עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות האחרונה בארה"ב, של הרבעון האחרון של 2022 עדיין לא הסתיימה לחלוטין, אבל ניתן כבר ללמוד ממנה די הרבה דברים. ראשית, ניתן לסכם זאת כך: למרות הירידה הדרמטית במדד המניות האמריקאי במשך שנת 2022, הנתונים והתחזיות עדיין נמצאים ברמה סבירה, ואף טובה בחלק מהמקרים. לפני שנרחיב על המספרים הנה גרף מעניין מאתר FactSet:
הגרף מתחיל מקיץ 2013, ונגמר בסוף דצמבר 2022, כאשר העקומה הכחולה מציינת את מדד המניות העיקרי האמריקאי, מדד S&P500 (סקאלה שמאלית), והעקומה הימנית מציינת את תחזיות הרווח למניה המשותף מכל המניות (Forward EPS – סקאלה ימנית). מעבר לתקופה האחרונה, שהיא עיקר ענייננו, יש לציין דבר מעניין במיוחד מהגרף הזה:
שימו לב שעד הקורונה, 03-2020, שתי העקומות היו די צמודות, ויש תקופות שבהן הצפי היה מעבר למחיר. לעומת זאת, מאז 04-2020, נפתח פער עצום בין המחיר לצפי לטובת המחיר. פער שנגמר עכשיו, אחרי סיום שנת 2022. כך, שמבחינה עקרונית, ניתן לומר שהגרף מצביע על חזרה ל"נורמה" ולא על קריסה. ומה לגבי התקופה האחרונה?
למרות הירידה המשמעותית במחיר, שנבעה מחידושה של האינפלציה, ומהמדיניות התקיפה של הבנק המרכזי בנושא הנזילות והריביות, התחזית הכוללת לרווחים למניה ירד ממש מעט (מקצת יותר מ-240 לקצת פחות מ-230). זה קצת מפתיע אבל זה המצב... יש לזכור עובדה אחת: במדד הזה יש 500 חברות, ורוב רובן אינן המניות הטכנולוגיות הענקיות אשר "נחתכו" בצורה כה ברוטאלית, ואשר התחזית לגביהן קצת יותר שלילית.
כדי לקבל מושג על המצב לאשורו, הנה כמה מספרים: לרגע כתיבת שורות אלו (מרץ '23) ,הגיעו כבר כ-70% מהדיווחים מ-500 החברות, כאשר 69% מהן דיווחו על הפתעה חיובית ברווח, וכ-63% מהן דיווחו על הפתעה לטובה בהכנסות. בסה"כ הייתה ירידה של כ-4.9% ברווח הכולל, מכל החברות שדיווחו, כאשר זוהי השנה הראשונה מאז 2020 שמדווחת ירידה כזו (אז, הייתה ירידה של 5.7%).
לגבי תחזיות לעתיד נאמר ש-58 חברות נתנו תחזיות רווח שליליות, עבור הרבעון הראשון של 2023, כאשר 13 נתנו תחזית חיובית. לרוב, תחזיות שליליות כאלו גרמו לנפילה קשה מניה במסחר שלפני או אחרי זמני המסחר הרגילים של וול-סטריט. אגב, נזכיר שאין חובה לתת תחזיות כחלק מהדיווח, ושאלו ניתנות בדרך כלל במסגרת של מסיבת העיתונאים המלווה להגשת הדו"ח הרבעוני.
לבסוף, ולהשלמת התמונה, נציג את הגרף הבא, המגיע גם הוא מבית Facset:
כאן יש לנו תצוגה של התוצאות על פי סקטורים. כל עמודה היא סקטור, כאשר החלק הירוק הוא החלק של החברות שדיווחו מעבר לצפי האנליסטים, החלק האדום הוא החלק של החברות בסקטור שדיווחו מתחת לצפי, והחלק הצהוב דיווחו בדיוק כפי שהיה מצופה.
עונת הדוחות הייתה מעניינת בכך שהיא עדיין הייתה חיובית למדי, לאור השנה הקשה מאוד במחיר המניות, כפי שזה השתקף במדד. גם סה"כ התחזיות אינו גרוע מכפי שהיה ניתן לחשוב, כאשר במדיה הכלכלית מדברים יום ולילה על מיתון קשה יותר או פחות ב-2023. האם הצפי האופטימי, המשתקף מעקומת ה-EPS הנוכחית, יהיה האמיתי ב-2023? את זה נדע רק בהמשך השנה, כאשר מסלול נרמול הריביות יגיע לסיומו, ונתייצב סביב רמה קבועה של תשואות על ההון בשוק האג"ח הממשלתי האמריקאי.
עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
סקטור אנרגיה ירוקה: האם המשקיעים שתולים תקוות בסקטור האנרגיה המתחדשת צודקים או טועים? הפניקס ניהול תיקים בכתבה על התקווה הגדולה במניות האנרגיה הירוקה.
בנק ישראל רוכש דולרים: מדוע? ומה הוא מנסה להשיג באמצעות קניית מט"ח? הפניקס ניהול תיקים במבט על הדולר-שקל, אחרי שבנק ישראל התחייב ל-30 מיליארד דולר כדי לייצבו.
ניתוח סקטור הבנקים בשוק ההון (פבר' 2021) של מרכז הידע באתר הפניקס ניהול תיקים. האם סקטור מניות הבנקים מלמד אותנו כי זוהי חזרתה של תקוות המשקיעים?
מחירי דלק גבוהים יחסית מול מחיר החשמל, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות ובסוללות, מביאים לשינוי בהעדפת המשקיעים ביחס למכוניות חשמליות. ניתוח שוק רכבים חשמליים.
מאז סוף 2020 ישנו מהלך של עליות במגוון סחורות מגוונות (אנרגיה, חקלאות, מתכות ועוד). הפניקס ניהול תיקים עם ניתוח הסיבות לעליות במחירים וההשפעה הצפויה על הכלכלה בהמשך
השקעות נדל"ן בישראל: הצטרפו למרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים, המציג במאמר זה תמונת מצב עדכנית על שוק הנדל"ן והדיור, והשקעה בקרן השקעות נדל"ן בישראל.
האם יש בועת נדל"ן בארה"ב? מתי ואם תתפוצץ הבועה בכלל? אומנם הדעות חלוקות על שוק הדיור לכאן או לכאן, אבל לדעתנו כדאי לשמוע את כל הדעות כאן.
חשבתם פעם מה מידת השפעת מבצע צבאי על שוק ההון? רציתם לבדוק איך מתנהגת הבורסה בזמן מלחמה או לאחריה? כיצד השפיעו מבצעי עבר צבאיים על הבורסה בת"א? בכתבה הבאה
שוק הנדל"ן, בגלל השפעות נלוות של הקורונה, ושינוי האקלים, ולמרות היותו שוק מאוד לא נזיל, הפך להיות יותר אטרקטיבי עכשיו לעומת העבר, מול שוקי ההון הכלליים. ההסבר המלא בכתבה.
התמודדות עם סערה בשווקים. העליות והירידות הסוערות בשוק ההון יכולות ללמד אותנו לא מעט דברים, אם מצליחים להסתכל על הנושאים הנכונים. לנק' מבט ופרספקטיבה שונה, היכנסו לכתבה.
על יחסי סין טיוואן והקונפליקט הכלכלי של שתי המדינות. צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על המצב הגיאופוליטי-כלכלי ואיך הקונפליקט יכול להשפיע על כל העולם.
עקומת relative strength) RS) המכונה גם כוח יחסי היא כלי הערכה איכותי המבשר לנו על עוצמות החוזק של כוחות השוק. להבנת הנושא לעומק קראו באתר הפניקס ניהול תיקים.
המגמה בשוק הנדל"ן הישראלי נמצאת בעלייה כבר למעלה מעשור, אך ייתכן והמגמה השתנתה. קראו אודות מדדי מחירי הערים בהם נרשמו העליות הגבוהות ביותר.
המצב הגיאו פוליטי מתחילת מלחמת עזה מצטרף לקונפליקט השני הגדול בין רוסיה לאוקראינה, וישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה. אז מדוע מחיר הנפט יורד בהדרגה?
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.