אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה
מהי מפולת בבורסה? יש הרואים במושג הזה דברים שונים בהחלט. יש כאלו שעומק הירידות, מהשיא ועד התחתית המוחלטת של המהלך כולו, הוא הפרמטר הקובע. ועבור אלו, אלמנט הזמן הוא רק עניין שולי בהחלט. אגב, בכל מקרה, לרוב, מדובר בתהליך ממושך ולא של ימים או אפילו שבועות בודדים. ויש כאלו שדווקא התמשכות השלילה, הכוללת בתוכה גם זמנים של תיקונים עולים, היא העניין שמפריד בין מגמה יורדת קשה ומפולת. האם ניקח כאן צד? לא ממש.
האמת היא שמפולת היא שלילה בשוק אשר דורשת מהלך אסטרטגי ולא טקטי, מצד המשקיע. אותה החלטה אסטרטגית יכולה לנבוע מכמות הנקודות שמאבדים, ולא משנה כל כך הזמן שזה לוקח, או שהזמן, כגורם "מייאש" מתמשך, יכול להיות הסיבה לשינוי האסטרטגי בהשקעות למרות שהעומק יהיה, יחסית, קטן יותר מהמפולות ההיסטוריות. אחרי שאמרנו כל זאת, מפולות יהיו תמיד אירועים טראומטיים שזוכרים היטב. הנה תמונה קטנה, עם הגדולות בהיסטוריה, בשוקי המסחר בארה"ב. אגב, הן תואמות את מה שקרה גם ברוב השווקים בעולם גם כן (מאתר The Motley Fool):
אין ספק שמבין המוזכרות כאן נציין את זו של 1929 ושל 2008 כמשמעותיות יותר, אחריהן את זו של ה-2000 והקורונה, ואחרונה בתור את זו של 1987, כאשר ישנו גם ה-FlashCrash של 2010 שאינו מוזכר בתמונה. לדעתי, זהו הסדר הנכון מבחינת החומרה והחשיבות שלהן ביחס להשפעתן על התנהלות השווקים והמשקיעים יחד. כמו כן, שתי הגדולות השאירו עקבות במשך שנים רבות מאוד אחרי שהן נגמרו רשמית (הראשונה ביולי 1932 אחרי ירידה של 89% בדאו-ג'ונס התעשייתי, והשנייה במרץ 2009 כאשר הירידה של אז הסתכמה ב-54% מהשיא).
למה מבדילים בין אלו והאחרות? כי שתי אלו סיכנו את המארג השברירי של החיים הפיננסיים. הראשונה לא מצאה מציל, והביאה לשפל עולמי ולמלחמה עולמית, והשנייה, עקב מאמצי קובעי המדיניות, גרמה נזק כבד אבל זמני, ללא תהפוכות גיאו-פוליטיות. שלושת המפולות האחרות: 1987, 2000, ו-הקורונה, עברו על העולם ללא סכנה ממשית אמיתית לאותו מבנה סיסטמי. בשלושת המקרים היה ברור שיגיע הסוס הלבן, והוא אכן הגיע בזמן. ב-2000 נזכור שאירועי 9-11 העכירו את האווירה, וגרמו להארכת התקומה שיכלה להיות ב-2001-2 במקום ב-2003. בסה"כ, נזכור שב-2000 ניזוק סקטור עיקרי אחד: הטכנולוגיה. שאר ענפים הכלכליים פשוט הרגישו פחות את הנזק. כדי שנקבל מושג ויזואלי של מה שקרה הנה גרף חודשי של מדד ה-S&p500 ובו שלוש מהמפולות (בעזרת אתר Investing.com):
וכמו שאתם רואים, עומק הירידות והזמן לתקומה היה די זהה בין 2000 (1) ו-2006-9 (2) אבל כולנו יודעים שהמשבר השני היה הרבה יותר משמעותי ומהותי מהראשון. לצורך השוואה, ראו את הקורונה עם הירידות החדות, אבל הקצרות בזמן, והתקומה האדירה שהגיעה כתוצאה מהתערבות ישירה של הצד הפיסקאלי והמוניטארי של המשוואה.
איך נראית מפולת בשוק? זה די פשוט: זוהי מגמה יורדת (שיאים ושפלים יורדים ברצף) שבה יש איבוד משמעותי מאוד של נקודות, וזאת, בדרך כלל, על בסיס מצב של חוסר וודאות מתמשך ומעיק. היקף הירידות יכול לנוע במקרים קיצוניים של עד 80-90% (ב-1929 והנסדק של 2000) ועד קצת מעבר ל-30% במקרים קלים. לרוב, המפולות מלוות גם בתחושה של פחד גדול המתבטא בעלייה דרמטית בכלים המודדים את החשש בשוק: ה-VIX (התוספת שגובים כותבי האופציות) ויחסי ה-Put-Call, נתוני רוחב שוק של אחוזים עצומים של מניות מתחת לממוצעים נעים, וכו...
בקיצור: פסיכולוגיה של מכירת חיסול, ככל שהזמן מתארך, ומעצים עצמו ככדור שלג.
זה הזמן שמי שחשב תחילה "למצע" את המחיר במניות ה"טובות" שלו מתחיל לאבד בטחון במסחר בבורסה ונכנס להלך מחשבתי האומר: "תנו לי לצאת מזה בכל מחיר". לרוב, התחתית של מפולות אינה מגיעה בגלל שהגיעו לרמת מחירים הוגנת של הסחורה. זו עברה מזמן, והמחירים הינם במצב של "מציאה" ממש. אבל, עדיין, אין קונים. רק תשישות מוחלטת של צד ההיצע, או במילים אחרות, העדר מוכרים, גורם לסיום הדרגתי, ולאחר מכן מהיר של המערכה כולה.
התשובה הכללית היא שלא. לרוב, עובד הרבה מאוד זמן (1929, 2000, 1987, 2006) עד שהסיבה הפונדמנטלית העומדת מאחורי סיום החלק הבועתי, ותחילת המפולת נכנס לתוקף. הרבה מאוד זמן הגורם הזה (תמחור יתר, מדיניות ממשלתית, בעיה סיסטמית מתגברת...) פשוט נמצא כרקע לאופוריה. ואז, טריגר בלתי צפוי פשוט מדליק את המדורה שהייתה מוכנה בצד ומחכה. וכאן נשאל: האם ניתן לחזות את סיומה של מפולת? כנראה שהתשובה גם היא שלילית, חוץ מן המקרים שבהם הסיבה למפולת נקודתית, ושהיא מוסרת באבחה אחת (1987, קורונה). גם כאן, הפסיכולוגיה של ההמונים היא הקובעת, והיא זו שתגרום לעצירת הדימום.
נשארה שאלה גדולה אחת: איך נתכונן לסיום בועה, המפולת, ותחילת התקומה ממנה? כאן התשובה די ברורה ובהירה: לכל אורך החיים שלכם בשוק ההון, עליכם לחשוב תמיד על ההגנה מפני המקרה ה"בלתי צפוי" הרע. כל עמדה חייבת להיות עם מחשבה ברורה על דרך היציאה ממנה (כללי ניהול סיכונים) ולעמוד באותם כללים כאשר האירועים מתרחשים לפנינו, מבלי שנבין עד הסוף מדוע זה קורה עכשיו, בשונה ממה שהורגלנו.
מי שהיה נוהג כך, היה מחוץ לשוק ברוב התקופה של רוב המפולות ולא נשאר על הגלגל על בסיס התקווה שהשוק "יחזור" או היה מוגן, על ידי כלים פיננסיים, מרוב הנזק. לבסוף, נשאל את עצמנו את השאלה האחרונה והמעניינת: האם השוק הנוכחי הוא בועה וחידוש האינפלציה יחד עם טריגר כמו המלחמה בין רוסיה ואוקראינה יכול לגרום לפיצוצה? כמו שאתם רואים בגרף לעיל, המצב מאוד רחוק מלהיראות כך כעת. אבל, שוב, כללי ניהול סיכונים המיושמים על ידכם, או על ידי מנהל הכספים המקצועי שלכם, יהיו אלו שימנעו מכם הרבה מאוד כאבי לב, וזאת מבלי לוותר על החלקים העולים המשמעותיים שעוד יכולים להיות לפנינו. המון הצלחה לכולם!
אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה
אינפלציה, דפלציה או סטגפלציה? הפדרל רזרב כבר החליט. לאחר משבר הקורונה זוהי החלטתו של הבנק המרכזי של ארצות הברית בנוגע לעמדות בנושא האינפלציה. הפניקס ניהול תיקים
האם עדיין קיים החשש מאינפלציה ב-2021? לפי השימוש בסחורות והמסחר בהן בשוק ההון הדעות חלוקות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר על מה ניתן להסיק מזה.
לא משנה איזה סוג משקיע אתה, ואם אתה למוד ניסיון, מחונן או בעל יותר מזל משכל, כדאי לך להכיר את אסטרטגיית הבונקר של משקיעים בשוק ההון. איך עושים זאת? בכתבה הבאה
לאינפלציה ישנן השפעות מגוונות ומשתנות על פי השלבים והגובה שאליה היא מצליחה להגיע, אז מדוע אנחנו אוטומטית חוששים? ההסבר בכתבה הבאה.
אינפלציה וחשש למיתון כלכלי, מה הסיבות לכך? איך השווקים מתנהגים בזמן מיתון, ביקוש והיצע...כל התשובות בכתבה הבאה.
שוק הנדל"ן האמריקאי כמו בכל מדינה הוא חיוני לקיום משק בריא. כיצד הריביות משפיעות על מחירי הדיור והביקושים לדירות, והאם זה מבשר על המשך המיתון?
נתוני התעסוקה בארה"ב הוא אחד מהפרמטרים האהובים על הבנק המרכזי. צוות הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על התוצאות האחרונות והתהיות לגבי יכולתן לשקף את האמת בשטח.
אלמנט הנזילות הוא כידוע כלי חשוב ביותר לניתוח שוק ההון. הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על הכסף הנזיל המגיע לידי שחקני שוק ההון, וכיצד הוא משפיע על השקעות בשנת 2023.
השפעת המרוץ לנשיאות ארה"ב על נתוני המאקרו: כיצד אירועים פוליטיים משפיעים על אינדיקטורים כלליים ואיך מתכוננים המועמדים למרוץ. להמשך קריאה היכנסו לכתבה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.