רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים
אחת הדילמות המתמידות בניהול כסף היא: מה הגורם המשפיע ביותר על השווקים באותו רגע? וברור מאליו שיהיו לשאלה זו תשובות רבות ומגוונות. אבל, ישנה הסכמה כללית בדבר הטווח הקצר של הדברים: הרבה מהתנועה תיקבע על ידי ה"חדשות" הכלכליות, המבוטאות על ידי מספרי המאקרו המתפרסמים מדי יום. ולמרות שישנה הנחה פשטנית בנושא הזה, שחדשות טובות מביאות לתנועה חיובית, אין זה בהכרח כך.
כמו שנראה בהמשך, חדשות "טובות" כלכלית יכולות בהחלט להיות סיבה למגמה שלילית כמו שמספרי מאקרו שליליים מהצפוי יכולים להביא לתנועה דווקא חיובית בשווקים. בכל מקרה, אנו חיים בתקופה מיוחדת שבה אנו חוזים בתקומה של העולם אחרי מגפה גלובלית. הצלחת החיסונים, ברוב חלקי הגלובוס המפותחים, הניחה את הבסיס להשערה שהגיע הזמן להשלים את החסר ולהתחיל לחזור לחיים רגילים של צריכה.
ומכל המדינות החשובות שבהן אנו יכולים לקבל נתונים מדויקים, אמינים, ועדכניים ביותר בנושא הזה נמצא את ארה"ב. לא רק שהיא המדינה עם הנטייה לצריכה הגדולה והחשובה בעולם אלא שהיא גם המעצמה החשובה ביותר מבחינת השפעת השווקים הפיננסיים שלה על כל המערכת הפיננסית הגלובלית. לכן, נתרכז בסקירה זו במה שקורה שם, ואיך זה מתבטא בשוק המניות שלהם.
לצורך זה חולקה המשימה לשלושה פאנלים של נתונים. כולם מגיעים מאתר ForexFactory.com כאשר הוספו על בסיס אותם גרפים מקוריים גם כותרות הסבר בעברית. בכל גרף ישנם עמודים כחולים המייצגים את הנתונים האמיתיים, וישנם קווים כתומים, המציינים את מה שהיה צפוי שיהיה, לפני אותו פרסום.
על מנת להתרשם ממה שקרה בחלק היצרני של המשק האמריקאי, הנה הפאנל הראשון, המכיל שני סוגי נתונים: מה שמנהלי הרכש עושים (חלק עליון) ויעילות השימוש במשאבי הייצור (חלק תחתון):
אסון הקורונה ניכר היטב על ידי הקריסה של תחילת 2020 אבל אנו רואים הבדל מהותי בין שני חלקי המשוואה כאן: מנהלי הרכש אופטימיים מאוד ומגדילים את הזמנותיהם מאז אביב 2020 ללא הפסקה. הם מבטאים בכך את התקווה, והמחשבה, שלפנינו תקופה של צמיחה גדולה. שימו לב שהאינדקס הרבה יותר גבוה עכשיו (61.5) ממה שהיה מקובל לראותו מתחילת הגרף, דהיינו משנת 2013 (שיאים סביב 55-57). ומה קורה בפועל בפס הייצור: רוב הנזק תוקן אבל עוד לא הגענו לדרגות ניצול משאבי הייצור שראינו לפני כן (74.9 מול שיאים של 80).
בפאנל השני נבחרו שני רצפים של נתונים: המכירות הקמעוניות (חלק עליון) ומדד המחירים לצרכן ללא אנרגיה ומזון (חלק תחתון):
התמונה המתקבלת משני הגרפים האלו שונה לחלוטין ממה שקיבלנו מן הנתונים התעשייתיים: אחרי הקריסה של הקורונה, ראינו בשני המקרים קפיצה של מחירים, וצריכה, אשר ארכו כחודשיים בלבד. אחרי זה, הפסקה ארוכה בצריכה וירידה של המחירים לעמק. ובזמן האחרון אנו רואים חזרה מעלה של אותה צריכה מהוססת אבל קפיצה אדירה בחלק של המחירים. חשוב להזכיר שמדובר במדד המחירים של ה-Core דהיינו זה אשר הבנק המרכזי עוקב אחריו בעיניים הרבה יותר קפדניות על מנת לשנות, במידה וירצה, את הריבית בהתאם. תמונה זו אינה קורלטיבית כלל עם מה שקורה בחלק הייצור (מייצרים אבל לא כל כך צורכים עדיין) ועליית המחירים אינה מגובה בצריכה מתפוצצת. זו כנראה נובעת מן העלייה הגדולה בחומרי הגלם עצמם.
לבסוף, נבחן שני חלקים של הכלכלה שאינם שייכים לאותה קטגוריה. בחלק הראשון (העליון) אנו רואים את כמות הבתים הקיימים הנמכרים, ובחלק השני של הגרף (התחתון) אנו רואים את עקומת נתוני דמי האבטלה:
לכאורה, רק החלק התחתון (דמי האבטלה) "הגיוניים". עלייה דרמטית של כמעט 7 מיליון מובטלים בין לילה, מהשפעות הוירוס, וחזרה איטית לכיוון הנורמאלי (כרגע 444 אלף דורשי קצבה במקום ה-250 אלף בזמנים רגילים). לעומת זאת, כמות הבתים שנמכרו בצעו מהלך מדהים של עלייה לכיוון ה-6.7 מיליון מכירות (בשיא של תחילת 2021) כדי לחזור לרמה של 5.85 מכירות כיום. עדיין מעל השיאים סביב ה-5.5 מיליון שראינו לפני הקורונה (!).
האם אנו יכולים להסיק משהו הגיוני מאוסף הנתונים המוצגים כאן ולהסביר את העלייה הדרמטית בשוק המניות האמריקאי, מאז תחתית הקורונה ב-18-03-2020 ועד היום? הבה ננסה. אין ספק שהפנמת עובדת קיומה של מגפת וירוס הקורונה בעולם התקבלה כהפתעה קשה ומשפיעה לרעה על כל חלקי הכלכלה שראינו עד כה, כולל וול-סטריט. אבל, וזה האבל הגדול, תגובת קובעי המדיניות, ובמיוחד השלבים השונים של היציאה מאותה מגפה, קבעו את מה שקרה בשוק הרבה יותר.
בגדול, פתיחת הברזים הייתה טוטאלית. הכסף הוזרם לנזקקים הפרטיים והעסקיים והפעם באופן ישיר. כמו כן, השינוי הפוליטי בבחירת ביידן לשלטון הקצין את אספקט הנזילות החופשית. וכך, כל סגמנט בכלכלה שיכול היה לנצל זאת, עשה זאת. הצד הפיננסי של הדברים, דהיינו שוקי המניות ונדל"ן, היו הראשונים בכך. וככל שהפתרון החיסוני התקדם, התפתחה גם ההנחה שמתקרבים יותר לסוף יותר מאשר להתחלה וכל מי שתפקידו לתכנן קדימה השקיע לקראת החזרה לשגרה. מנהלי הרכש מהווים דוגמה בולטת לכך.
בפועל, קצב חזרת העובדים למשרותיהם, ובמיוחד מלאי חומרי הגלם, לא עמד בקצב של אותה תקווה וה"פקקים" שנוצרו בשני החלקים האלו של אספקת המוצרים והשירותים יצרו את הגל האינפלציוני שכולם חוששים ממנו כעת. והצריכה עצמה? היא עדיין מקרטעת אבל משתפרת. אולי בגלל שהשגרה לא חזרה במלואה (למשל בחלק התנועה החופשית הגלובלית). ולכן, יש כנראה גם "פקק" גם בחלק הזה של המשוואה.
שוק המניות הוא כלי של צפיות. טבעי שיהיה דומה בתפיסתו לזה של מנהלי הרכש ושל כל אלו הרואים "קדימה" את מה שיהיה בעוד חצי שנה, בכל נקודת זמן. האם האינפלציה הזמנית הנוכחית יכולה להביא לתופעות לוואי שיגרמו לרכבת המשתפרת לרדת מהפסים? איננו נביאים ולכן נחכה לראות. בינתיים, שוק המניות "מעכל" שוב את גל העליות האחרון, דהיינו את מה שנעשה מאז סתיו 2020. התשובה הסופית לתהייה בדבר שינוי כיוון אפשרי תינתן, כנראה, אחרי אותו עיכול זמני.
רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים
זירת המטבעות הוירטואליים (ביטקוין, אית'ריום וכו) כבר אינה שייכת לחלק האקזוטי של שוק ההון. מה אנחנו כבר מגלים על עתיד הביטקוין וחבריו? גלו באתר הפניקס ניהול תיקים.
מה זה NFT ומה מייחד אותו? מה עומד מאחורי הטכנולוגיה שמפעילה אותו, טכנולוגיית בלוקצ'יין Blockchain? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ביטקוין - למרות הציפיות הגדולות וכל היתרונות של השימוש בביטקוין, הביטקוין מתנהג אחרת! צניחה חופשית ותנועה הפוכה מהציפיות. היכנסו לסקירה של הפניקס ניהול תיקים.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.