איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.
אנו נישאר אופטימיים, ונניח שאף אחד מהתסריטים הגרועים לא יקרו. מה הם אותם תסריטים? על כך בהמשך. כרגע, מבט על גרף חוזה הנפט מסוג WTI (בעזרת מערכת TradingView) נותן לנו את הסיבה לחיוב שציינו לעיל:
לכאורה, ישנם כרגע שני קונפליקטים קשים בעולם: רוסיה-אוקראינה, וזה שלנו במזרח התיכון. ובשני המקרים, ישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה (נפט וגז), אם וכאשר העימותים יעלו מדרגה. ולמרות זאת, מחיר הנפט יורד בהדרגה, מהשיא סביב 94$ (סוף ספטמבר) ועד 77.17$ בימים אלו.
מדוע? כי העולם אינו רואה במצב הנוכחי, ובאף אחד מהעימותים שהזכרנו, נקודת הכרעה למלחמה אזורית רחבה, או גלובלית, אלא עימותים מקומיים בלבד. שימו לב שבמקרה האוקראיני, ישנו עדיין טאבו כללי של אי השתתפות כוחות קרקע חוץ מחיילי רוסיה ואוקראינה. זה בהחלט יכול להשתנות, אבל זה המצב כרגע, ואחרי תנודתיות גדולה ראשונית, מחיר הנפט פשוט מתייצב נמוך יותר מהשיאים שלו. כרגע, רמות אלו נקבעות יותר מהצמיחה בסין, מהצריכה העונתית בארה"ב וממזג האוויר.
אוקי, אבל מה המצב הגיאו-פוליטי הקיים כיום? ואיך הוא יכול להתפתח למשהו מסובך יותר? העניינים פשוטים יותר אם נחלק את המפה ל"בריתות" הבנויות מאינטרסים.
הברית הראשונה היא הברית המערבית, המכילה את המדינות המפותחות (ארה"ב, קנדה, אירופה, יפן, אוסטרליה, וכו...). הן דמוקרטיות המעוניינות, בגדול, בהמשך המצב הקיים שנקבע אחרי מלחמת העולם השנייה, כאשר הדולר הוא מטבע הרזרבות והסחורות, וארה"ב היא השוטר העולמי.
הברית השנייה, אשר נבנתה בהדרגה, היא הברית שמרכזה סין. היא כוללת את רוסיה, איראן, וחלק גדול מהעולם המוסלמי המתפתח, יחד עם צפון קוריאה. למרות שסין היא העיקר בברית הזו, היא החלק הפחות אקטיבי בשני העימותים שנוצרו. מדוע? כי הגיאוגרפיה מאלצת אותה לכך, ובגלל החולשה הכלכלית הנוכחית שלה. כמו כן, עניינה העיקרי יהיה בהכנסת טייוואן לחיקה ה"חם" של אימפריית האמצע שוב.
ברית זו, מעוניינת בגלוי בשחרור מהעול הדולרי, ורואה בארה"ב יריב מתמיד. בגלל אוקראינה, והימצאותה בסוריה ובלבנון, רוסיה הפכה להיות הרבה יותר פעילה מבעבר בברית העוינת הזו, כאשר איראן היא הכוח המניע, כתמנון טרור במזרח התיכון. היותה המעצמה השיעית המוסלמית הגדולה, אויביה העיקריים הם ישראל, ומדינות ערב הסוניות. בעיקר סעודיה ומדינות המפרץ. מטרתה הגלויה היא הגמוניה מוסלמית, וכהוכחת יכולת, היא מנסה להגיע לפצצה גרעינית (בעזרת צפון קוריאה), ולהשמדתה של ישראל על ידי כיתורה והפעלת סוכנים כמו חמאס, חיזבאללה, מיליציות עיראקיות וחוטים מתימן. מדיניות ה"סהר" הצפוני (איראן-עיראק-סוריה-לבנון) הייתה אמורה להביא לתוצאה המקווה.
באופן פרדוקסאלי, התקפת החמאס שבשה את החשבון. היא יכולה להביא לחיסול החמאס, ולחזרה מהירה ואקטיבית של ארה"ב לאזור, שממנה ברחה בימיו של הנשיא אובמה. כמו כן, מעשה טיפשי, או "תאונת עבודה", מצד חיזבאללה יביאו לחיסול הקליינט העיקרי שלה ב"סהר" הצפוני המאיים. שימו לב שרוסיה אמנם נגדנו בצד המילולי של הדברים, אבל, עדיין לא מונעת מישראל לתקוף בסוריה ובלבנון על ידי ירי של מערכות ההגנה האווירית שלה מסוג SA400. כאמור, סין ברקע העמוק של הדברים, ומשתתפת בברית רק מהצד הדיפלומטי באו"ם וכדומה...
תסריט גרוע ראשון: מתחילה חזית צפונית מצד חיזבאללה נגדנו, ארה"ב משתתפת אקטיבית בעזרת מטוסים מנושאות המטוסים, דבר שמביא את האיראנים להיכנס בפועל, והרוסים להפעיל את כוחם לעזרת לבנון סוריה ואיראן. זהו התסריט המביא למלחמת עולם זוטא, כולל מחיקת האטום האיראני, להתקוממות כל העולם המוסלמי (כולל חלק מהקיים בתוך האומות המפותחות). כמו כן, התסריט הזה מביא לחסימת נתיבי הנפט במפרץ, לטילים רבים מנשוא על ישראל, ולעימות בין מעצמות גדולות. במקרה הזה ייתכן שסין תשלח גם ציוד.
תסריט גרוע שני, יותר מצומצם: חזית שנייה צפונית, אבל מוגבלת בין ישראל וחיזבאללה. במקרה הזה יישלח נשק ועזרה בתוך הבריתות, אבל ללא עימותים ישירים בין הצדדים חוץ מהמעורבים ממש. ייתכן שישראל תחליט אז לקחת הזדמנות, באישור אמריקאי, ולחסל את האטום האיראני בעצמה. מפחיד לחשוב על התוצאה של מהלך כזה, למרות שיש סבירות שנישאר לספר על כך, אחרי מכאובים רבים.
כרגע, הסבירות הגבוהה היא דווקא לתסריט ה"רגוע" מכולם: בגלל שאיראן אינה מעוניינת באיום על תוכנית האטום שלה, כה קרוב לסיומה, היא תנסה למנוע בכל מחיר הסלמה שתביא לתוצאה כזו. מכיוון שהיא האמה הרוחנית של חיזבאללה, יש סיכוי שזה יביא למצב של המשך המצב הנוכחי, להרבה זמן: Stand-Off בין ה"סהר" האיראני כולו וארה"ב, יחד עם הצקות קטנות, מכל מיני כיוונים, על ישראל והבסיסים האמריקאיים באזור. במצב כזה, ולמרות הגינויים שנקבל מהם, סין, ורוסיה, יישארו ברקע בלבד. זהו התסריט המובנה כרגע בשווקים הפיננסיים בארץ ובעולם, וזה בעל הסיכוי הטוב ביותר להתקיים. במקרה הזה, ננצח את החמאס אבל יהיה לנו קשה מאוד לחסל את האיום הצפוני. על ההנהגה שלנו יהיה לחץ גדול "לעשות משהו בצפון" אבל ה"משהו" הזה יהיה חייב להיות דיפלומטי ולא צבאי.
איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.
השקעות אלטרנטיביות הן הדבר החם בתחום ניהול תיקי השקעות. התחום של השקעות אלטרנטיביות נוגע במגוון תחומים: נדלן, קרנות גידור, פרייבט אקוויטי ועוד. גלו איך משקיעים
בעולם ניהול תיקי השקעות קיימת הסכמה בדבר הקושי לתזמן השקעות ומודגש במיוחד החלק של ניהול הסיכונים. היכנסו לצפייה במדריך פיזור סיכונים
קרן גידור הינה כלי יעיל לגיוון השקעות בסמגנטים חדשים, פיזור סיכונים וכו'. מהי קרן גידור? ואילו אסטרטגיות השקעה קיימות בקרנות גידור?
מעוניינים להשקיע במוצרים פאסיביים? במדריך השקעה פאסיבית של הפניקס ניהול תיקים תוכלו ללמוד ולהכיר מהם היתרונות והחסרונות בהשקעה מסוג זה, למי היא מתאימה ועוד.
ניתוח טכני של מדד ה- 500S&P בזמן משבר הקורונה מבשר לנו על סדר, ועתיד ורוד יותר. מה שבא בקלות, גם באותה הקלות ייעלם? הניתוח המלא בכתבה הבאה של הפניקס ניהול תיקים
שורט סקוויז - תופעת לוואי לטכניקת מכירה בחסר אשר הוגדרה על ידי רבים בתור התגשמות החלום הרע של כל סוחרי השורט במניות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר המלא
הבנק הפדרלי (הפדרל ריזרב) הינו גורם בעל השפעה רבה על המסחר בשוק ההון, לרוב הבנק המרכזי אף משפיע עלינו באופן ישיר. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר והשפעות צעדי הפד.
קרנות נאמנות - אחד מהכלים החשובים, המגוונים והמשפיעים בהרכב ניהול תיקי השקעות. מעוניינים ללמוד מהי קרן נאמנות, יתרונותיה וחסרונותיה של קרן נאמנות?
SPAC - כלי פיננסי להמונים שהיה שמור עד כה למקורבים בלבד, המאפשר לקחת חלק בהשקעות צמיחה, וגם במיזוגים ורכישות. הפניקס ניהול תיקים עם הסיבות לפופולאריות שעולה.
מעוניינים להבין קצת יותר מהנעשה מאחורי הקלעים בשוק ההון ועולם ניהול ההשקעות? הפניקס ניהול תיקים עם מבט מאחורי הקלעים בעזרת כלי רוחב שוק.
מה הם גורמי ההחלטה העיקריים כאשר באים לנהל תיק השקעות? מבט על מסלול העבודה של מנהל ההשקעות העמוס במשימות.
יודעים מה ההבדלים בין ניהול תיקים אקטיבי לעומת קופת גמל להשקעה? ההשוואה המקיפה והמלאה בכתבה הבאה.
מהי סטגפלציה, האם אנחנו צריכים לחשוש ממנה? האם בכלל אנחנו באמת בדרך לשם, ואיך יוצאים ממצב שהוא נדיר בשוק אך בהחלט תרחיש סביר?
במאמר הבא נסביר על מדדי שווי שוק השונים, ומי יכול לשקף את הכלכלה האמריקאית המקומית בצורה הנכונה ביותר מבין כל מדדי המניות הציבוריות?
הנפקות חדשות לציבור (IPOS), הדעות עליהן כה חלוקות שניתן למצוא משקיעים בשוק ההון העוסקים רק בהן ועד כאלו שיזהירו אתכם מלגעת בהנפקות באופן מוחלט. מה האמת? בכתבה הבאה.
מתלבט בין להשקיע באופן עצמאי בשוק ההון לבין שירותיו של מנהל תיקים מקצועי? בכתבה נרחיב על ההבדלים בין מנהל תיקים לבין ניהול השקעות פרטי.
סקירת שנת 2021 בבורסה הישראלית, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
הגנה על תיקי ההשקעות שלנו בתקופות מעבר, האם אנחנו מוכנים לשינוי, או לפחות ערוכים מפני חוסר הוודאות בשווקים? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים איך נערכים
פסיכולוגיית המשקיעים: בין האינטלקט לרגש, איך נראה תהליך קבלת ההחלטות של המשקיעים בזמני המגמות השונות? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים.
P/E הפרמטר הנפוץ ביותר מבין הפרמטרים הפונדמנטליים שקובע את ערכה היחסי של מניה בשוק, מה המשמעות, איך משפיע על ערך המניה ועוד. הפניקס ניהול תיקים מביאים לכם את כל המידע.
איך שינוי ותצוגה שונה של תצוגת מחיר הנכסים הפיננסיים יכולים להציג עבורכם אלמנט נוסף להבנה טובה של המגמה הקיימת בשווקים? בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים
מומנטום בהשקעות. מעבר למהותו של המומנטום, נציג במאמר הבא דוגמה של אינדיקאטור שימושי בנושא מהו מומנטום? איך ניתן להשתמש בו ומה כדאי לדעת?
תבניות מסחר בשוק ההון משמשות את הסוחרים ככלי לחיזוי בשוק ההון ולהן שתי פונקציות מרכזיות: להצביע על מהי המגמה הנוכחית והאם יש סימן לשינוי בהמשך.
קרנות כספיות הן אמצעי חיסכון למטרות שונות ורבים טוענים כי הן תחליף ראוי לפיקדון בבנק. הפניקס ניהול תיקים מסבירים מה זה קרן כספית והאם היא אכן רלוונטית בימי מיתון.
גלו את הסודות של הכלי הפופולארי הממוצע הנע: למדו היכולות והמגבלות שלו וכיצד הוא מחושב.
דוחות רבעון אחרון וסיכום שנת 2022 בוול-סטריט, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
איך באמצעות ניתוח קווי מגמה וגלים עולים או יורדים נוכל להבין מהי המגמה ומהו מצב הרוח של השוק. המאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
למה חשוב לעקוב אחרי מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS ואיך הם משפיעים על תיק ההשקעות? צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS.
ניתוח שוק בעזרת שילוב של מגמה, מחיר ומומנטום: ישנה תמיד השאלה אם ניתן לשפר במקצת את המידע שהשוק נותן לנו? כיצד אלמנטים כמו מגמה, מחיר ומומנטום יכולים לעזור לנו?
חלק מעולם קרנות הגידור נפתח לציבור הרחב על פי פרמטרים שהוגדרו כגרסה מיוחדת של קרנות הנאמנות. יש לכך מספר יתרונות וחסרונות. לפרטים היכנסו לכתבה הבאה.
עולם קרנות הנאמנות הישראלי מגוון מאוד והפעם החלטנו לקטלג אותן על פי פרמטר הניהול. אז מה ההבדל בין קרנות נאמנות מנוהלות למחקות? לחצו לקריאה
תוכנית BTFP: תוכנית הלוואות לבנקים. שבמסגרתה הבנק המרכזי מתמחר את החוב הזה ב-100% מהערך בו הוא נקנה, ולא על פי מחיר השוק, ונותן כנגדו הלוואה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.