מדד מעלה מורכב מאוסף חברות ציבוריות ישראליות אשר החליטו לקחת על עצמן כללים נוקשים יותר מהרגיל ולהתנהל בצורה טובה יותר חברתית. פירוט על מדד מעלה באתר הפניקס ניהול תיקים
ב-5 לנובמבר 2024 ייערכו הבחירות הבאות לנשיאות ארה"ב. וכפי שזה נראה עכשיו, לפנינו שידור חוזר של העימות בין ג"ו ביידן לדונאלד טראמפ. נכון שיש עוד די הרבה זמן עד פתיחת הקלפיות, אבל אנו יודעים דבר אחד ברור: מעשי הממשל, ומעשי המתמודדים, מתחילים כשנה ואולי אף יותר לפני סיום המרוץ.
כאשר הרפובליקאים בשלטון (נשיא + קונגרס) אנחנו נחזה בקידום תוכניות של צמצום מיסים, והגדלה של תקציבים לאומיים, כמו בביטחון, בסוכנויות הביון ואכיפת החוק. וכאשר יש דמוקרטים? התמריצים הולכים יותר לצד הסוציאלי של הספקטרום. ומה קורה כאשר יש נשיא לעומתי לקונגרס? כזה שאינו יכול להעביר את בקשותיו הכספיות למי שאמור לאשר אותן? אז, הצווים הנשיאותיים חוגגים.
כל זה נכון לכל תקופה, אבל אנו חיים בתקופה מיוחדת שבה יש עימות סמוי בין הצד הפיסקאלי והצד המוניטארי של המדינה. בגלל קיומה המתחדש של האינפלציה, הבנק המרכזי מנסה, בצורה גלויה ופומבית, לצמצם את פעילות המשק. הן על ידי העלאות ריבית, והן על ידי הקטנת נזילות (QT). כל זה טוב ויפה אבל זה אמור לפגוע בתעסוקה, ביזמות, ובצמיחה, ולגרום למצביעים הפוטנציאלים לברוח ממי שנמצא בשלטון כרגע.
האם זו הסיבה שאנו מקבלים מספרי אבטלה כה טובים? כאשר כל פרמטרי המקרו סביב התעשייה, השירותים, הנדל"ן, והייצוא, מראים על האטה משמעותית? בכל אופן, עד הבחירות הקרובות, הממשל הנוכחי יעשה הכול כדי לומר שני דברים: מצד אחד, אנו מגבים בהחלט את הפדרל רזרב במאבקו באינפלציה, אבל אנו גם דואגים שזה לא יגרום לאבטלה ולהאטה גדולים מדיי.
שנית, על פי תוכניות ה-THE INFLATION REDUCTION ACT OF 2022 אמורים להגיע למשק האמריקאי כטריליון דולר של כספים לפרויקטים בתחום הסביבה והשיפור של התשתיות. בכלל, אחרי העלאת התקרה של החוב, עד אחרי הבחירות (אמצע 2025), לא נשקפת סכנה ממשית של חוסר בתקציבים שיאזנו את מעשי הצד המוניטארי של התמונה.
ומה לגבי תוצאות הבחירות? שוקי הכספים אוהבים יציבות. לכן, אחרי שראינו את ההתייצבות של השווקים בתחילת 2023, המשך ממשל ביידן לא ייתפס כדבר רע בהכרח אלא כהמשך של ה"נודע". כולל גיבוי הפיקדונות המלא בבנקים, עליו הכריזה שרת האוצר יילן, כאשר קרסו SVB וחברותיה. האם עלייתו של טראמפ, או סיכוי עלייתו של טראמפ, יעשו משהו טוב או רע לשווקים? גורם זה ישפיע רק אם זה יהפוך להיות משהו די וודאי, דהיינו רק קרוב מאוד לבחירות. ובכל מקרה, הנשיא הקודם אינו נתפס כעוין לשוקי ההון....
והנה נקודת מבט אחרת על התחזית הפיננסית סביב הבחירות: זהו מבט קצר על הסטטיסטיקה של ביצועי השוק במחזור הנשיאותי, דהיינו, במשך ארבעת השנים של הכהונה (מאתר Seeking Alpha):
לפניכם הממוצע של הביצועים, עבור כל שנה. זאת, מאז שנת 1928 ועד שנת 2012. ברור שמיצוע כזה ארוך טווח אינו מבטיח דבר עבור שנה ספציפית זו או אחרת, או אפילו מחזור נשיאותי כזה או אחר. אבל, הגרף נותן תחושה כללית של מה שקרה בהיסטוריה. כאמור, אנו נראה בסוף 2024 בחירות חדשות בארה"ב, ובינתיים, יהיו אלו המתמודדים הישנים (ביידן-טראמפ) שיופיעו לפני העם לבחירה. שנת 2024 תהיה השנה הרביעית של נשיאות ארה"ב הנוכחית, ואם נסכם עד כה נאמר שהסה"כ של 2021-2022 אזנו אחת השנייה, ו-2023 הייתה עד כה די חיובית. ועכשיו נותר לראות אם מרק טווין צדק כאשר אמר: "ההיסטוריה אינה חוזרת על עצמה אבל בהחלט מתחרזת".
מדד מעלה מורכב מאוסף חברות ציבוריות ישראליות אשר החליטו לקחת על עצמן כללים נוקשים יותר מהרגיל ולהתנהל בצורה טובה יותר חברתית. פירוט על מדד מעלה באתר הפניקס ניהול תיקים
מדוע שוק המניות הישראלי (מדד ת"א) מקרטע ביחס לשווקים והמדדים השונים בעולם? הניתוח המלא בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים.
משבר מניות הבנקים - במה שונה המשבר הכלכלי של 2008 לעומת המשבר הנוכחי של 2020? ובכן כנראה שהבנקים הפנימו את משבר הסאב-פריים ואלו הצעדים שלהם במשבר הנוכחי
האם שווי המניות מושפע מהיגיון כלכלי השווה השקעה או ששבוי באופוריה או דיכאון זמני? מאמר זה מבית הפניקס ניהול תיקים מסביר שאי אפשר לנתק בין השניים.
אגרות החוב יורדות אך גורמות לתשואה עליהן לעלות. האם הסיבה לעלייה בתשואות היא ההיצע של האג"ח, או רצון השחקנים הגדולים בתשואות גבוהות יותר?
בכתבה הבאה נסקור את ההשלכות הכלכליות של משבר האקלים על הכלכלה ושוק ההון בפרט נכון לשנת 2022. מוזמנים לקרוא בהרחבה באתר הפניקס ניהול תיקים.
יורו והדולר נסחרים כעת ברמה של 1:1, כלומר שווים, האם מדובר בעניין של היצע וביקוש גרידא, או שזה משהו עמוק יותר ומכוון? ומה זה אומר על מצב השוק?
רוצים לדעת איך לזהות מגמות בשוק ההון? אבחון שיאים ותחתיות כסוחרים זו יכולה להיות משימה לא פשוטה והדעות חלוקות בנושא אבל כדאי לשמוע אותן. הדעות כאן
רמות תמיכה והתנגדות בניתוח טכני: להבין בקלות מה זה ומהן יסודות תנועת המחיר, את הפסיכולוגיה של אזורי תמיכה והתנגדות וכיצד להשתמש בהן לטובתך במסחר.
שוק ההון מתנהל על בסיס פונדמנטלי. בנוסף לבסיס של המקרו-מיקרו, ישנם אלמנטים טכניים ופסיכולוגיים המוסיפים המון למהלך מגמתי בנכס פיננסי. להמשך קריאה היכנסו
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.