אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה
לכאורה, מדובר באירוע די צדדי בעולם הפיננסי: קריסה של בורסת מסחר בעולם הקריפטו. אבל זה ממש לא כך. נתחיל ונאמר: FTX הייתה הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, אחרי Binance. אגב, בינאנס – אנו מציעים לכם לזכור את השם הזה להמשך הכתבה...
FTX הצליחה לעלות לכותרות הלא פיננסיות בזכות הפרסום האגרסיבי שלה, ה-Sponsorships שהיא נתנה בעולם הספורט ובבידור, ובעיקר היא הצליחה להיות מוכרת היטב בחוגים של המפלגה הדמוקרטית. זאת בגלל היותה התורמת הגדולה ביותר אחרי ג'ורג' סורוס.
זה די אירוני להיזכר בכך שהקשרים המשפחתיים של המקימים (Sam Bankman-Fried – SBF, ואחרים), עם אותו עולם פוליטי, הביאו לכך שהגוף הקובע את הרגולציה בארה"ב, ה-SEC, לקח את אנשי FTX כיועצים העיקריים שלה על מנת לנסח את חוקי הרגולציה העתידיים בעולם הקריפטו.
נוסיף לכך ששמות מפורסמים בעולם ההון הגלובלי (Sequoia, BlackRock) היו בין המשקיעים באותה יזמות חוץ ממסדית, יזמות של עשרות מיליארדי דולרים בשיאה, ונבין עד כמה FTX נחשבה לבטוחה ורצינית.
אגב, היו שהרימו קצת גבה לאור העובדה שרוב עסקיה של FTX נעשו על ידי חברה שרשומה באיים הקריביים, ולא כחברה אמריקאית.
למעשה העניין די פשוט: לטענת רבים בתחום היה כאן שילוב של חדשנות עם חוסר מקצועיות במקרה הטוב, או תרמית לכאורה (כפי שמציינים מספר כלי תקשורת על אף הכחשות נחרצות של המנכ"ל) במקרה הרע.
החדשנות התבטאה ביכולת של מנהלי FTX למכור חלום של נכסים בעלי ערך שמאחוריה לא היה הרבה גב כלכלי.
במיוחד מטבע בשם FTT, אשר כל ערכו נבע מקיומה של FTX עצמה. וכאשר נוצר הון גדול סביב FTX ,FTT יכלה לקחת הלוואות אמיתיות (דולריות) עם בטוחות נקובות ב-FTT.
כל עוד FTT שמר על ערכו הגבוה, לא הייתה בזה בעיה, אבל, כאשר שוק הקריפטו נפל במשבר האחרון, מעגל ה-Margin Call הקלאסי הביא לפשיטת הרגל של FTX. זאת ועוד: וכאן נכנס ככל הנראה העניין של הרמאות, חלק גדול מכספי הלקוחות שהחליטו להשאיר את כספם בבורסה עצמה הועברו לקרן גידור בשם Alameda Research.
חברה זו, אשר בראשה עמדה חברתו של מקים FTX, השקיעה במטבעות דיגיטליים, ובנכסים אחרים, אשר הניבו גם הם הפסדים גדולים במשבר. וכך, עם קריסת FTX חלק גדול מכספי הלקוחות שהיו מופקדים לכאורה ב-FTX לא היו שם בפועל להחזרה.
ומה היה הטריגר לכל המהומה? זוכרים את השם Binance? הפלטפורמה הגדולה בתחום? למעשה הבורסה הגדולה ביותר, ביינאנס, התעניינה לקנות את FTX, או חלקה, אבל כאשר היא בחנה את הקשר בין FTX וה-FTT, היא נסוגה מהעסקה במהירות, ובפומבי. דבר שהאיץ עוד יותר את חוסר האמון, וה-Bank Run, הבלתי נמנע כנגד FTX.
כל זה טוב ויפה אבל למה העניין הזה חורג מגבולות עולם הקריפטו שאינו נהנה מיוקרה גדולה גם כך? גם זה פשוט למדי: FTX מייצגת את מה שקראנו לו בזמנו: "המרוץ אחרי התשואה".
עד תחילת המשבר, דהיינו עד תחילת שנת 2022, כמויות הכסף הנזיל שהיו להשקעה היו עצומים מול כמות הנכסים הקטנה מאוד שיכלו לתת תשואה נאותה.
וכך, היו כמה אפשרויות לעשות את אותה תשואה: לקחת סיכונים במינוף גבוה על נכסים בטוחים (אג"ח), לקחת סיכונים במינוף נמוך יותר בנכסים מסוכנים קצת יותר (מניות, נדל"ן) או להשקיע בדברים אזוטריים המבטיחים תשואה גבוהה. FTX הייתה כזו.
הבטחת התשואה על הכסף שם העמדה סביב ה-25-30% לשנה, ולמרות שזה נשמע חשוד במקצת, יש די הרבה כרישי וול-סטריט שהתפתו.
לכן, קריסת FTX היא סממן של תהליך ה-Unwinding מרוב העסקאות המפולפלות האלו.
שנית, זוהי דוגמה נוספת לכך שחייבים לא להתפשר בכלל כאשר עוסקים בביטחון הכסף. כספי הלקוחות חייבים להיות קדושים, וחייבים להיות בנאמנות מוכחת ומפוקחת על ידי גופים המיועדים לכך.
אם זה לא כך, נכנס חשד וחשש לסכנה שלא כדאי להתפשר עליה. קריסתה של FTX האיצה את המעבר ממקומות בספק למקומות בטוחים, דבר שגורם לתנועות הון גדולות מאז אותו אירוע.
נזקי FTX הישירים אינם גדולים מספיק כדי להיות מושווים לאירוע כמו משהיה בליהמן ברדר'ס. לפחות לא מחוץ לכותלי עולם הקריפטו.
אבל, וכאן האבל הגדול, האירוע הזה פתח עיניים להרבה מאוד משקיעים גדולים אשר היו בצד ציד התשואה במשך שנים.
זה פשוט אמר להם לחזור למסגרות בטוחות הרבה יותר. וזה תהליך צמצום, והתכנסות, ושלילי לשוקי ההון, אבל זמני והכרחי כאשר הבנק המרכזי האמריקאי אומר לנו במפורש שה-PUT שלו אינו קיים יותר.
אינפלציה, מהמושגים החשובים והמשפיעים ביותר על הכלכלה ובניהול תיקי השקעות. מעוניין ללמוד על מהי אינפלציה, השפעות התחזיות ויעדי אינפלציה על ניהול תיקים? בכתבה הבאה
אינפלציה, דפלציה או סטגפלציה? הפדרל רזרב כבר החליט. לאחר משבר הקורונה זוהי החלטתו של הבנק המרכזי של ארצות הברית בנוגע לעמדות בנושא האינפלציה. הפניקס ניהול תיקים
האם עדיין קיים החשש מאינפלציה ב-2021? לפי השימוש בסחורות והמסחר בהן בשוק ההון הדעות חלוקות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר על מה ניתן להסיק מזה.
לא משנה איזה סוג משקיע אתה, ואם אתה למוד ניסיון, מחונן או בעל יותר מזל משכל, כדאי לך להכיר את אסטרטגיית הבונקר של משקיעים בשוק ההון. איך עושים זאת? בכתבה הבאה
לאינפלציה ישנן השפעות מגוונות ומשתנות על פי השלבים והגובה שאליה היא מצליחה להגיע, אז מדוע אנחנו אוטומטית חוששים? ההסבר בכתבה הבאה.
אינפלציה וחשש למיתון כלכלי, מה הסיבות לכך? איך השווקים מתנהגים בזמן מיתון, ביקוש והיצע...כל התשובות בכתבה הבאה.
שוק הנדל"ן האמריקאי כמו בכל מדינה הוא חיוני לקיום משק בריא. כיצד הריביות משפיעות על מחירי הדיור והביקושים לדירות, והאם זה מבשר על המשך המיתון?
נתוני התעסוקה בארה"ב הוא אחד מהפרמטרים האהובים על הבנק המרכזי. צוות הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על התוצאות האחרונות והתהיות לגבי יכולתן לשקף את האמת בשטח.
אלמנט הנזילות הוא כידוע כלי חשוב ביותר לניתוח שוק ההון. הפניקס ניהול תיקים עם תמונת מבט על הכסף הנזיל המגיע לידי שחקני שוק ההון, וכיצד הוא משפיע על השקעות בשנת 2023.
השפעת המרוץ לנשיאות ארה"ב על נתוני המאקרו: כיצד אירועים פוליטיים משפיעים על אינדיקטורים כלליים ואיך מתכוננים המועמדים למרוץ. להמשך קריאה היכנסו לכתבה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.