מדד מעלה מורכב מאוסף חברות ציבוריות ישראליות אשר החליטו לקחת על עצמן כללים נוקשים יותר מהרגיל ולהתנהל בצורה טובה יותר חברתית. פירוט על מדד מעלה באתר הפניקס ניהול תיקים
עבור רוב הציבור, המדיה הכלכלית הינה המקור העיקרי והיחיד של המידע הפיננסי שלהם. מי שאינו קשור לגוף מנהל כספים מקצועי, פשוט אינו מודע לחלון ההסתכלות הנוסף הנקרא "הבנת המגמה". כלי, המבוסס על התנהלות המחיר של הנכס, ואשר יכול להגביר בצורה אדירה את יכולת ההבנה של מצבו של הנכס.
האם קיימת אופטימיות או פסימיות כלפיו בשוק? איפה הוא נמצא ברמה היסטורית של חייו? והאם יש בו התקדמות כלפי מעלה או, חלילה, התדרדרות ממושכת כלפי מטה. כיום, ישנם גם אינסוף מקומות ברשת המאפשרים לבחון את הגרף של הנכסים: מניות, אג"ח, מדדים, סחורות, מטבעות, וכו...
ובכן, מהי מגמה? ישנה הגדרה קשיחה אחת וכמה פחות קשיחות. נתחיל בקשיחה: קיום רצף של זוגות של שיאים ושפלים עולים תהיה מגמה עולה, רצף כזה של שיאים ושפלים יורדים היא מגמה יורדת, ומה שאינו כזה וכזה הוא דשדוש. לפני שאמשיך, הנה גרף שבועי של מדד תל-אביב 90 (בעזרת Investing.com):
בגרף הזה ניתן לראות בבירור שמאז השפל של הקורונה היו שיאים ושפלים עולים, המסומנים על ידי העיגולים הורודים. אבל מתי מתחילה המגמה? (וניקח כאן מגמה עולה כדוגמה) היא אינה מתחילה בסיום השיא השני. את זה, איננו יכולים לדעת בזמן אמת. היא מתקיימת כאשר היה רצף של שפל, ואז שיא, ואז שפל גבוה מקודמו, ואז מעבר מעל הרמה של השיא האחרון. זאת אומרת, באמצע הסגמנט המגמתי העולה עצמו. (1) היא נקודה כזו בדיוק, כאשר עברנו את השיא של יוני 2020. ומתי משתנה המצב? כאשר הרצף פוסק, כמו בבמאי השנה (2), כאשר המדד ירד מתחת לשפל של מרץ.
על פי הכללים האלו: האם אנחנו כרגע (מעודכן ל-17-08) במגמה יורדת? לא. היה שיא גבוה בסוף אפריל השנה, היה שפל נמוך בתחילת יולי, יש כנראה שיא נמוך יותר בקרוב אבל, כל עוד השפל של תחילת יולי לא יישבר מטה, לא תהיה במדד הזה מגמה שלילית רשמית. וזה די מפתיע לאור כל מה ששמענו בנוגע לשוק.
אחרי שאמרנו את כל זה, רוב הציטוטים לגבי המגמה שתשמעו אינם מזכירים בכלל שיאים ושפלים. לרוב, תשמעו התייחסות להימצאות הנכס הפיננסי מעל, או מתחת, לממוצע נע כלשהוא. בגרף שלפניכם, ישנו ממוצע נע 40 שבועות, וכפי שאתם רואים, ניתן לומר שהוא מקדים במקצת את ההגדרה הרשמית.
למשל, כרגע, השבירה מטה ממנו הכניסה את העוקבים אחרי אלמנט זה למגננה למרות שעדיין לא הייתה הגדרה רשמית של שוק דובי. יותר מכך, המדד חזר עכשיו מעל הממוצע, וזה אומר שהפסיכולוגיה של הרבה מאוד משקיעים, כולל מוסדיים, העוקבים אחרי הימצאות המדד ביחס לממוצע הנע הזה, חזרה להיות חיובית.
המגמה היא כלי האומר לנו אם הנכס הנמצא בתצורה חיובית, או שלילית, מנקודת המבט של תנועת המחיר שלו. זוהי תוספת אדירה למידע הפונדמנטלי הקיים במחקרים ובמדיה הכלכלית. האם לוותר עליו? ממש לא, כי זה כבר שנים שיש ביכולת כל אחד מאתנו לגשת ולמצוא פלטפורמה, או מקום ברשת, שיציג לנו בצורה מהירה ומדויקת את אותה המגמה. המון הצלחה לכולם.
מדד מעלה מורכב מאוסף חברות ציבוריות ישראליות אשר החליטו לקחת על עצמן כללים נוקשים יותר מהרגיל ולהתנהל בצורה טובה יותר חברתית. פירוט על מדד מעלה באתר הפניקס ניהול תיקים
מדוע שוק המניות הישראלי (מדד ת"א) מקרטע ביחס לשווקים והמדדים השונים בעולם? הניתוח המלא בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים.
משבר מניות הבנקים - במה שונה המשבר הכלכלי של 2008 לעומת המשבר הנוכחי של 2020? ובכן כנראה שהבנקים הפנימו את משבר הסאב-פריים ואלו הצעדים שלהם במשבר הנוכחי
האם שווי המניות מושפע מהיגיון כלכלי השווה השקעה או ששבוי באופוריה או דיכאון זמני? מאמר זה מבית הפניקס ניהול תיקים מסביר שאי אפשר לנתק בין השניים.
אגרות החוב יורדות אך גורמות לתשואה עליהן לעלות. האם הסיבה לעלייה בתשואות היא ההיצע של האג"ח, או רצון השחקנים הגדולים בתשואות גבוהות יותר?
בכתבה הבאה נסקור את ההשלכות הכלכליות של משבר האקלים על הכלכלה ושוק ההון בפרט נכון לשנת 2022. מוזמנים לקרוא בהרחבה באתר הפניקס ניהול תיקים.
יורו והדולר נסחרים כעת ברמה של 1:1, כלומר שווים, האם מדובר בעניין של היצע וביקוש גרידא, או שזה משהו עמוק יותר ומכוון? ומה זה אומר על מצב השוק?
רוצים לדעת איך לזהות מגמות בשוק ההון? אבחון שיאים ותחתיות כסוחרים זו יכולה להיות משימה לא פשוטה והדעות חלוקות בנושא אבל כדאי לשמוע אותן. הדעות כאן
רמות תמיכה והתנגדות בניתוח טכני: להבין בקלות מה זה ומהן יסודות תנועת המחיר, את הפסיכולוגיה של אזורי תמיכה והתנגדות וכיצד להשתמש בהן לטובתך במסחר.
שוק ההון מתנהל על בסיס פונדמנטלי. בנוסף לבסיס של המקרו-מיקרו, ישנם אלמנטים טכניים ופסיכולוגיים המוסיפים המון למהלך מגמתי בנכס פיננסי. להמשך קריאה היכנסו
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.