מדד מעלה מורכב מאוסף חברות ציבוריות ישראליות אשר החליטו לקחת על עצמן כללים נוקשים יותר מהרגיל ולהתנהל בצורה טובה יותר חברתית. פירוט על מדד מעלה באתר הפניקס ניהול תיקים
אם יש כלי טכני פופולארי, הוא הממוצע הנע. לפני שנמשיך נתאר בקצרה את מהותו, נאמר שלצורך הדיון נתרכז בממוצע מסוג אחד בלבד: הפשוט. ישנם אינספור אחרים (אקספוננציאלים, משוקללים, וכו...), אשר הומצאו על מנת לתת משקל שונה לחלק מהסדרה המחושבת של ערכי הממוצע, אבל במאמר זה, נסתכל על הטריוויאלי והנפוץ ביותר, כאמור, הפשוט.
כמו כן, אם אומר ממוצע נע 20, הכוונה ל-20 הסגירות האחרונות. שוב, ישנה האפשרות לחשב את הממוצע על בסיס המון דברים אחרים: פתיחה, גבוה, נמוך, או שילוב ביניהם. ועכשיו נחזור לתיאור מהות הממוצע הנע: מדובר בעקומה שבה כל נקודה בה הינה ממוצע של מספר התקופות המוגדרות. למשל: ממוצע נע 20 יכיל נקודות ברצף של ממוצעי 20 הסגירות האחרונות.
האפקט הוא שאנו מקבלים קו הרבה יותר חלק מהמחיר עצמו, והנמצא באיחור מגמתי כלפיו: אם המחיר מעל הממוצע, זה אומר שהייתה תנועה חיובית לאחרונה, ואם המחיר מטה מהממוצע, אזי נבין שהיו ירידות בנכס הפיננסי שלפנינו. הנה גרף יומי של מדד המניות האמריקאי S&P500 (הקו השחור), עם שלושה ממוצעים נעים: 20 (אדום), 50 (ירוק) ו-200 (חום):
שלושה ממוצעים אלו נבחרו כי הם באמת הכלים שאיתם רוב המשקיעים בודקים במהירות מגמה. 20 – של הטווח הקצר, 50 – של הטווח הבינוני, 200 – של הטווח הארוך. שימו לב שככל שהממוצע קצר יותר, הוא כמובן צמוד יותר למחיר. כך, הוא ייתן לנו חציות מרובות יותר עם המחיר אשר אמורות להביע שינויי מגמה יותר תכופים. מעבר לתפקיד הבסיסי שתיארנו עד כה, הממוצעים הנעים משמשים גם לתפקיד נוסף, והוא כרמת תמיכה והתנגדות דינאמית (העיגולים הכחולים עבור הממוצע הנע 20 יום). ראינו בכתבות אחרות את חשיבות המושגים האלו עבור הסוחרים-משקיעים. אז, היה מדובר ברמות מחיר היסטוריות, או מחושבות (פיבוטים, פיבונצ"י). כאן, הממוצע הנע הוא האלמנט החוסם-תומך הנע עם התקדמות המגמה.
לבסוף, נמצא בגרף הזה עוד שני אלמנטים שתמיד מצוטטים במדיה הכלכלית, כאשר הם קורים: חציות ה"זהב" וה"מוות". מדובר בחצייה של הממוצע הנע 50, עם הממוצע הנע 200 (עיגולים ורודים). כאשר החצייה של ה-50 היא כלפי מעלה, היא תיקרא "זהב", ותציין סבירות טובה לתחילה של תקופה חיובית בנכס. הרי ה"מגמה" של הטווח הבינוני עולה עכשיו מעל ה"מגמה" של הטווח הארוך. כאשר החצייה היא כלפי מטה, נקראה לזה חציית "מוות" כי היא מציינת סבירות לשוק דובי.
שימו לב שקיבלנו במדד המוצג חציית "מוות" במרץ 2022, ולא מזמן, באמצע דצמבר 2022, קיבלנו חציית "זהב". חשוב לזכור: אלו רק סבירויות אבל הן הפכו לפעמים לנבואה שמגשימה עצמה בכך שהן מושכות סוחרים-משקיעים לפעול על פיהן.
לסיום, נזכיר את הבעיה העיקרית של ממוצעים נעים: הדשדוש. כאשר השוק נע בדשדוש הוא חוצה הלוך ושוב את הממוצע, וכך "משגע" את המסתכלים. זו מגבלה שחייבים לקחת בחשבון, ולבנות סביבה מנגנונים שיימנעו שחיקה בהבנת מה שקורה. בכל אופן, הממוצע הנע הוא מהכלים הנפוצים ביותר אצל הקרובים לשוקי ההון ולרוב גם מובאים במדיה הכלכלית כמצייני אופי המגמה הנוכחית. לרוב, עבור הטווח הארוך.
מדד מעלה מורכב מאוסף חברות ציבוריות ישראליות אשר החליטו לקחת על עצמן כללים נוקשים יותר מהרגיל ולהתנהל בצורה טובה יותר חברתית. פירוט על מדד מעלה באתר הפניקס ניהול תיקים
מדוע שוק המניות הישראלי (מדד ת"א) מקרטע ביחס לשווקים והמדדים השונים בעולם? הניתוח המלא בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים.
משבר מניות הבנקים - במה שונה המשבר הכלכלי של 2008 לעומת המשבר הנוכחי של 2020? ובכן כנראה שהבנקים הפנימו את משבר הסאב-פריים ואלו הצעדים שלהם במשבר הנוכחי
האם שווי המניות מושפע מהיגיון כלכלי השווה השקעה או ששבוי באופוריה או דיכאון זמני? מאמר זה מבית הפניקס ניהול תיקים מסביר שאי אפשר לנתק בין השניים.
אגרות החוב יורדות אך גורמות לתשואה עליהן לעלות. האם הסיבה לעלייה בתשואות היא ההיצע של האג"ח, או רצון השחקנים הגדולים בתשואות גבוהות יותר?
בכתבה הבאה נסקור את ההשלכות הכלכליות של משבר האקלים על הכלכלה ושוק ההון בפרט נכון לשנת 2022. מוזמנים לקרוא בהרחבה באתר הפניקס ניהול תיקים.
יורו והדולר נסחרים כעת ברמה של 1:1, כלומר שווים, האם מדובר בעניין של היצע וביקוש גרידא, או שזה משהו עמוק יותר ומכוון? ומה זה אומר על מצב השוק?
רוצים לדעת איך לזהות מגמות בשוק ההון? אבחון שיאים ותחתיות כסוחרים זו יכולה להיות משימה לא פשוטה והדעות חלוקות בנושא אבל כדאי לשמוע אותן. הדעות כאן
רמות תמיכה והתנגדות בניתוח טכני: להבין בקלות מה זה ומהן יסודות תנועת המחיר, את הפסיכולוגיה של אזורי תמיכה והתנגדות וכיצד להשתמש בהן לטובתך במסחר.
שוק ההון מתנהל על בסיס פונדמנטלי. בנוסף לבסיס של המקרו-מיקרו, ישנם אלמנטים טכניים ופסיכולוגיים המוסיפים המון למהלך מגמתי בנכס פיננסי. להמשך קריאה היכנסו
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.