאן, ניתן לומר שמגפת הקורונה העיקה על חלק מהסקטורים בצד ההכנסות הגולמיות (Revenues). ובחלק מהמקרים, החברות שהיו חשופות לצרכן הראו חולשה. נקודה מעניינת היא שדווקא העסקים הבינלאומיים הצליחו יותר מהמקומיים וזה משהו שלא רואים כל יום.

 

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

אינפלציה – משפיעה על כל המטבעות והשווקים בעולם

מהי אינפלציה וכיצד היא משפיעה על הכלכלה?

אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה

קרא עוד
הבנק המרכזי של ארצות הברית

הבנק המרכזי האמריקאי החליט: הולכים על אינפלציה כנגד סכנת שפל כלכלי מן הקורונה

אינפלציה, דפלציה או סטגפלציה? הפדרל רזרב כבר החליט. לאחר משבר הקורונה זוהי החלטתו של הבנק המרכזי של ארצות הברית בנוגע לעמדות בנושא האינפלציה. הפניקס ניהול תיקים

 

קרא עוד
סחורות כמדד לפי אינפלציה

מסחר בסחורות עולות כבסיס לחשש מאינפלציה

האם עדיין קיים החשש מאינפלציה ב-2021? לפי השימוש בסחורות והמסחר בהן בשוק ההון הדעות חלוקות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר על מה ניתן להסיק מזה.

קרא עוד
לוחות שחמט. גם בשוק ההון, בעל האסטרטגיה הטובה ביותר ובזמן הנכון, הוא המנצח

אסטרטגיית בונקר של משקיעים בשוק ההון

לא משנה איזה סוג משקיע אתה, ואם אתה למוד ניסיון, מחונן או בעל יותר מזל משכל, כדאי לך להכיר את אסטרטגיית הבונקר של משקיעים בשוק ההון. איך עושים זאת? בכתבה הבאה

קרא עוד
מדד המחירים לצרכן עולה, מסימני האינפלציה

אינפלציה – האם זה באמת מפחיד כמו שזה נשמע

לאינפלציה ישנן השפעות מגוונות ומשתנות על פי השלבים והגובה שאליה היא מצליחה להגיע, אז מדוע אנחנו אוטומטית חוששים? ההסבר בכתבה הבאה.

קרא עוד
שמן

מיתון ואינפלציה - שני מושגים שחשבנו שהתרחקנו מהם

אינפלציה וחשש למיתון כלכלי, מה הסיבות לכך? איך השווקים מתנהגים בזמן מיתון, ביקוש והיצע...כל התשובות בכתבה הבאה.

קרא עוד
בית ודגל ארצות הברית

שוק הנדל"ן האמריקאי

שוק הנדל"ן האמריקאי כמו בכל מדינה הוא חיוני לקיום משק בריא. כיצד הריביות משפיעות על מחירי הדיור והביקושים לדירות, והאם זה מבשר על המשך המיתון?

קרא עוד
מדד התעסוקה בארצות הברית

נתוני התעסוקה בארה"ב – אחד מהפרמטרים האהובים על הבנק המרכזי

נתוני התעסוקה בארה"ב הוא אחד מהפרמטרים האהובים על הבנק המרכזי. צוות הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על התוצאות האחרונות והתהיות לגבי יכולתן לשקף את האמת בשטח.

קרא עוד
גם השחקנים הגדולים בשוק ההון מתייחסים לאלמנט הנזילות בכובד ראש

מזיז השווקים – אלמנט הנזילות

אלמנט הנזילות הוא כידוע כלי חשוב ביותר לניתוח שוק ההון. הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על הכסף הנזיל המגיע לידי שחקני שוק ההון, וכיצד הוא משפיע על השקעות בשנת 2023.

קרא עוד
תמונה של דגל ארצות הברית מתנוסס על רקע הבית הלבן

נשיאות ארה"ב ב-2024 – האם זה כבר משפיע?

השפעת המרוץ לנשיאות ארה"ב על נתוני המאקרו: כיצד אירועים פוליטיים משפיעים על אינדיקטורים כלליים ואיך מתכוננים המועמדים למרוץ. להמשך קריאה היכנסו לכתבה.

קרא עוד

האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.