אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה
אם תשאלו את אנשי שוק ההון מה הם שונאים הכי הרבה תקבלו תשובה ברורה אחת: חוסר וודאות. ומהי התקופה שבה יש הכי הרבה חוסר וודאות? תקופה שנגדיר ככאוס. בה, אין וודאות בשום דבר שהתרגלנו להתבסס עליו. זה יכול להיות כאוס פיננסי, כמו שחווה העולם בנקודת הזמן של קריסת ליהמן ב-2008.
זה יכול לקרות כאשר יש מלחמה כוללת (תודה לאל שלא ראינו כזו כבר זמן רב...). או שהכאוס מגיע מסיטואציה פתאומית חדשה, המסכנת את היציבות בין המערכות הגדולות באמת של המאזן הבינלאומי.
הדוגמה הבולטת האחרונה לכך הייתה הקורונה. בה, מגפה שלא ידעו את מהותה, גרמה לשיתוק של כל הצריכה, הייצור, התובלה, וכו... ואף סגרה אוכלוסיות בבתיהם לתקופות ארוכות. עד המצאות החיסון, היה כאוס מהותי באירוע ההוא, בגלל שלא היה עד אז פתרון לשיתוק כלכלי עולמי.
הקורונה הייתה מסוג האירועים שגורמים לתגובה מידית של התכווצות לתוך מערך מוכר. כזה שיהווה מקום בטוח, ככל האפשר, ומנותק מהשפעות של גורמי הכאוס. הנפילות בבורסות של 02-03-2020 הראו את האלימות של התכווצות כזו למקומות של מפלט ומקלט.
מאז משבר ה-Dot com של 2000, נכנסו ללקסיקון של אנשי שוק ההון שני מושגים חדשים: Risk-On ו-Risk Off. מושגים אלו מייצגים, כל אחד, אוסף של נכסים, המהווים ניגוד ביניהם. זאת, כאשר נקודת ההתייחסות היא רמת הסיכון היחסי של הנכסים הנמצאים בכל אחד מהקומפלקסים האלו.
בחבילת ה-Risk On נמצא מניות, אג"ח קונצרני, ואג"ח זבל, חלק מהסחורות הקשורות לצמיחה (נחושת, נפט, וכו...). גם חלק מהנכסים שאינם נסחרים בבורסות ייחשבו ל-Risk On כמו השקעות בנדל"ן מסחרי, ונדל"ן יוקרה להשקעה.
לעומת זאת, בקומפלקס ה-Risk Off תמצאו נכסים שייחשבו להגנה מפני חוסר וודאות, והמנסים לתת תחושה של ניתוק מהמערכת הפיננסית הפגיעה.
למשל: מתכות יקרות (זהב וכסף), דולר אמריקאי בצורתו הרגילה של מזומנים או בצורתו דמוי המזומן – פיקדונות וכו..). כמו כן, נמצא שם האג"ח הממשלתי האמריקאי הקצר. אגב, יש מחלוקת בדבר הכנסת האג"ח הממשלתי הארוך גם כן, ואם תשקיעו זמן לבדוק את ההיסטוריה של עניין אחרון זה, תגלו שזה משתנה עם הזמן.
לבסוף, נראה גם נכסים בלתי סחירים כמו אמנות, ונדל"ן למגורים זול להשקעה, אדמות, ויהלומים, אשר ייהנו מתקופות של כאוס. אבל, הנזילות הנמוכה של אלו האחרונים מאוד בעייתית, כאשר הפחד של "להיתקע עם משהו" פוגע באטרקטיביות שלהם.
האם האינפלציה הגבוהה, והעלאות הריבית האחרונות, יחד עם ה-QT (הקטנת נזילות על ידי הבנקים המרכזיים), ככלים למלחמה באותה אינפלציה, מהווים קרקע להגדרה של זמננו ככאוס?
לא ממש. איך אנו יודעים זאת?
כי שוקי המניות הראה את כוחו ב-2023, אחרי הנפילות הגדולות של 2022, למרות המשך העלאות הריבית על ידי קובעי המדיניות המוניטאריים.
למרות זאת, הברבורים השחורים עפים תמיד, וכאשר הם נוחתים (משבר הבנקים האזוריים...), הם יכולים להכניס הרבה ויברציות לתקופה קצרה.
לכן, טוב להיות מוכנים, ולהבין מראש את אזורי ההשקעה לשגרה הטובה והרגילה, ואזורי ההשקעה כאשר מסתמנת בעיה סיסטמית חמורה.
כנקודה אחרונה נזכיר כאן את הביטקוין כתופעה. עולם הקריפטו שהיה אמור להיות מקום מפלט דומה לזהב וכו... אבל, הסתבר, שהוא לא מילא את ציפיותיו בגלל המלחמה המתנהלת נגדו על ידי רשויות ההון בארה"ב ובסין. האם הביטקוין ייחשב ללגיטימי לצורך מקלט? ייתכן מאוד, אבל בינתיים הוא עדיין רק מוצר ספקולטיבי, הצמוד מאוד למגמות הגדולות בקומפלקס ה-Risk On דווקא.
אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה
אינפלציה, דפלציה או סטגפלציה? הפדרל רזרב כבר החליט. לאחר משבר הקורונה זוהי החלטתו של הבנק המרכזי של ארצות הברית בנוגע לעמדות בנושא האינפלציה. הפניקס ניהול תיקים
האם עדיין קיים החשש מאינפלציה ב-2021? לפי השימוש בסחורות והמסחר בהן בשוק ההון הדעות חלוקות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר על מה ניתן להסיק מזה.
לא משנה איזה סוג משקיע אתה, ואם אתה למוד ניסיון, מחונן או בעל יותר מזל משכל, כדאי לך להכיר את אסטרטגיית הבונקר של משקיעים בשוק ההון. איך עושים זאת? בכתבה הבאה
לאינפלציה ישנן השפעות מגוונות ומשתנות על פי השלבים והגובה שאליה היא מצליחה להגיע, אז מדוע אנחנו אוטומטית חוששים? ההסבר בכתבה הבאה.
אינפלציה וחשש למיתון כלכלי, מה הסיבות לכך? איך השווקים מתנהגים בזמן מיתון, ביקוש והיצע...כל התשובות בכתבה הבאה.
שוק הנדל"ן האמריקאי כמו בכל מדינה הוא חיוני לקיום משק בריא. כיצד הריביות משפיעות על מחירי הדיור והביקושים לדירות, והאם זה מבשר על המשך המיתון?
נתוני התעסוקה בארה"ב הוא אחד מהפרמטרים האהובים על הבנק המרכזי. צוות הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על התוצאות האחרונות והתהיות לגבי יכולתן לשקף את האמת בשטח.
אלמנט הנזילות הוא כידוע כלי חשוב ביותר לניתוח שוק ההון. הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על הכסף הנזיל המגיע לידי שחקני שוק ההון, וכיצד הוא משפיע על השקעות בשנת 2023.
השפעת המרוץ לנשיאות ארה"ב על נתוני המאקרו: כיצד אירועים פוליטיים משפיעים על אינדיקטורים כלליים ואיך מתכוננים המועמדים למרוץ. להמשך קריאה היכנסו לכתבה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.