עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
מה יעשה משקיע הרוצה להיות בנכס ללא סיכון, לתקופה מסוימת, על מנת לקחת החלטות בראש שקט? ומה יעשה מישהו שרוצה להגן על כספו, עם תשואה נמוכה, כאלטרנטיבה להשקעה בנכסים שבהם יש תשואה טובה בהרבה אבל הכרוכה בסיכון שאינו מוכן לקחת? על פי הנתונים של הבנקים ושל הבורסה, הרבה מאוד כסף מעוניין ברוגע כזה מול תשואה בסיכון. אפילו כאשר התשואה תהיה נמוכה למדי. לפני המשקיעים האלו, הרוצים פתרון זמני או קבוע, ישנן שלוש אפשרויות עיקריות: קנייה של קרן כספית, הפקדה לפיקדון, או קנייה של אג"ח לפדיון.
נתחיל באפשרות הפשוטה ביותר והיא הפיקדון הבנקאי: זהו כלי ללא סיכון. הריבית על הכסף לרוב היא די נמוכה. זאת, גם עכשיו, כאשר בנק ישראל כבר העלה את הריבית ל-2.75% (נכון ל-20-11-2022).
ועוד עניין חשוב מאוד שיהווה גורם מכריע להחלטה עבור כל האפשרויות שציינו: הכסף סגור לתקופה ארוכה, אם רוצים לקבל את מלוא תנאי הפיקדון. אמנם, ישנם פיקדונות שונים, שבהם מקבלים חלק מהתשואה לפני סיום התקופה כולה, וכו'.. אבל הכלל הוא שמי שמפקיד בסוג זה של כלי משלים עם היות הכסף סגור לתקופה ארוכה יחסית. ומי שרוצה לפני הזמן ישלם על כך קנס בהחלט.
עניין נוסף חשוב להבנה: אין כאן הגנה מפני אינפלציה וזו נקודה חשובה הימים אלו, כאשר השחיקה האינפלציונית השנתית יכולה להגיע כיום ל-5-6%. הנה דוגמה של פיקדון, לתקופה ארוכה, וללא ציון המציעים: ריבית קבועה של קצת יותר מ-3%, לתקופה של 4 שנים, כאשר אם רוצים נזילות צריכים לבקש אותה 35 יום מראש.
אפשרות שנייה בדמות הקרן הכספית. זהו כלי מעניין בהחלט שמושך אליו המון כספי משקיעים, על פי נתוני הבורסה סביב סקטור זה של קרנות נאמנות.
הנה הגדרת הכלי מטען הרשות לניירות ערך:
מה הן הנקודות העיקריות מהנאמר: קודם כל, זו קרן נאמנות שניתן לקנות ולמכור כל יום, וכך, ישנה כאן נזילות מוחלטת של הכספים. וזאת, כאשר נקבל באופן יחסי את מלוא התשואה שהקרן יכולה לייצר. שנית, מדובר בכלי פיננסי שמתעסק על ממוצע טווח תיק של 90 יום. טווח קצר מאוד. שלישית, יש ביכולת מנהלי הקרן לגוון את התיק על ידי פיקדונות, קצת אג"ח עם דירוג מאוד גבוה ומח"מ קצר מאוד. לרוב, רכיבים אחרונים אלו יוסיפו ליכולת מנהלי הקרן לייצר תשואה קצת יותר גבוהה עבור לקוחות הקרן מאשר פיקדון בנקאי. בסה"כ, אופציה טובה למקרה של משקיעים שמחפשים זמן קצר יחסית "להחנות" את הכסף שלהם, יחד עם יכולת של נזילות מוחלטת.
ומה עם הסיכון? ברור שאין כאן סיכון של חדלות פירעון של מנפיק הקרן. הבורסה ורשות ניירות ערך מפקחות על ניהולה תקין של הקרן. הסיכון נמצא במדיניות ההשקעה של מנהלי ההון בקרן. אמנם, רוב רובם של נכסים הם נכסים עם בטחון תשואתי מוחלט: מזומנים, פיקדונות, אבל, החלק האג"חי יכול להיות לברכה אבל גם לבעיה. מתי? בין היתר כאשר שוקי ההון יורדים, והתשואה בשוק על האג"ח המוחזק בקרן עולה. אזי, מחירי האג"ח בשוק יורדים, וזה משתקף במחיר יחידת הקרן. לאחרונה, ראינו את זה בצורה די רחבה, כאשר התשואות של האג"ח היו צריכים להתאים עצמם לעליות הריבית של הבנק המרכזי, וזה גרם לירידות במחירים של האג"ח. אמנם, זה מתבטא באחוזים קטנים יחסית אבל זה עדיין גורם לירידה של יחידות הקרן. דבר שאינו קיים בפיקדון או באחזקה של אג"ח לפדיון.
אפשרות שלישית: תיק אג"ח לפדיון. כאן, בדומה לפיקדון, תאריך היעד של כל אג"ח בתיק ידוע מראש, וגם התשואה ידועה בהחלט, כאשר רוכשים את האג"ח. זו התשואה המחושבת על בסיס מחירי האג"ח הנוכחי בשוק (או בהנפקה), והתשואה המובטחת על ידי המנפיק.
אז מה כאן שונה? אלמנט הסיכון שבמנפיק. אם זו המדינה, אין סיכון אבל, במקרה זה, התשואות נמוכות יותר, ודי דומות (על פי המח"מ השונה) לתשואות בפיקדונות. אם המנפיק הוא חברה ציבורית, הסיכון תמיד קיים שהיא לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה. וזו הסיבה שיש גיוון גדול בתיק אג"חי כזה לפדיון. בסה"כ, אותו פיזור מנטרל את רוב הסיכון הכולל של התיק. זו אופציה המיועדת להיות בתיאום ובהכוונה של מקצוענים בתחום, ולא כל כך לאנשים פרטיים שאינם בקיאים בנושא. יש לזכור שבאג"ח לפדיון נקבל גם תשלומים תקופתיים (פעם או פעמיים בשנה) שהם הריבית התקופתית על אותו נייר מונפק (הקופון).
אפשרות שלישית זו מיועדת גם למי שיודע למצוא הזדמנויות בשוק האג"ח כך שהסיכוי שיקבל את כספי הקרן והריבית יהיו גבוהים מאוד.
ומה בנושא הנזילות? עקרונית היא נמצאת בכל רגע. במידה והאג"ח המוחזק עולה בערכו בצורה חריגה וכדאית למכירה, ניתן תמיד למכור אותו בשוק ולקבל נזילות להשקעה בדברים אחרים כמו מניות. אבל, המטרה העיקרית בתיק לפדיון היא האחזקה של אותו אג"ח עד קבלת התשואה ש"קיבענו" כאשר רכשנו אותו.
וישנה עוד נקודה חשובה: מכירה וקנייה של אג"ח בתיק יכולה לבנות "סולם" תשואתי מתגלגל המגן עלינו מפני האינפלציה, במידה והאג"ח שנקנו בתחילת הדרך היו עם תשואות ריאליות נמוכות מדי.
עבור מי שרוצה שקט יחסי גדול בהשקעותיו, על חשבון יכולת תשואה גבוהה יותר אפשרית, או עבור מי שרוצה לשים את כספו ל"חניה זמנית" קצרה או ארוכה, יש את הפיקדון, האג"ח לפדיון, והקרן הכספית:
כמו תמיד, אין כאן המלצה ישירה אבל, אם למשקיע יש את העזרה הפיננסית הנכונה, והאמינה בעיניו, האופציה השלישית של תיק אג"ח לפדיון מצליחה לשלב את רוב הנקודות החיוביות של ניהול כסף עם מעט סיכון ותשואה נאותה לתקופה ארוכה.
עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
סקטור אנרגיה ירוקה: האם המשקיעים שתולים תקוות בסקטור האנרגיה המתחדשת צודקים או טועים? הפניקס ניהול תיקים בכתבה על התקווה הגדולה במניות האנרגיה הירוקה.
בנק ישראל רוכש דולרים: מדוע? ומה הוא מנסה להשיג באמצעות קניית מט"ח? הפניקס ניהול תיקים במבט על הדולר-שקל, אחרי שבנק ישראל התחייב ל-30 מיליארד דולר כדי לייצבו.
ניתוח סקטור הבנקים בשוק ההון (פבר' 2021) של מרכז הידע באתר הפניקס ניהול תיקים. האם סקטור מניות הבנקים מלמד אותנו כי זוהי חזרתה של תקוות המשקיעים?
מחירי דלק גבוהים יחסית מול מחיר החשמל, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות ובסוללות, מביאים לשינוי בהעדפת המשקיעים ביחס למכוניות חשמליות. ניתוח שוק רכבים חשמליים.
מאז סוף 2020 ישנו מהלך של עליות במגוון סחורות מגוונות (אנרגיה, חקלאות, מתכות ועוד). הפניקס ניהול תיקים עם ניתוח הסיבות לעליות במחירים וההשפעה הצפויה על הכלכלה בהמשך
השקעות נדל"ן בישראל: הצטרפו למרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים, המציג במאמר זה תמונת מצב עדכנית על שוק הנדל"ן והדיור, והשקעה בקרן השקעות נדל"ן בישראל.
האם יש בועת נדל"ן בארה"ב? מתי ואם תתפוצץ הבועה בכלל? אומנם הדעות חלוקות על שוק הדיור לכאן או לכאן, אבל לדעתנו כדאי לשמוע את כל הדעות כאן.
חשבתם פעם מה מידת השפעת מבצע צבאי על שוק ההון? רציתם לבדוק איך מתנהגת הבורסה בזמן מלחמה או לאחריה? כיצד השפיעו מבצעי עבר צבאיים על הבורסה בת"א? בכתבה הבאה
שוק הנדל"ן, בגלל השפעות נלוות של הקורונה, ושינוי האקלים, ולמרות היותו שוק מאוד לא נזיל, הפך להיות יותר אטרקטיבי עכשיו לעומת העבר, מול שוקי ההון הכלליים. ההסבר המלא בכתבה.
התמודדות עם סערה בשווקים. העליות והירידות הסוערות בשוק ההון יכולות ללמד אותנו לא מעט דברים, אם מצליחים להסתכל על הנושאים הנכונים. לנק' מבט ופרספקטיבה שונה, היכנסו לכתבה.
על יחסי סין טיוואן והקונפליקט הכלכלי של שתי המדינות. צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על המצב הגיאופוליטי-כלכלי ואיך הקונפליקט יכול להשפיע על כל העולם.
עקומת relative strength) RS) המכונה גם כוח יחסי היא כלי הערכה איכותי המבשר לנו על עוצמות החוזק של כוחות השוק. להבנת הנושא לעומק קראו באתר הפניקס ניהול תיקים.
המגמה בשוק הנדל"ן הישראלי נמצאת בעלייה כבר למעלה מעשור, אך ייתכן והמגמה השתנתה. קראו אודות מדדי מחירי הערים בהם נרשמו העליות הגבוהות ביותר.
המצב הגיאו פוליטי מתחילת מלחמת עזה מצטרף לקונפליקט השני הגדול בין רוסיה לאוקראינה, וישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה. אז מדוע מחיר הנפט יורד בהדרגה?
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.