רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים
זהב, אין ספק שמדובר בנכס אסטרטגי, וארוך טווח בלשון המעטה. אין כמעט מחשבה פיננסית אנושית בלעדיו, כאשר היו תקופות שהוא היווה את העוגן העיקרי למהות המערכת המוניטארית כולה. למרות שיושבי הראש של הבנקים המרכזיים כינו אותו "נכס עתיק ללא חשיבות מודרנית" הוא עדיין עשוי להיחשב כגבוה בסולם נכסי המפלט, וזאת מעבר לשימושיו התעשייתיים הרבים.
בכתבה קצרה זו נדון במהותו הכלכלית-פיננסית של הזהב, ואיך הוא בעצם משקף את הפסיכולוגיה של משקיעי העולם הגדולים.
כאמור, לזהב שימושים רבים ביום יום שלנו. יש לו תפקידים רבים בתעשיות השונות כגון אלקטרוניקה וכימיה, הוא משמש כחומר עיקרי בעולם התכשיטים, והוא גם נכס פיננסי הנסחר בשני מצבי צבירה: כאלמנט וירטואלי למסחר, וכדבר פיזי להחזקה. אך כאשר אנו מדברים עליו בעולם הפיננסי הוא משמש בעיקר למקום של מפלט ומקלט בעת מצוקה ומשבר.
סוג המשבר הראשון שבו יפנו לזהב כפתרון יהיה זה של אינפלציה מהירה. כזו שאינה תחת שליטה מונטארית-ממשלתית. בגלל היותו "כסף" (Money) אולטימטיבי הוא משמש עוגן של בטחון, כאשר המטבעות האחרים מאבדים מערכם כנגד השירותים והמוצרים. קשה לזכור מקרה כזה של משבר, כי מאז סוף שנות ה-80 ועד היום, העולם הפך להיות פחות ופחות אינפלציוני. הטכנולוגיה, ופיזור עלות העבודה לאזורים גיאוגרפים זולים במיוחד, מנעו גלי אינפלציה. את זה ניתן לראות בעקומת הריבית היורדת המתמדת מאז ועד עתה.
למעשה, גם לפני הקורונה, העולם הפיננסי החל כבר להתרגל לריביות שליליות, אשר היו עד אז אנומליה כלכלית של ממש. למרות זאת, החשש מהשפעת צעדי ההצלה מכיוון הבנקים המרכזיים במשבר של 2007-9 גרמו לחשש אינפלציוני, הייתה התקופה האחרונה שבה ראינו את הזהב מייצר מגמה עולה עקב כך. אז אם אין אינפלציה, מה יכול לגרום לזהב לנוע מעלה? זהו המשבר השני, והרלוונטי היום לחיוניות המחודשת בו.
אותו משבר שני, הינו חשש מצד המשקיעים הגדולים (מוסדיים ופרטיים), שלפנינו משבר סיסטמי. דהיינו, מצב של קריסה חלקית או כללית של המערכת הבנקאית-פיננסית במדינה מסוימת או בעולם כולו. הנקודה האחרונה בזמן שזכורה לנו כמצב דומה, הייתה אחרי קריסת ליהמן, ולפני שאושר ה-TARP בקונגרס האמריקאי (חבילת הסיוע של 700 מיליארד דולר). אז, כל מנגנוני האשראי קפאו מפאת חוסר אמון בין בנקאי, והייתה סכנה גדולה להמשך קיום פיננסי יום יומי.
לפניכם גרף חודשי של המתכת הזהובה:
לכאורה, הלחץ והאימה של הימים האחרונים חדשים הם. עד סוף פברואר, רוב הציבור חשב על השווקים שהם מתנהלים כהלכה, ומייצגים יציאה איטית אך בטוחה (סוף סוף) מן המשבר של 2007-9. אבל, הגרף של הזהב מדבר אלינו בשפה אחרת. נקודת השפל בו נמצאת בסוף 2015, כאשר מאז אנו רואים עליות מדרגה איטיות אך עקביות כלפי מעלה. תחילה, לדשדוש בין 1150 ו-1350 (עד יוני 2016) ולאחר מכן מעבר לדשדוש קצר בין 1350 ו-1580. אירועי הקורונה הצליחו לשים את הדובדבן על העוגה, ולגרום לזהב להתקרב לשיאים ההיסטוריים של 1800. שיאים שראינו רק ב-2011 ואשר סימלו את נקודת השיא שממנה התחלפה המגמה מטה. יתר על כן, אינדיקטור המומנטום מראה היטב שמאז 2015, הזהב לא מצליח להיות זמן רב במצב של מכירות יתר כבעבר אך מצליח להיות במצבי קניות יתר (ראו מלבן אחרון מאז קיץ 2019).
הרקע הכלכלי הגלובלי אמנם היה נראה כטוב אבל היה עדיין תחת השפעה מאסיבית של תמרוץ ישיר ועקיף (הדפסות וריביות). כנגד זה, הצמיחה הלכה והתמעטה וסיכנה את חוסנם של נותני האשראי למיניהם, דהיינו המערכת הבנקאית הבינלאומית. כמו כן, מעבר התפיסה הגיאופוליטית למצב של התכנסות מדינית, במקום מדרגה נוספת של גלובליזציה, רק הוסיפה למרשם הדאגות של המשקיעים. אינפלציה אין, ולא תהיה, כי אנו נמצאים בדפלציה מתמדת שבה נלחמים קובעי המדיניות.
וכאשר השחקנים הגדולים בשווקים חושבים שלאלו נגמר חלק נכבד מן התחמושת הם מתחילים להתכנס לנכסי המפלט בצורה הדרגתית. תופעה זו החלה ב-2015, התגברה באמצע 2019, ופשוט פרחה עם הגעתה של הקורונה לחיינו. יש האומרים שדווקא הקורונה תהיה הכיסוי המושלם לעשות סדר חדש באורוות הפיננסיות שקצת חרקו עד עתה, אבל עד שלא נראה את הזהב מתכנס חזרה לאזורים נמוכים יותר סביב 1500, 1300, ו-,1100 לא נדע שמה שאנו חושבים הפך להיות המוסכמה בין קובעי השוק הגלובלי. במקרה ונראה את הזהב ממשיך את מגמתו מעלה, ופורץ לשיאים חדשים, אזי נדע שאין עדיין שינוי תפיסתי כזה, ושהעתיד עמוס בחוסר וודאות וניסיונות להתגבר עליה. אין צורך להזכיר שהשקעה בזהב היא השקעה בסיכון גבוה יותר מן הרגיל, עקב התנודתיות היתרה של הנכס הפיננסי הזה. היא דורשת ידע וייעוץ מקצועי בהחלט, ואחרי כל מה שאמרנו לעיל, ראוי שכל מי שרוצה לקחת חלק בזירה הזו ייעשה את שיערי הבית שלו כהלכה.
רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים
זירת המטבעות הוירטואליים (ביטקוין, אית'ריום וכו) כבר אינה שייכת לחלק האקזוטי של שוק ההון. מה אנחנו כבר מגלים על עתיד הביטקוין וחבריו? גלו באתר הפניקס ניהול תיקים.
מה זה NFT ומה מייחד אותו? מה עומד מאחורי הטכנולוגיה שמפעילה אותו, טכנולוגיית בלוקצ'יין Blockchain? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ביטקוין - למרות הציפיות הגדולות וכל היתרונות של השימוש בביטקוין, הביטקוין מתנהג אחרת! צניחה חופשית ותנועה הפוכה מהציפיות. היכנסו לסקירה של הפניקס ניהול תיקים.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.