איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדלן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – אקסלנס ניהול תיקים.
זו כבר עובדה ידועה מזמן, אבל אין טוב ממראה עיניים וכמו שאומרים, תמונה אחת שווה אלף מילים. לכן, על מנת להציג את מצב ביצועי החסר של שוק המניות הישראלי יצרנו עבורכם את התמונה הבאה, הבנויה משתי עקומות, של שני מדדים עיקריים בשתי מדינות (בעזרת מערכת הגרפים של Investing.com)
שני הגרפים הינם גרפים יומיים (כל נקודה על העקומות מייצגת סגירה של יום מסחר אחד). בשחור, יש לנו מדד מניות עיקרי בארה"ב, ובכתום יש לנו מדד מניות עיקרי בישראל. בנוסף, סביב פעילות המדדים שורטטו שתי תעלות גדולות, המציגות בצורה ברורה את המגמות באותם המדדים: אצלם, תעלה ירוקה עולה, ואצלנו, תעלה אדומה יורדת. מה עוד ניתן לומר? קשה להתווכח עם המוצג.
רגע אחד. אבל מה הסיבות לך? מה גורם לשוק שלנו להיות כה חלש, כאשר בחו"ל ישנה אופטימיות כה בולטת? על כך בהמשך. בינתיים, נרצה להצביע על עוד נקודה טכנית מעניינת והיא המבנה הקורלטיבי בין שני המדדים. שימו לב שלמרות שהכיוון הכללי הפוך בהחלט, אנו יכולים לזהות את הסתדרות השיאים והשפלים כדומים להפליא. כאשר יש בחו"ל שיא, ישנו כזה גם אצלנו, וכאשר יש שם שפל הוא מופיע בת"א גם כן. הבעיה היא שאצלם השיאים והשפלים עולים ואצלנו הם יורדים!
כאשר חושבים קצת יותר על זה, למה שזה יהיה אחרת? למה שלא יהיה מצב של ביצועי יתר שם? ארה"ב עדיין המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם, היא מכילה את מקור הצמיחה הגדול מכולם והוא העתיד הטכנולוגי המוכל כבר היום בחברות כמו גוגל, אפל, אמזון, מייקרוסופט, ואף טסלה ודומיה. כמו כן, ארה"ב היא הלקוח הגדול בעולם, והיא גם זו עם כמות הכסף המודפס לעזרתה של הכלכלה הרחבה ביותר בעולם. לפדרל רזרב, לממשל, ולקונגרס, אין מעצורים למרות חוב אקטיבי של יותר מ-27 טריליוני דולרים (!). כמו כן, חייבים לציין שנתוני המאקרו של המדינה הגדולה משתפרים מאוד, וזאת במיוחד בתחומי התעסוקה והצריכה. ויש עדיין השפעה חיובית של מה שעשה ממשל טראמפ בתחומי המיסוי והרגולציה. בגדול: הכסף ממשיך לזרום כמים לוול-סטריט, ורוב החברות התורמות למהלך העולה בבורסה שם השייכות לסקטורים שלא נפגעו מן הקורונה והן דווקא נהנות מן הצורך בריחוק חברתי.
ואצלנו? פשוט ההיפך, וזה די מחויב המציאות שלא רק נראה ביצועי חסר לעומת שווקים אחרים, אלא שזה ייעשה במגמה שלילית, ולא חיובית. כאשר משבר הקורונה היה בתחילתו, והייתה רק ממשלת מעבר שנקטה בסגר מיידי מתוך פחד ראשוני מובן, עוד יכולנו לומר שנצא מהמשבר בצורה סבירה. צעדי העזרה לאוכלוסייה הפרטית, והעסקית, עוד היו בתכנון ונתוני התחלואה הורדו מהר. אבל, כאשר התבשרנו על היקפי "רשת הביטחון", יחד עם בניית ממשלה דו-ראשית בעלת סכסוכים בלתי נגמרים, ניהול המשבר אשר לכאורה מוטה שיקולים פוליטיים מכל הצדדים המונע מינויים והעברת תקציב, כולל אי ציות של חלקים נרחבים בעם להוראות הממשלה, יכולנו להבין שיש לפנינו משהו בעייתי מאוד. אז, גדלה התחושה שהמשבר הזה לא ייגמר באופן חלק כל כך. תוסיפו לכך גל שני באמת מאיים, ומספרי אבטלה סביב המיליון, יחד עם גידול עצום בגירעון ואיום של הורדת דירוג, תקבלו פסימיות מובנת מצד המשקיעים. לבסוף, בבורסה שלנו אין מספיק טכנולוגיה כדי להציל את המדדים, וסקטורים כמו נדל"ן, בנקים, אנרגיה, ומשאבים, גרמו להטיה חזקה מטה.
מעבר למהויות הפונדמנטליות שהוזכרו לעיל, חייבים להוסיף גם כמה אלמנטים טכניים משפיעים. בתקופה של משבר הקורונה היו גם שני מחזורי חגים גדולים וחשובים: פסח וחגי תשרי (ראש השנה, כיפור, סוכות). בורסה מקומית סגורה מול פתוחה בארה"ב, חצאי ימים של פעילות בחול המועד, ובכלל שעות המסחר השונות, כל אלו היו לגורמים ממתנים מאוד של לקיחת סיכון בזירה התל-אביבית. אין מה לעשות: כאשר יש רקע כה קשה, אי אפשר לבוא בטענות למשקיעים שרוצים להישאר על הגדר כאשר אין פעילות רציפה בשוק. ובכל זאת, כמו שהראיתי בגרף, אנו רואים שכאשר היו זמנים טובים שם, הם התבטאו בתנועה אנטי מגמתית חיובית רגעית, ויצרו שיאים אצלנו. נמוכים יותר, אבל שיאים.
מכאן ניתן להבין שכדי שביצועי החסר אצלנו ייפסקו חייבים לבוא על תיקונם כמה דברים יסודיים:
כסיכום נשאר רק לקוות שמשהו כבר יקרה לטובה כך שהמדדים שלנו יתחילו לחזור ליציבות ושגשוג. העולם כולו כואב, וסקטורים מובילים עבורנו, כמו תיירות וכל הקשור לממשק אנושי, פשוט מדממים. אנחנו כאי כלכלי, ועם היכולות שלנו כ"ממציאי פטנטים" ידועים, חייבים להתחיל לדמות עצמנו טיפה לקוריאה הדר.
איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדלן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – אקסלנס ניהול תיקים.
השקעות אלטרנטיביות הן הדבר החם בתחום ניהול תיקי השקעות. התחום של השקעות אלטרנטיביות נוגע במגוון תחומים: נדלן, קרנות גידור, פרייבט אקוויטי ועוד. גלו איך משקיעים
בעולם ניהול תיקי השקעות קיימת הסכמה בדבר הקושי לתזמן השקעות ומודגש במיוחד החלק של ניהול הסיכונים. היכנסו לצפייה במדריך פיזור סיכונים
קרן גידור הינה כלי יעיל לגיוון השקעות בסמגנטים חדשים, פיזור סיכונים וכו'. מהי קרן גידור? ואילו אסטרטגיות השקעה קיימות בקרנות גידור?
מעוניין להשקיע במוצרים פאסיביים? במדריך השקעה פאסיבית של אקסלנס ניהול תיקי השקעות תוכל ללמוד ולהכיר מהן היתרונות והחסרונות בהשקעה מסוג זה, למי היא מתאימה ועוד.
כשהבורסות נופלות ותנודתיות במיוחד בעת משברים, יש אינספור מומחים אשר מנחשים מה צופן לנו העתיד. מנגד ישנו מדד הפחד (VIX), אשר רבים מאמינים כי הסוד טמון דווקא בו.
ניתוח טכני של מדד ה- 500S&P בזמן משבר הקורונה מבשר לנו על סדר, ועתיד ורוד יותר. מה שבא בקלות, גם באותה הקלות ייעלם? צפו בכתבה הבאה של אקסלנס ניהול תיקים
שורט סקוויז - תופעת לוואי לטכניקת מכירה בחסר אשר הוגדרה על ידי רבים בתור התגשמות החלום הרע של כל סוחרי השורט במניות. אקסלנס ניהול תיקי השקעות עם ההסבר המלא
הבנק הפדרלי (הפדרל ריזרב) הינו גורם בעל השפעה רבה על המסחר בשוק ההון, לרוב הבנק המרכזי אף משפיע עלינו באופן ישיר. אקסלנס ניהול תיקים עם ההסבר והשפעות צעדי הפד >>
קרנות נאמנות - אחד מהכלים החשובים, המגוונים והמשפיעים בהרכב ניהול תיקי השקעות. מעוניינים ללמוד מהי קרן נאמנות, יתרונותיה וחסרונותיה של קרן נאמנות?
SPAC - כלי פיננסי להמונים שהיה שמור עד כה למקורבים בלבד, המאפשר לקחת חלק בהשקעות צמיחה, וגם במיזוגים ורכישות. אקסלנס ניהול תיקי השקעות עם הסיבות לפופולאריות שעולה.
מעוניינים להבין קצת יותר מהנעשה מאחורי הקלעים בשוק ההון ועולם ניהול ההשקעות? אקסלנס ניהול תיקים עם מבט מאחורי הקלעים בעזרת כלי רוחב שוק.
מה הם גורמי ההחלטה העיקריים כאשר באים לנהל תיק השקעות? מבט על מסלול העבודה של מנהל ההשקעות העמוס במשימות.
יודעים מה ההבדלים בין ניהול תיקים אקטיבי לעומת קופת גמל להשקעה? ההשוואה המקיפה והמלאה בכתבה הבאה.
מהי סטגפלציה, האם אנחנו צריכים לחשוש ממנה? האם בכלל אנחנו באמת בדרך לשם, ואיך יוצאים ממצב שהוא נדיר בשוק אך בהחלט תרחיש סביר?
במאמר הבא נסביר על מדדי שווי שוק השונים, ומי יכול לשקף את הכלכלה האמריקאית המקומית בצורה הנכונה ביותר מבין כל מדדי המניות הציבוריות?
הנפקות חדשות לציבור (IPOS), הדעות עליהן כה חלוקות שניתן למצוא משקיעים בשוק ההון העוסקים רק בהן ועד כאלו שיזהירו אתכם מלגעת בהנפקות באופן מוחלט. מה האמת? בכתבה הבאה.
מתלבט בין להשקיע באופן עצמאי בשוק ההון לבין שירותיו של מנהל תיקים מקצועי? בכתבה נרחיב על ההבדלים בין מנהל תיקים לבין ניהול השקעות פרטי.
סקירת שנת 2021 בבורסה הישראלית, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
הגנה על תיקי ההשקעות שלנו בתקופות מעבר, האם אנחנו מוכנים לשינוי, או לפחות ערוכים מפני חוסר הוודאות בשווקים? באקסלנס מסבירים איך נערכים
פסיכולוגיית המשקיעים: בין האינטלקט לרגש, איך נראה תהליך קבלת ההחלטות של המשקיעים בזמני המגמות השונות? באקסלנס מסבירים.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
03-7536912
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.