עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
קשה לשנות הרגלים ובמיוחד כאשר מדובר בהרגלים שיכולים לקבוע גורלות ולהשפיע כל כך הרבה על הרגשות האנושיים כמו כסף והשקעות. אחד מן ההרגלים הנפוצים ביותר הוא להישאר בתצוגת מחיר אחידה על תנועת הנכסים שאנו עוקבים אחריהם בבורסה. בגדול, מה שקיים כיום הכי הרבה במסכי המשקיעים הן שתי תצוגות. הראשונה, מחברת את הסגירות ומייצרת קו רציף. לכן, היא נקראת קווית. השנייה בנויה מ"נרות" או "עמודות". הן מציגות, בצורה שונה במקצת ארבעה אלמנטים של מה שקרה: הפתיחה, הסגירה, הגבוה והנמוך של אותה תקופה. למשל: עמודות יומיות יציגו את מה שקרה בכל יום של מסחר.
במקבץ הגרפים המוצג מטה, יש לכם תצוגת נרות ותצורה קווית. הן שתי התצוגות בחלק העליון של ארבע תצוגות, וזאת עבור מדד ת"א 35, מאתר Investing.com:
משתי התצוגות הנפוצות האלו אנו מקבלים די הרבה: קודם כל, את העניין העיקרי: המגמה השלטת (עולה, יורדת או מדשדשת), אזורי מחיר חשובים, ובתצוגה של הנרות אנו מקבלים גם פערי מחירים, וצבע הנרות, המעידים גם על הפסיכולוגיה הרגעית של הסוחרים-משקיעים.
אבל, שימו לב לשתי התצוגות האחרות, התחתונות. שתיהן אינן מייצגות בדיוק את מה שאירע בשוק. הן בונות נרות מחושבים, עם פתיחה-סגירה-גבוה-נמוך חדשים, והסיבה לכך פשוטה: מטרת המשתמשים בהן שונה ממה שהתצוגות המקובלות נותנות לנו.
נתחיל בשמאלית, הייקין-אשי. המטרה כאן ברורה: לתת לנו תצוגה מגמתית טובה יותר העושה פילטר מסוים מה"רעשים" הרגילים. רעשים אשר יכולים לגרום לכניסות ויציאות מיותרות. וזהו עניין גדול עבור מי שרואה במומנטום ובמגמה (כל עוד זו קיימת) כפקטורים חשובים של ניהול פוזיציה וניהול סיכונים. זאת, כמובן, מבלי לשנות דבר בחשיבות הערכת הנכס, ככדאי או לא, מבחינה פונדמנטלית. זאת אומרת, על פי ניתוח הדוחות הכספיים, דעות אנליסטים, הערכת ההנהלה והתחרות, ועוד כהנה אלמנטים מיקרו כלכליים, במקרה של חברות ציבוריות. במקרה של נכסים כמו סחורות או מטבעות, הערכת המקרו-כלכלה יהיו השולטות יותר.
יש לציין נקודה חשובה כאן: התצוגה הזו עדיין עובדת על שני הצירים הרגילים: מחיר וזמן. זאת אומרת שהנרות מתחלפים עם החלפת התקופות הרגילה (יומית, שבועית, וכו').
לעומת זאת, התצוגה הימנית של Point&Figure מוותרת, למעשה, על ציר הזמן (ציר אופקי תחתון) רציף על מנת לתת לנו פונקציונאליות אחרת: הצגת השינוי במחיר על פי קפיצות כמותיות בו. כל X או O מציין שבירה אחידות תחומה. למשל: יהיה לנו X או O כאשר המחיר ישתנה בדולר או שני דולר (מטה או מעלה) מסיום הסמן הקודם. מה כאן המטרה? לתת לנו את השינוי במחיר בפועל מבלי "להעמיס" נרות מיותרים, הנוצרים רק מהזמן שעובר.
יש באמת המון צורות להסתכל על השינוי במחירי הנכסים הפיננסיים: אלו שהצגנו אבל גם כאלו שתלויים במחזור, בכמות העסקאות, בהמצאות מעל או מתחת לרגרסיות סטטיסטיות וכו' מה שחשוב הוא לדעת שיש כאלו בשטח, ואם יש לכם הסתכלות שוק הבונה על המהויות האלו, ייתכן והתצוגות הנוספות יוכלו בהחלט לעזור לכם. המון הצלחה לכולם!
עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
סקטור אנרגיה ירוקה: האם המשקיעים שתולים תקוות בסקטור האנרגיה המתחדשת צודקים או טועים? הפניקס ניהול תיקים בכתבה על התקווה הגדולה במניות האנרגיה הירוקה.
בנק ישראל רוכש דולרים: מדוע? ומה הוא מנסה להשיג באמצעות קניית מט"ח? הפניקס ניהול תיקים במבט על הדולר-שקל, אחרי שבנק ישראל התחייב ל-30 מיליארד דולר כדי לייצבו.
ניתוח סקטור הבנקים בשוק ההון (פבר' 2021) של מרכז הידע באתר הפניקס ניהול תיקים. האם סקטור מניות הבנקים מלמד אותנו כי זוהי חזרתה של תקוות המשקיעים?
מחירי דלק גבוהים יחסית מול מחיר החשמל, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות ובסוללות, מביאים לשינוי בהעדפת המשקיעים ביחס למכוניות חשמליות. ניתוח שוק רכבים חשמליים.
מאז סוף 2020 ישנו מהלך של עליות במגוון סחורות מגוונות (אנרגיה, חקלאות, מתכות ועוד). הפניקס ניהול תיקים עם ניתוח הסיבות לעליות במחירים וההשפעה הצפויה על הכלכלה בהמשך
השקעות נדל"ן בישראל: הצטרפו למרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים, המציג במאמר זה תמונת מצב עדכנית על שוק הנדל"ן והדיור, והשקעה בקרן השקעות נדל"ן בישראל.
האם יש בועת נדל"ן בארה"ב? מתי ואם תתפוצץ הבועה בכלל? אומנם הדעות חלוקות על שוק הדיור לכאן או לכאן, אבל לדעתנו כדאי לשמוע את כל הדעות כאן.
חשבתם פעם מה מידת השפעת מבצע צבאי על שוק ההון? רציתם לבדוק איך מתנהגת הבורסה בזמן מלחמה או לאחריה? כיצד השפיעו מבצעי עבר צבאיים על הבורסה בת"א? בכתבה הבאה
שוק הנדל"ן, בגלל השפעות נלוות של הקורונה, ושינוי האקלים, ולמרות היותו שוק מאוד לא נזיל, הפך להיות יותר אטרקטיבי עכשיו לעומת העבר, מול שוקי ההון הכלליים. ההסבר המלא בכתבה.
התמודדות עם סערה בשווקים. העליות והירידות הסוערות בשוק ההון יכולות ללמד אותנו לא מעט דברים, אם מצליחים להסתכל על הנושאים הנכונים. לנק' מבט ופרספקטיבה שונה, היכנסו לכתבה.
על יחסי סין טיוואן והקונפליקט הכלכלי של שתי המדינות. צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על המצב הגיאופוליטי-כלכלי ואיך הקונפליקט יכול להשפיע על כל העולם.
עקומת relative strength) RS) המכונה גם כוח יחסי היא כלי הערכה איכותי המבשר לנו על עוצמות החוזק של כוחות השוק. להבנת הנושא לעומק קראו באתר הפניקס ניהול תיקים.
המגמה בשוק הנדל"ן הישראלי נמצאת בעלייה כבר למעלה מעשור, אך ייתכן והמגמה השתנתה. קראו אודות מדדי מחירי הערים בהם נרשמו העליות הגבוהות ביותר.
המצב הגיאו פוליטי מתחילת מלחמת עזה מצטרף לקונפליקט השני הגדול בין רוסיה לאוקראינה, וישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה. אז מדוע מחיר הנפט יורד בהדרגה?
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.