הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
בשמיני לנובמבר 2022 ייקבע דבר בפוליטיקה האמריקאית, ויש להניח, בפוליטיקה הגלובלית. באותו תאריך יתקיימו בחירות המשנה אשר ישנו, כנראה, את הנוף של הסנט ובית הנבחרים בקונגרס בארה"ב. כיום, יש רוב חוסם רפובליקאי בסנאט עם 50 סנאטורים, 2 עצמאיים, ו-48 סנאטורים דמוקרטים. לעומת זאת, בבית הנבחרים יש בהחלט רוב דמוקרטי עם 224 חברים, 212 רפובליקאים ו-5 מקומות פנויים לבחירה.
מאזן הכוחות הנוכחי הזה מאפשר, עדיין, לממשל ביידן להעביר חלק מהחוקים שלו בצורה מסודרת, יחד עם צווים נשיאותיים ותקנות ממשל. הסקרים הנוכחים אומרים שמאזן הכוחות הזה ישתנה. הנה הסקרים האחרונים בנושא (מעודכן ל-24-08), מבית היוצר של פוליטיקו:
על פי תוצאות הסקר, לרפובליקאים יהיה אז רוב בשני הבתים: הם יגדילו את היתרון שלהם בסנאט, אבל בעיקר, יכבשו את בית הנבחרים. בחזית המושלים יהיה כנראה תיקו. ומה כל זה אומר? בגדול קיפאון מוחלט, עבור הממשל, לקחת החלטות גדולות וחשובות כאשר המדינה והכלכלה נמצאים במצב די בעייתי. נתחיל בתצוגה של מצב החוב הלאומי. למרות שזה אינו נושא שמרבים לדבר עליו, הוא רובץ כמו עננה שחורה מעל כל המערכת. הנה הנתונים האחרונים מאתר usdebtclock.org:
החוב השוטף עומד על מעל 30 טריליון דולר (!!) ביחס לתוצר כולל של כ-25 טריליון. דהיינו, 123% יחס חוב תוצר (!!). לצורך השוואה, מדינת ישראל עומדת סביב 70% חוב תוצר. כמו כן, הכנסות המדינה עומדות על 4.4 טריליון, כאשר ההוצאה השנתית עומדת כיום על 5.9 טריליון (בחישובים שנתיים). זאת אומרת 1.5 של גרעון שנתי!
תוסיפו לכך אינפלציה של מעל 8%, העלאות ריבית של הבנק המרכזי לכיוון ה-4%, ועימותים גלויים וסמויים עם מדינות כמו רוסיה וסין, ותקבלו תמונה לא כל כך וורודה של המצב. יש האומרים שגם כניסת מהגרים בקצב של 1.5 מיליון בשנה מהווה בעיה גדולה עבור הממשל הדמוקרטי.
על בסיס המצב העגום הזה אין פלא שהציבור מבקש עכשיו שינוי. הדבר היחיד העומד לזכותו של ביידן, וחברי מפלגתו בקונגרס, הוא שוק העבודה. שם, יש עדיין מצב טוב של 3.6% אבטלה, אבל זה לא כל כך מספיק כדי להסיט מכל הדברים הרעים האחרים. ההנחה הכללית, אצל רוב האנליסטים, היא שהמשק האמריקאי, יחד עם המשק הגלובלי, הולך למיתון בסוף 2022 ובשנת 2023. על בסיס הרקע הזה ברור שהעברת השליטה המוחלטת לרפובליקאים בקונגרס, יגרום לשינוי דרמטי ביכולת הממשל של הנשיא ביידן לתפקד ולטפל בבעיות הנמצאות על השולחן.
האם זה טוב או לא לכלכלה? וליציאה מהמשברים? כאן התשובות חלוקות: ברוב המקרים של תיקו, בין הנשיא והפרלמנט, המדינה דווקא לא ניזוקה כלכלית אלא שגשגה. עוצמת המשבר ייקבע אם גם הפעם זה יקרה. אם המיתון הופך לשפל כלכלי משמעותי, שוקי ההון יקרסו, וארה"ב תמצא במצב דומה למה שהיה ב-1929, ו-2007-9, ההנחה היא שתיווצר "קואליציית הצלה לאומית" המשתפת את שתי המפלגות על מנת לצאת מאותו משבר חמור.
ראינו קואליציה כזו בזמנו של הנשיא רוזוולט ("The new Deal"), ובזמנו של הנשיא בוש ("TARP" – מענק הצלה של 700 מיליארדי דולר עבור המערכת הפיננסית). אבל, אם המשבר יהיה בקנה מידה קטן יותר, נראה עימותים ומלחמות אין קץ בין המחנות, וכאמור, שיתוק של הפעילות היזומה החדשה בצד המשך הפעילות השגרתית הקיימת כבר בספרי החוקים. השיתוק הזה אומר למשקיעים "שקט ויציבות" בתחיקה, ולכן, יציבות במקום חוסר וודאות.
כמו כן, בזמני שיתוק יש גם הרבה פחות רגולציה חדשה. גם זה עניין לטובת שוקי ההון. למרות שלכאורה עימות בין הזרוע המבצעת והזרוע המחוקקת הוא דבר שלילי, ממבט שוקי ההון רואים את התקופות האלו כזמנים שבהם השחקנים הגדולים יכולים לקחת סיכונים גדולים יותר, וזאת על בסיס ההנחה שלא יהיו רפורמות גדולות בקנה.
העלייה הצפויה של הרפובליקאים גם משדרת כמה דברים ספציפיים: בטחון די גבוה שלא יהיו מיסים חדשים, הליכה לכיוון עולם האנרגיה הישן (חברות חיפוש, הפצה, וכו...), וירידת העניין בכל הנוגע למעבר לאנרגיות ירוקות יותר על חשבון העולם הפוסילי. שוב: השאלה הגדולה תהיה קנה המידה של המיתון המתקרב. אם זה יביא לסכנה סיסטמית, הכול פתוח. אבל, כל עוד הוא יישאר בגדר "מיתון סטנדרטי", הכולל כמה רבעונים של ירידה של כמה אחוזים בתוצר, עלייה של 2-3% באבטלה, בלי שנראה יותר מדיי פשיטות רגל. ובמיוחד, בלי פשיטת רגל של מוסד פיננסי שמוגדר Too big to fail.
יש סיכוי גדול, על פי מצב המדינה, והסקרים האחרונים, שהשליטה בקונגרס האמריקאי תעבור כולה למפלגה הרפובליקאית. זה יגרום לשיתוק כמעט מוחלט ביוזמות החדשות של ממשל ביידן. אם המיתון יגיע בסוף השנה, ובשנה הבאה, ולא יגיע לרמות גבוהות של חומרה, רוב הקהילה הפיננסית האמריקאית תראה בשיתוק הזה "ברכה" בטווח הקצר ואולי, כפי שראינו מאז אמצע יוני ועד אמצע אוגוסט, השווקים הפיננסיים יראו בזה הזדמנות להקל על הסבל שנגרם מאז תחילת השנה.
ברור שעד בחירות המשנה עצמן שום דבר לא בטוח. יכולים לקרות המון אירועים פוליטיים פנימיים, גיאו-פוליטיים עם רוסיה-אוקראינה, או סין, וגם אירועים כלכליים בלתי צפויים כמו חדלות פירעון של חברה בינלאומית גדולה. אבל, אם המצב נמשך כפי שהוא היום, ללא ברבור שחור, סוף השנה של 2022, כעונה חיובית בשוקי המניות באופן מסורתי, יהיה באמת זמן "מעניין" לעקוב אחריו. המון הצלחה לכולם!
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.