עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
מי שמסתקרן על עולמנו הגשמי, וזאת על בסיס הפיזיקה המודרנית, יודע כבר עובדה די מדהימה: אין הבדל מהותי בין העתיד והעבר. וזאת, כאשר מסתכלים על כך במשקפי יחס מרחב-זמן. הווקטורים זהים והמהות זהה. תורת היחסות של איינשטיין ותורת המכניקה הקוואנטית, אינן סותרות את הסימטריות המוחלטת הזו. אבל, אנו כבני אדם, נהנים רק מחצי האינפורמציה. זו מהעבר וזו מההווה כמובן. העתיד אינו זמין לנו ואינו יכול לשמש אותנו.
כאנשי שוק ההון, העניין מסובך אף מזה. תהליך קבלת ההחלטות, ולו המתוחכם ביותר שאנו יכולים לייצר, יהיה מורכב מחלק זעיר בלבד מכל מה שיכול היה להיות במשוואה הבונה החלטת השקעה. כך, לא רק שאנו מסתמכים על מה שהיה והינו, ואיננו יודעים מה יהיה, אלא שאנו מניחים שהחלק הידוע לנו, ושאנו יכולים לנתח, יהיה מספיק בהחלט על מנת לקבל החלטות נכונות. אגב, כשרון מנהלי הכספים מתבטא בדיוק בנקודה הזו: לדעת איזה חלק, מים האפשרויות, לקחת כרלוונטי וחשוב על מנת לבצע את המשימה.
לא רק זאת, אלא שיש כאן עניין בעל חשיבות ענקית, והוא טווח אותה החלטת השקעה: טווח קצר, בינוני או ארוך. אגב, ישנו גם הטווח הבלתי מוגבל - זה האומר: כרגע, ההשקעה נראית בהחלט טובה והגיונית, ונישאר בה עד להודעה חדשה. ללא הגבלת זמן או יעד רווח, אלא רק על בסיס הגדרה של התנאים שבהם אותה עמדה לא תהיה כבר חלק מתיק ההשקעות שלנו. תמצאו במחנה הזה כל חסידי השקעות הערך, הרואים בהנאה מן הדיבידנדים, והוספה בערכו ההיסטורי של הנכס, מהות יסודית של מתודולוגיה.
מדדי רוחב השוק הם כלים סטטיסטים שמאפשרים לראות כמה המגמה רחבה או צרה. למשל: כמה מהמניות בבורסה מסויימת באמת עלו (על ידי שימוש בממוצע נע) כאשר המדד עצמו נראה כבמגמה עולה וכן הלאה.
אז איפה נכנס כאן עניין בחינת האיזון שבין הביקוש וההיצע? החלק שלוקח בחשבון מגמות של עלייה וירידה בנכסים הספציפיים, ובשווקים בכללותם? שווקים המיוצגים על ידי מדדים כלליים, סקטוריאלים, וכו'. גם וורן באפט הגדול ציין שזמני הפאניקה מהווים הזדמנויות השקעה יותר מאשר סיבות לדאגה, ונזכיר כאן גם את אמרתו האלמותית של הברון דה-רוטשילד: "זמן הקניות האידיאלי הוא כאשר הדם זורם ברחובות". אבל, איננו צריכים להגיע לזמנים קיצוניים בלבד על מנת לנסות ולהבין את המגמות, ובמיוחד מה שנמצא קצת מאחורי הקלעים שלהן. דהיינו, מה שאנו יכולים לראות, בעזרת כלי מדידה האומרים לנו כמה אותה מגמה (חיובית או שלילית) רחבה או צרה. בזמנו, כלים היו ידועים לאנשי המקצוע בלבד, אבל, הדמוקרטיזציה של המידע ההוני הביאה אותם היום, לכל אחד ואחד מאתנו, באופן שווה.
בסקירה זו, נביא שתי דוגמאות מן האוסף הרחב של כלים אלו. הראשון די נפוץ וידוע אבל עדיין מאוד אפקטיבי. זוהי עקומת ה-Advance-Decline Line. מדובר בעקומה הבנויה מחיבור וחיסור של ההפרש בין כמות המניות העולות והיורדות במדד. אוסף החיבורים הזה מצביע מיד על מצב של חיוב או שלילה רחבים או צרים. הנה עקומה כזו, בגרף יומי, על בסיס מדד הנאסד"ק (מהמנוע הגראפי של StockCharts):
מהי התמורה הגדולה שנותן לנו גרף כזה? הוא מהווה מגבה, או מזהיר, של מה שאנו רואים בגרף המדד עצמו. למה הכוונה? הבה נניח שיש לנו 100 מניות במדד עצמו, והמדד עולה יפה מאוד מגמתית. אם בעקומת ה-AD שלו נראה ירידה דווקא, נבין מיד שלפנינו מדד אשר מונע על ידי אוסף קטן יחסית של מניות וזו תמונה מזהירה, כי רוחב צר כזה מצביע על עיוות שאינו יכול להחזיק הרבה מאוד זמן. מספיק שחלק מהמניות המובילות יפסיקו לעשות זאת, ואז, יש להניח שכל המדד יעשה שינוי של 180 מעלות. הדבר יכול להיות הפוך כמובן: מדד כללי יורד, עם עקומה עולה, המצביעה על בניית בסיס חיובי שיתבטא בקרוב במדד עצמו. וכבונוס, אנו יכולים להתייחס לעקומה עצמה כגרף טכני בסיסי ולהפעיל עליה את הכלים שאנו רגילים להשתמש בהם בהקשר הזה.
כלי שני, שגם הוא מצביע על אינפורמציה של רוחב שוק, היא העקומה של המניות הנמצאות מעל ממוצע נע חשוב. נזכיר כאן שישנם שלושה ממוצעים מקובלים (ברמה של גרף יומי) עבור טווחים שונים: 20 יום לטווח הקצר, 50 יום לטווח הבינוני, ו-200 יום לטווח הארוך. וכך, כמות המניות שבמדד, הנמצאת מעל או מתחת לממוצע מהממוצעים האלו, אומרת הרבה על המצב החיובי או השלילי כלפי המדד כולו כשוק. ככל שיהיו יותר מעל הממוצע כך ייטב לחיוביים, וככל שיהיו מתחת לממוצע, הדבר יצביע על שלילה. הנה גרף יומי של עקומה מייצגת כזו. לפניכם עקומה המציגה את אחוז המניות במדד הנאסד"ק, הנמצא בכל רגע נתון מעל הממוצע הנע 200 יום, דהיינו, המוגדרות חיוביות עבור הטווח הארוך (מהמנוע הגראפי של StockCharts):
מי שיבחן את מדד הנאסד"ק באותה תקופה יראה שהעקומה המוצגת כאן מאשרת בהחלט את מה שנראה במדד עצמו. וזה המסר שאנו מצפים ומעוניינים בו. רק כאשר המסר הוא סותר, זאת אומרת שאנו מבחינים בכיווניות הפוכה בין העקומה הזו ומה שעושה המדד עצמו, אנו נתייחס למצב הזה כסטייה לוגית הדורשת מחשבה ובחינה מחדש של הבנתנו את הנעשה באמת. כמו במקרה של ה-AD, גם כאן, אנו מצפים לתמיכה הדדית בין מה שנעשה במדד עצמו ומה שעקומות רוחב השוק מציג בפנינו.
היו אלו רק שתי דוגמאות קטנות, הפותחות צוהר צר בלבד, לעולם שלם ורחב של כלים זמינים לכולנו. כמו כן, כל מושג רוחב השוק, וניתוחו, הם עוד רכיב אחד אבל אינו יכול לעמוד לבדו על מנת לקחת החלטות בשוק ההון. כמו שנאמר לעיל, השקעות הן תוצאה של עבודה קשה, המרכיבה פאזל גדול מאלמנטים שונים ומגוונים, המגיעים מדיסציפלינות שונות. מה שסקירה קצרה זו ניסתה לעשות הוא פשוט להוסיף עוד אלמנט תומך החלטה כזה.
רוצים לצבור ולרכוש ידע נוסף? מוזמנים למרכז הידע שלנו
עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
סקטור אנרגיה ירוקה: האם המשקיעים שתולים תקוות בסקטור האנרגיה המתחדשת צודקים או טועים? הפניקס ניהול תיקים בכתבה על התקווה הגדולה במניות האנרגיה הירוקה.
בנק ישראל רוכש דולרים: מדוע? ומה הוא מנסה להשיג באמצעות קניית מט"ח? הפניקס ניהול תיקים במבט על הדולר-שקל, אחרי שבנק ישראל התחייב ל-30 מיליארד דולר כדי לייצבו.
ניתוח סקטור הבנקים בשוק ההון (פבר' 2021) של מרכז הידע באתר הפניקס ניהול תיקים. האם סקטור מניות הבנקים מלמד אותנו כי זוהי חזרתה של תקוות המשקיעים?
מחירי דלק גבוהים יחסית מול מחיר החשמל, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות ובסוללות, מביאים לשינוי בהעדפת המשקיעים ביחס למכוניות חשמליות. ניתוח שוק רכבים חשמליים.
מאז סוף 2020 ישנו מהלך של עליות במגוון סחורות מגוונות (אנרגיה, חקלאות, מתכות ועוד). הפניקס ניהול תיקים עם ניתוח הסיבות לעליות במחירים וההשפעה הצפויה על הכלכלה בהמשך
השקעות נדל"ן בישראל: הצטרפו למרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים, המציג במאמר זה תמונת מצב עדכנית על שוק הנדל"ן והדיור, והשקעה בקרן השקעות נדל"ן בישראל.
האם יש בועת נדל"ן בארה"ב? מתי ואם תתפוצץ הבועה בכלל? אומנם הדעות חלוקות על שוק הדיור לכאן או לכאן, אבל לדעתנו כדאי לשמוע את כל הדעות כאן.
חשבתם פעם מה מידת השפעת מבצע צבאי על שוק ההון? רציתם לבדוק איך מתנהגת הבורסה בזמן מלחמה או לאחריה? כיצד השפיעו מבצעי עבר צבאיים על הבורסה בת"א? בכתבה הבאה
שוק הנדל"ן, בגלל השפעות נלוות של הקורונה, ושינוי האקלים, ולמרות היותו שוק מאוד לא נזיל, הפך להיות יותר אטרקטיבי עכשיו לעומת העבר, מול שוקי ההון הכלליים. ההסבר המלא בכתבה.
התמודדות עם סערה בשווקים. העליות והירידות הסוערות בשוק ההון יכולות ללמד אותנו לא מעט דברים, אם מצליחים להסתכל על הנושאים הנכונים. לנק' מבט ופרספקטיבה שונה, היכנסו לכתבה.
על יחסי סין טיוואן והקונפליקט הכלכלי של שתי המדינות. צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על המצב הגיאופוליטי-כלכלי ואיך הקונפליקט יכול להשפיע על כל העולם.
עקומת relative strength) RS) המכונה גם כוח יחסי היא כלי הערכה איכותי המבשר לנו על עוצמות החוזק של כוחות השוק. להבנת הנושא לעומק קראו באתר הפניקס ניהול תיקים.
המגמה בשוק הנדל"ן הישראלי נמצאת בעלייה כבר למעלה מעשור, אך ייתכן והמגמה השתנתה. קראו אודות מדדי מחירי הערים בהם נרשמו העליות הגבוהות ביותר.
המצב הגיאו פוליטי מתחילת מלחמת עזה מצטרף לקונפליקט השני הגדול בין רוסיה לאוקראינה, וישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה. אז מדוע מחיר הנפט יורד בהדרגה?
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.