איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.
מלחמת עזה, אשר נכפתה עלינו באכזריות אין קץ, שונה מכל המבצעים שהיו עד כה. למרות שכל המבצעים הקודמים, כולל מלחמת לבנון השנייה, נבעו מפרובוקציה של האויב, על ידי טילים והצקות בגבולות, החדירה של מחבלי החמאס לתוך עוטף עזה, מעשיהם הברבריים, חטיפת האזרחים והחיילים, כל אלו בנו בסיס לתגובה שונה שלנו: מחיקת האויב הזה, והבטחת הגבול הדרומי לתקופה מאוד מאוד ארוכה. אם לא לתמיד.
שוקי ההון, שהתרגלו ל"מבצעים" מוגבלים (לבנון השנייה, עופרת יצוקה, עמוד ענן, צוק איתן), וראו בהם אירועים של חוסר חשיבות גדולה למשק, מתחילים להבין שאין זה המקרה. מדוע? ראשית, כאומר, המשימה הדרומית קשה מנשוא, ותיקח הרבה מאוד זמן. אפילו אם היא תתנהל בצורה מופתית, על פי התכנון, וללא נפגעים רבים אצלנו (דבר שהוא נדיר בניהול מלחמות...), כמות האנשים במילואים, הטילים שימשיכו לעוף תקופה ארוכה עד חיסול מוחלט של המשגרים, ובמיוחד, עניין החטופים שיעמוד מעל כל המערכה, כל הזמן, נותנים לעימות הזה אופי מיוחד.
בהמשך נדבר על סקטורים נפגעים, אבל ניתן להבין מיד שהשירותים, והצריכה ייפגעו מאוד, כאשר חלק גדול מהעובדים בסקטורים האלו יוצאו לחל"ת. אובייקטיבית, שוק ההון הישראלי הרבה יותר אטרקטיבי מאשר שוקי ההון בחו"ל, ובמיוחד האמריקאי, וזאת מבחינת שווי הנכסים. מדוע? כי הוא נפגע די הרבה מכל מה שקרה סביב הרפורמה לפני המלחמה. כבר נאמר הרבה על ביצועי החסר שהיה בשנת 2023 בין תל-אביב ו-וול-סטריט. לעומת "בועה" זוטא ב-10 מניות מובילות בארה"ב, רוב הסקטורים שלנו נמצאים סביב שווי הערך שלהם. הבעיה היא שהפסיכולוגיה (סנטימנט) אינו מאפשר, עדיין, לבחון את הטווח הארוך, וגורמת לירידות.
כל הנתונים שנביא לפניכם, לגבי מה שקרה בעבר יציירו תמונה דומה (חוץ ממקרה הקורונה שלא היה עימות צבאי..): התגברות מהירה, וחזרה לשגרה, שמחקה מהר את השפעת המערכה. הנה תמונת השינויים בתוצר:
ניתן לציין במיוחד את עולם הייצוא (היי-טק, וכו..) אשר התגבר בצורה מהירה מאוד. תאמרו: אולי נשווה מול עימותים ארוכים יחסית? אז הנה הנתונים: בצוק איתן (49 ימים) אובדן התוצר היה 0.3% כאשר מלחמת לבנון השנייה (34 ימים) גרמה להפסד של 0.35% עד 0.5% בתוצר. במקרה של המלחמה הנוכחית, החישוב האופטימי מדבר על אבדן של 0.5% ל-1.0% בתוצר, אם הגזרה הדרומית תישאר היחידה. שוב: מדובר בעימות שבו מגויסים טובי האנשים שרוב רובם הינם החלק הפרודוקטיבי של המשק. בחזית הגרעון, דהיינו בהוצאות הגדולות יותר מההכנסות הנובעות מההאטה במשק והתשלומים השונים שינבעו מהמלחמה, התמונה מעניינת:
מהתמונה הזו אנו רואים שהגירעון היה כבר גדול לפני התחלתה של המלחמה. עם בואה המצב החריף, כאשר יש עכשיו ציפייה גדולה ל"כמה שיעלה" תקציבי על מנת לטפל בכל נפגעי העימות. עוד אלמנט חשוב הוא גורם האינפלציה בימים אלו: האם נראה התפרצות שלה, בגלל העליות במחירי האנרגיה המתגברים בעולם, או שהמדד דווקא יתמתן עקב הקטנת הצריכה באופן משמעותי? והאם ריבית בנק ישראל תעלה, תרד או תישאר במקום?
ההיגיון אומר שמדד אוקטובר ישקף רק חלקית את שקרה. הוא עוד יושפע מהדלק היקר, אבל החודשים שלאחר מכן צפויים להראות ירידה משמעותית במדדי המחירים בגלל ההנחות הגדולות שיהיו בעסקים שעוד יהיו פתוחים. ראייה קדימה זו, יחד עם מדיניות המעדיפה לטפל בעזרת נזילות, ולא על ידי מנגנון הריבית, כנראה תגרום לבנק ישראל להשאיר את הריבית ברמה הנוכחית, או להקטינה בצורה מאוד קטנה. השאלה הגדולה היא: כמה זמן נחייה תחת השפעת המלחמה הזו? או, במילים אחרות: מתי נחזור לשגרה כמעט רגילה של יצור, ייצוא, צריכה, ויזמות? כרגע, אין תשובה לכך אבל יש להניח שככל שהעניין יתארך, וכתוצאה מכך תהיה האטה במשק, בנק ישראל ירצה "לתת כתף" על ידי הוזלה של הכסף, ועזרה, על ידי כך, לעסקים, ובעלי המשכנתאות.
לבסוף: כמה מילים על שוק המניות הישראלי.
גם לפני המלחמה, השתנה הדיסקט שהיינו רגילים אליו שנים כה רבות (2009-2022), דהיינו שאין תשואה בפיקדונות. זה השתנה עד כדי הגעה לאזור ה-5%, בקרנות כספיות, ובהשקעה ישירה, לפקיעה, באג"חים שונים. כל עוד תשרור חוסר וודאות לגבי תוצאות המלחמה, ואם תיפתח רעה צפונית גם כן, שוק ההון הישראלי כנראה יסבול מהתחרות הזו. הבה נסקור היסטורית את שקרה בעבר, על ידי גרף רב שנתי של מדד ת"א 35, מאז 2000 ועד עכשיו, עם ציון המערכות הקודמות:
חוץ מהקורונה, ניתן לראות בבירור שכל המבצעים-מלחמות הקודמות היו עם השפעה זמנית מעטה יחסית על שוק המניות הישראלי. לגבי הקורונה ניתן לציין את העלייה המהירה מהנפילה החדה, אשר נעזרה מכמות הכסף האדירה שהוזרמה כאשר הגיע החיסון למקומותינו. מה יקרה עכשיו? בינתיים, אנו עדיין במצב של עיכול המאורעות, וזה שלילי. אבל, ככל שהמלחמה תכנס ל"שגרה של לחימה", ובתקווה, להישגים בשטח, ההנחה היא שנראה את השוק חוזר לעצמו במהרה יחסית. במיוחד אם נראה בוול-סטריט ראלי סוף שנה...
ועוד נקודה: שווי הנכסים, בשוק המניות המקומי, הרבה יותר קרוב לשווי הערך האמיתי, ומזמין השקעה לטווח בינוני-ארוך, מאשר בכול שוק מניות אחר מפותח בעולם. במיוחד זה האמריקאי. לכן, נסיים בנימה אופטימית: עם ההתייצבות הראשונה בחזיתות השונות, כנראה ששוק המניות שלנו יהווה זירה ממש אדירה של הזדמנויות.
איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.
השקעות אלטרנטיביות הן הדבר החם בתחום ניהול תיקי השקעות. התחום של השקעות אלטרנטיביות נוגע במגוון תחומים: נדלן, קרנות גידור, פרייבט אקוויטי ועוד. גלו איך משקיעים
בעולם ניהול תיקי השקעות קיימת הסכמה בדבר הקושי לתזמן השקעות ומודגש במיוחד החלק של ניהול הסיכונים. היכנסו לצפייה במדריך פיזור סיכונים
קרן גידור הינה כלי יעיל לגיוון השקעות בסמגנטים חדשים, פיזור סיכונים וכו'. מהי קרן גידור? ואילו אסטרטגיות השקעה קיימות בקרנות גידור?
מעוניינים להשקיע במוצרים פאסיביים? במדריך השקעה פאסיבית של הפניקס ניהול תיקים תוכלו ללמוד ולהכיר מהם היתרונות והחסרונות בהשקעה מסוג זה, למי היא מתאימה ועוד.
ניתוח טכני של מדד ה- 500S&P בזמן משבר הקורונה מבשר לנו על סדר, ועתיד ורוד יותר. מה שבא בקלות, גם באותה הקלות ייעלם? הניתוח המלא בכתבה הבאה של הפניקס ניהול תיקים
שורט סקוויז - תופעת לוואי לטכניקת מכירה בחסר אשר הוגדרה על ידי רבים בתור התגשמות החלום הרע של כל סוחרי השורט במניות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר המלא
הבנק הפדרלי (הפדרל ריזרב) הינו גורם בעל השפעה רבה על המסחר בשוק ההון, לרוב הבנק המרכזי אף משפיע עלינו באופן ישיר. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר והשפעות צעדי הפד.
קרנות נאמנות - אחד מהכלים החשובים, המגוונים והמשפיעים בהרכב ניהול תיקי השקעות. מעוניינים ללמוד מהי קרן נאמנות, יתרונותיה וחסרונותיה של קרן נאמנות?
SPAC - כלי פיננסי להמונים שהיה שמור עד כה למקורבים בלבד, המאפשר לקחת חלק בהשקעות צמיחה, וגם במיזוגים ורכישות. הפניקס ניהול תיקים עם הסיבות לפופולאריות שעולה.
מעוניינים להבין קצת יותר מהנעשה מאחורי הקלעים בשוק ההון ועולם ניהול ההשקעות? הפניקס ניהול תיקים עם מבט מאחורי הקלעים בעזרת כלי רוחב שוק.
מה הם גורמי ההחלטה העיקריים כאשר באים לנהל תיק השקעות? מבט על מסלול העבודה של מנהל ההשקעות העמוס במשימות.
יודעים מה ההבדלים בין ניהול תיקים אקטיבי לעומת קופת גמל להשקעה? ההשוואה המקיפה והמלאה בכתבה הבאה.
מהי סטגפלציה, האם אנחנו צריכים לחשוש ממנה? האם בכלל אנחנו באמת בדרך לשם, ואיך יוצאים ממצב שהוא נדיר בשוק אך בהחלט תרחיש סביר?
במאמר הבא נסביר על מדדי שווי שוק השונים, ומי יכול לשקף את הכלכלה האמריקאית המקומית בצורה הנכונה ביותר מבין כל מדדי המניות הציבוריות?
הנפקות חדשות לציבור (IPOS), הדעות עליהן כה חלוקות שניתן למצוא משקיעים בשוק ההון העוסקים רק בהן ועד כאלו שיזהירו אתכם מלגעת בהנפקות באופן מוחלט. מה האמת? בכתבה הבאה.
מתלבט בין להשקיע באופן עצמאי בשוק ההון לבין שירותיו של מנהל תיקים מקצועי? בכתבה נרחיב על ההבדלים בין מנהל תיקים לבין ניהול השקעות פרטי.
סקירת שנת 2021 בבורסה הישראלית, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
הגנה על תיקי ההשקעות שלנו בתקופות מעבר, האם אנחנו מוכנים לשינוי, או לפחות ערוכים מפני חוסר הוודאות בשווקים? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים איך נערכים
פסיכולוגיית המשקיעים: בין האינטלקט לרגש, איך נראה תהליך קבלת ההחלטות של המשקיעים בזמני המגמות השונות? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים.
P/E הפרמטר הנפוץ ביותר מבין הפרמטרים הפונדמנטליים שקובע את ערכה היחסי של מניה בשוק, מה המשמעות, איך משפיע על ערך המניה ועוד. הפניקס ניהול תיקים מביאים לכם את כל המידע.
איך שינוי ותצוגה שונה של תצוגת מחיר הנכסים הפיננסיים יכולים להציג עבורכם אלמנט נוסף להבנה טובה של המגמה הקיימת בשווקים? בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים
מומנטום בהשקעות. מעבר למהותו של המומנטום, נציג במאמר הבא דוגמה של אינדיקאטור שימושי בנושא מהו מומנטום? איך ניתן להשתמש בו ומה כדאי לדעת?
תבניות מסחר בשוק ההון משמשות את הסוחרים ככלי לחיזוי בשוק ההון ולהן שתי פונקציות מרכזיות: להצביע על מהי המגמה הנוכחית והאם יש סימן לשינוי בהמשך.
קרנות כספיות הן אמצעי חיסכון למטרות שונות ורבים טוענים כי הן תחליף ראוי לפיקדון בבנק. הפניקס ניהול תיקים מסבירים מה זה קרן כספית והאם היא אכן רלוונטית בימי מיתון.
גלו את הסודות של הכלי הפופולארי הממוצע הנע: למדו היכולות והמגבלות שלו וכיצד הוא מחושב.
דוחות רבעון אחרון וסיכום שנת 2022 בוול-סטריט, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
איך באמצעות ניתוח קווי מגמה וגלים עולים או יורדים נוכל להבין מהי המגמה ומהו מצב הרוח של השוק. המאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
למה חשוב לעקוב אחרי מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS ואיך הם משפיעים על תיק ההשקעות? צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS.
ניתוח שוק בעזרת שילוב של מגמה, מחיר ומומנטום: ישנה תמיד השאלה אם ניתן לשפר במקצת את המידע שהשוק נותן לנו? כיצד אלמנטים כמו מגמה, מחיר ומומנטום יכולים לעזור לנו?
חלק מעולם קרנות הגידור נפתח לציבור הרחב על פי פרמטרים שהוגדרו כגרסה מיוחדת של קרנות הנאמנות. יש לכך מספר יתרונות וחסרונות. לפרטים היכנסו לכתבה הבאה.
עולם קרנות הנאמנות הישראלי מגוון מאוד והפעם החלטנו לקטלג אותן על פי פרמטר הניהול. אז מה ההבדל בין קרנות נאמנות מנוהלות למחקות? לחצו לקריאה
תוכנית BTFP: תוכנית הלוואות לבנקים. שבמסגרתה הבנק המרכזי מתמחר את החוב הזה ב-100% מהערך בו הוא נקנה, ולא על פי מחיר השוק, ונותן כנגדו הלוואה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.