הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
ידועה הקללה הסינית העתיקה: "הלוואי ותחיו בזמנים מעניינים!". ואין ספק שיש בזה קצת אירוניה כאשר אנו זוכרים את מקור ווירוס הקורונה. בזמנים "מעניינים" כאלו, כולנו יודעים שהרגשות משתלטים על ההיגיון. בזמנים כאלו גם נהוג לראות מכירה של "מה שאפשר" לעומת מה ש"ראוי שיימכר". אבל מה בעצם קרה? ראינו שילוב משכפל עוצמה מכמה כיוונים שונים: הפנמת השפעת ווירוס הקורונה על הצמיחה הגלובלית והמקומית של כל מדינה ומדינה נגועה, קריסה של מחירי האנרגיה כתופעת לוואי מן הנקודה הראשונה, יחד עם פרסום נוסף של בעיות האשראי הבין בנקאי (Repo) אשר הכניס עוד אלמנט של חוסר אמון במערכת הפיננסית. כל זה מן התאריך היפה במיוחד של 20-02-2020!
בגדול קיימים שלושה מצבי צבירה ברגשות המשקיעים:
• התלהבות וחיוב כלפי השוק והמניות הספציפיות המביאים למגמה עולה
• דיכאון ופחד אשר גורמים לצמצום סיכונים ובריחה מן השוק: מגמה יורדת
• חוסר וודאות מאזנת בין הביקוש וההיצע: מגמה מדשדשת
אבל איך נכמת את אותם רגשות של חיוב, שלילה, או אדישות? לצורך זה קיים מדד ה-VIX, המכונה גם "מדד הפחד".
מהו המדד הזה? זהו מדד המציג את אלמנט העלות הנוספת, בתחשיב האופציות הכתובות על מדד המניות העיקרי בארה"ב, שבו מוכרי האופציות יכולים להביע את חששם (שלילה), או התלהבותם (חיוב), כלפי השוק. או במילים פשוטות יותר, זוהי סטיית התקן הממוצעת של האופציות הכתובות על מדד המניות האמריקאי S&P500.
וכך, ככל שיוצרי האופציות חוששים, הם יבקשו יותר כסף על מעשה כתיבת האופציות (אגב, גם עבור PUTS וגם עבור CALLS כאחד), וזה יתבטא בגובהה של סטיית התקן, ועל ידי כך במספר גבוה במדד ה-VIX. לעומת זאת, כאשר הם שאננים, וחושבים שהמגמה החיובית עומדת להמשיך, המדד הזה יציג ערכים נמוכים. נציין גם שמדד ה-VIX שייך לסוג המדדים המקוטלגים כ-Contrarian, דהיינו הנותנים אינפורמציה לביצוע פעילות הפוכה ממצבו: כאשר הוא מצביע על פחד גדול מאוד יש הרואים בכך סימן של הזדמנות נדירה של קנייה ב"זול", וכאשר הוא נמוך מאוד, יש הרואים בכך שאננות גדולה מדי, וסכנה לשינוי לרעה, ולכן סיבה לצמצום סיכונים ומכירה של חלק מתיק ההשקעות.
לפניכם גרף חודשי (כל נר מציג פעילות של חודש ימים) של מדד ה-VIX האמריקאי (מעודכן לתאריך 28-03-2020):
כפי שניתן לראות, קיימים אזורים של "עצירת התנועה", בשני הכיוונים. כרצפה די מוחלטת ניתן לציין את אזור ה-10. זהו ערך ה-VIX כאשר השווקים נמצאים בחיוב ברור. ויש האומרים בשאננות גדולה המחכה לשינוי שלילי. הישארות באזור זה יכולה לקחת הרבה זמן אבל, בסופו של דבר, משם הערך ישתנה כתוצאה משינוי פסיכולוגי לרעה של המשקיעים.
מלמטה למעלה, הסיפור קצת יותר מורכב כי הוא מכיל תחנות שונות. תחנות המסמנות רמות שונות של חרדה ייאוש ופחד, מצד אותם משקיעים. תחילה, יש לנו את אזור ה-20-22, המהווה את האזור שבו מתבצעים רוב התיקונים הטכניים היורדים במסגרת מגמה עולה בריאה. מעין אזור מימושים טבעי ובריא. לאחר מכן, יש לנו את אזור ה-50, בו אנו מוצאים את הזמנים בהם מתרחשים ירידות חזקות ומגמות יורדות ממשיות. לדוגמה של כאלו, נציין את השיא של הדוט.קום (2000), את שינוי מדיניות הריבית של הפד בפעם הראשונה (2016), או את סיום 2018 הזכור לרע.
והנה, מעבר לכך, אנו מוצאים את המשברים הגדולים עם ערך המתקרב ל-90. אלו זמנים של משבר אמיתי, עמוק, ולכל הדעות בעל פוטנציאל של שינוי מערכות. בגרף שלפניכם ניתן למצוא בקטגוריה הזו את משבר הסאב-פריים (2008-9) ואת משבר הקורונה הנוכחי. אגב, במשבר הסאב-פריים, ההגעה ל-10 מאזור ה-90 ארכה כ-5 שנים (2008-2013).
אין ספק שמשבר הקורונה עומד בקנה המידה של משבר קשה במיוחד, ולו על פי קנה המידה של התנהגות ה-VIX. המהירות של הירידות, ואי הוודאות של השפעות הבעיה על הצמיחה המקומית והגלובלית, יחד עם תופעות הלוואי בתחומים שונים (תנועה, אנרגיה, וכו...), כל אלו גורמים מעוררים דאגות רבות. אבל, ההיסטוריה של השווקים הפיננסים מלמדת אותנו שעל יסוד המשבר קם הפתרון, המשנה סדרי עולם ובונה עתיד אחר ולעיתים טוב בהרבה.
לוקח זמן לאותו מבנה חברתי טכנולוגי מתחדש לייצר את הצמיחה שלו, במקום גורמי הצמיחה הקודמים, אבל זה קורה. כאשר הבעיה הרפואית תיפתר, בצורה זו או אחרת, אנו נראה את השינוי החיובי בשווקים, וההגעה של ה-VIX חזרה לאזור השאננות. עד כה זה היה טבע האדם המודרני ואין סיבה לחשוב שיסוד זה השתנה.
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.