הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
כמות המידע הקיים היום באמת יכולה לפעמים להכביד. בעידן של ימינו יש לנו אינפורמציה מאינספור מדיות: המדיה הרגילה, הכלכלית, הרשתות החברתיות ועד לפודקאסטים ואינספור יוטיוביירים. ניתוחים חכמים על כל האספקטים של השווקים, ומדוע הם "צריכים" לעשות כך, ולא אחרת. מגוונים של שאננות מוחלטת ואופטימיות מתמדת, ועד מנבאי השחורות החמורים ביותר שכבר מכוונים למזון לשעת חרום, בנוסף לקטסטרופות פיננסיות.
מכל הנתונים האלו שאנו מקבלים וצורכים, עלינו לדעת לעשות פילטר אחד גדול כדי לקחת רק את האלמנטים שיכולים, באמת, להוות רמז לבאות.
היסטורית, ובמיוחד מאז משבר הסאב-פריים של 2007-9, היה אלמנט פיננסי אחד אשר הוכיח עצמו כמלווה שוק טוב: נזילות חופשית, בעלות נמוכה. שיא התופעה הייתה כתגובה למגפת הקורונה, כאשר כל הברזים נפתחו והיה שינוי משמעותי אחד: הכסף נשלח הפעם לציבור, ולא לבנקאים בלבד.
פרט קטן אשר היה להבדל בתוצאת הלוואי: כאשר הציבור חזר לשגרה, ים הכסף שנשלח אליו כתמיכה ועזרה יצר אינפלציה שבה נלחמים עכשיו הבנקים המרכזיים. הם עשו זאת בשני מסלולים: הריבית, והקטנת אותה נזילות (QT). והנה, כמו שאנו יודעים בחיינו היום יומיים, לכל דבר יש גם תופעות לוואי לא רצויות, ולעיתים גם לא צפויות. כזו הייתה בדמות כניסה לקשיים ואף קריסה לעיתים של בנקים: SVB, CS, והסכנה ל-DB.
מדוע? כי ריבית גבוהה אומרת הורדת ערך לאג"ח הסולידי המהווה בטוחה במאזני הבנקים, והמתומחר על פי מודל של הגעה לפדיון (100%), ולא על פי שווי השוק הנוכחי (עד 70-60% בלבד מהערך שבספרים). לקח קצת זמן ל"טורפים" (השורטיסטים) להבין את האוצר שבידם, אבל כאשר הם הבינו, הם החלו לעשות את שעשו ב-2008: הרג המניות של הבנקים עם הבעיה הזו. ציבור המפקידים נבהל, והעצים עוד יותר את הבעיה על ידי הוצאת כספים מאותם בנקים.
הפעם, תגובת הפד לא הייתה כ-2008 (לתת לליהמן לקרוס..) אלא הייתה מהירה ומתאימה: ויתור על חלק הקטנת הנזילות שתוכנית ריסון האינפלציה. נפתח חלון לבנקים שירצו למכור לפד את הנכסים הסולידיים ב-100% משוויים, וזאת ללא הגבלה! הוכחה? הנה תמונת מצב מאזן הפד עד תחילת אפריל (מאתר הפד של סנט-לואיס):
התמונה מציגה את מאזן הפד מאז ספטמבר 2021 ועד עכשיו, ובה ניתן לראות שה"חלון" שנפתח הצליח להזרים כשני שליש, ואף יותר, מכל מה שנעשה כ-QT מאז השיא של מאי 2022 (כמעט 9 טריליון דולר). הכסף הזה עכשיו זמין לאותם בנקים, על מנת להעלות את הפרמטרים החשובים שלהם, אבל גם מאפשר להם לתת כספים ללקוחות שירצו לעשות השקעות בשוקי ההון. במיוחד בחלקים שנפגעו הכי הרבה בירידות של 2022, דהיינו החלק הטכנולוגי של שוקי המניות. מעבר לכך, הפתרון היפה שניתן על ידי הבנק המרכזי גרם להורדה די דרמטית בצפי של העלאות ריבית נוספות וקירב מאוד את התחזיות ל-Pivot המפורסם. מה שגרם לירידה דרמטית בתשואות של האג"ח הממשלתי, וכתוצאה מכך, לירידה של הדולר האמריקאי. בגרף הבא, אנו רואים איך זה רק שיפר את מצב שוק המניות:
הגרף הוא תצוגה של הקורלציה ההפוכה בין הדולר ומדד המניות S&P500 (בעזרת TradingView) וזאת מאז מאי 2022. הקורלציה מאוד וותיקה אבל זה מספיק זמן כדי להתרשם ממנה. וראו איך השינוי במטבע (כחול) משפיע על המדד (צהוב). ובמיוחד ראו איך התקופה האחרונה הייתה מתאימה לעליות האחרונות שחווינו בוול-סטריט.
נזילות, נזילות, נזילות: אלמנט המפתח במגמות קצרות הטווח של שוקי המניות
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.