הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
בהיסטוריה הארוכה של שוקי המניות והבורסות בעולם, יצירת מדד ה-דאו ג'ונס בשנת 1885, על ידי צ'רלס דאו, מייסד העיתון הכלכלי וול סטריט ג'ורנל, מהווה אבן פינה חשובה במיוחד. מהותו, ייצוג 30 החברות המובילות כתמונה של הסקטור היצרני-תעשייתי של המדינה. המדד הזה ומדדים נוספים הינם חשובים מאוד, כי הם מלמדים מה קורה בכלכלה. למעשה, כשחברות מרוויחות ופעילותן טובה פירושו שהכלכלה העולמית צומחת.
כיום, קיימים כלים פאסיביים רבים העוקבים אחרי מדדי מניות, מדדי אג"ח, מבנה המדמה ניהול תיק על פי אחוזי חשיפה שונים (לדוגמא: 10% מניות, ו-90% אג"ח ומזומן), מדדים המכוונים לסקטורים או לשווקים שלמים (מדדי מדינות, סחורות, מט"ח...), הפונים גיאוגרפית או המכוונים לאוסף של ניירות המקיימים תנאי משותף כמו שמירה על הסביבה וכו'. בגדול, כל מה שיכול לחשוב עליו משקיע, נמצא ב"יער" המוצרים הפאסיביים.
השקעה פאסיבית הינה השקעה במוצר פיננסי שעוקב אחר מדדי שוק שונים. כל מדד מכיל מגוון של עשרות, מאות או אלפי מניות/אג"ח/סחורות וכו', דבר המאפשר פיזור סיכונים, עלויות ניהול נמוכות והשענות על ביצועים היסטוריים של מדדים בטווחים ארוכים.
בישראל קיימים שני סוגי מוצרי השקעה פאסיביים: קרנות סל וקרנות מחקות שהם למעשה מוצרים מקבילים ל-ETF האמריקני (Exchange Tracking Fund). הראשון לייצר כלי פיננסי כזה היה ג'ון בוגל, אשר הביא לעולם, ב-1973, את הקרן המחקה הראשונה אחרי מדד ה- S&P 500, בניהול ראשוני של כ-11 מיליון דולר, תחת השם: "First Index Investment Trust".
כמו כן, אחת הגישות שהופכת ליותר מקובלת היום בעולם, היא ניהול תיק השקעות אך ורק באמצעות המכשירים הפאסיביים הללו. להמחשה, בישראל, נכון לשנת 2019, מתוך כ-350 מיליארד שקלים שנוהלו בעולם הקרנות בכלל, כ-132 מיליארד נמצאו בעולם הפאסיבי עם חלוקה של 41 מיליארד בקרנות מחקות, ו-91 מיליארד בקרנות סל.
כיום ישנן שפע של קרנות מחקות וקרנות סל, דבר המקשה את הבחירה על הלקוח הפרטי. פניה אל מנהל השקעות בעל רישיון שמכיר וחי את תנאי שוק, מגמות, ואופי סיכון, בתחום הקרנות הפאסיביות, יוכל להביא לבניית תמהלי השקעות נכון שיתן מענה לצרכי הלקוח. במקום לבחור מניות בודדות, ייבחרו מדדים וסקטורים ואת הקרנות המייצגות אותם הכי טוב. זו נישת ניהול תיק מעניינת, שהרבה מאוד מן המשקיעים הפרטיים היו שמחים להיעזר בה.
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.