הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
בשיאו של יום המסחר של ה-10 בחודש מאי, מדד המניות העיקרי האמריקאי, מדד ה-S&P500, סבב סביב 3230 נקודות מדד ובשפל של יום המסחר של ה-15 באותו חודש הוא כבר עמד על כ- 2920 נקודות. הפרש של כ-10%, בין נקודת השיא לנקודת השפל. כל זאת ב-5 ימי מסחר בלבד, וזה משמעותי מאוד גם במונחי עידן הקורונה. באותו זמן, במדיה וברשתות, החלו שמועות על התחלת תיקון יורד, אחרי התקומה האדירה שהייתה במניות מאז התחתית של ה-18 למרץ. וכך, התבקש מהלך מרגיע ומתמרץ נוסף מצד קובעי המדיניות. כאשר הפדרל רזרב, הבנק המרכזי, הוביל כהרגלו. מה היה הצעד הזה? בגדול, מדובר באפשרות נוספת של הבנק לרכוש אגרות חוב קונצרניות, דהיינו של חברות מסחריות.
ב-23 למרץ הוקמה המסגרת לכל הנעשה עכשיו. תחילה, הוגדרה תוכנית ראשונה, בשם Primary Market Corporate Credit Facility (PMCCF)), אשר ייעודה היה לרכוש חוב ישירות מחברות מנפיקות, כאלו אשר עומדות בדרישות של יציבות ומוגדרות "מנפיקים זכאים". כלי זה מאפשר הזרמה ישירה של אשראי, דרך השוק הראשוני, ובאופן עוקף בורסות. לחברות שייהנו מן החלק הזה בתוכנית ניתנה גם הזכות לדחות את תשלומי הריבית, עד חצי שנה, ובכך ליהנות מנזילות גדולה יותר בזמן משבר זה. זאת, כל עוד הן לא יחלקו דיבידנדים או לא ירכשו בבורסה את מניותיהן שלהן.
התוכנית השנייה, בשם (SMCCF) Secondary Market Corporate Credit Facility, מיועדת להזרמה של כספים לאותו שוק קונצרני, אבל בצורה אחרת לחלוטין – דרך השווקים הפיננסיים. בתחילת הדברים, הייתה לפד אפשרות לרכוש קרנות סל, ETFs, אשר מתמחות באג"ח חברות, ובכך לעזור לסגמנט כולו, ובצורה רחבה למדי. אבל, כאן היה חשש לפיזור הכספים לכיוונים של חברות שהבנק המרכזי לא כל כך חשב לעזור להן. לכן, מעבר לאפשרות ראשונית זו, התווספה עתה גם האפשרות לפד לרכוש אגרות חוב ספציפיות, של חברות ספציפיות. כמובן, על בסיס קריטריונים ברורים מראש. שינוי זה, יחד עם הגדלת הכמות הכללית לשתי תכניות ה-CCF לרמה של 750 מיליארדי דולרים, היוו הפתעה שהשוק הגיב אליה באופן חיובי ב-15 למאי. בהערת אגב יצוין כי תכנית זו אמורה לפעול עד סוף ספטמבר, תלוי הארכה.
כולנו יודעים שסגרים והשבתות משתקים בהחלט. חברות רבות סבלו וסובלות קשה מן הצעדים במלחמה בווירוס. אחד מן המדדים לכך היה גידול החוב של החלק המסחרי במשק האמריקאי מ-45% תוצר ל-49% תוצר (ברבעון הראשון של השנה). כמו כן, יש לזכור שהחברות הן גם הבסיס הכלכלי לבורסה ולמדדים, ומתן עזרה ישירה להן תשפר באופן מידי את מצבת המזומנים שלהן, מעבר לעזרה שמגיעה דרך ערוצים עקיפים כמו QE ועוד. בנוסף, קנייה ישירה של נכסים נסחרים, שאינם אגרות חוב ממשלתיות, מחזקת שוב את הדעה הרווחת שהפדרל רזרב, ובכלל הממשל כולו, מוכן "לעשות הכול" כדי למנוע קיפאון אשראי, מיתון ובהכרח שפל כלכלי, כתוצאה מן הווירוס. בכך, ה-PUT המפורסם על השוק, מצד אותם קובעי מדיניות, אשר מצליח לגרום למשקיעים בארה"ב ובעולם כולו להיכנס שוב ושוב לתוך שוקי המניות והאג"ח, קיבל זריקת עידוד נוספת, מעבר לכמות הכסף הגדולה של התוכנית.
האופטימיות הגדולה שנוצרה מן השילוב של שתי התוכניות, אשר פורטו לעיל, פשוטה: הבנק המרכזי האמריקאי רוכש ניירות של חברות ציבוריות בגלוי, וזאת גם על ידי אספקת נזילות ישירה נוספת לשווקים הפיננסיים. יש לזכור כי במשבר של 2007-9 הבנק המרכזי אכן עזר, אבל מאחורי הקלעים, לחברות מסחריות רבות על ידי מתן הלוואות ומימון. כל זה כדי להבטיח את המשך קיומן של אותן חברות, ועל ידי כך למנוע שפל כלכלי מובטח. הפעם, ישנו היקף של שלושת רבעי טריליון דולר לשוק
האג"ח הקונצרני, כאשר השוק ייהנה מזה על ידי שיפור המדדים והסנטימנט, מעבר להשפעה על החברות עצמן. לצד זאת יש לזכור גם כי הפדרל רזרב, דהיינו הצד המוניטארי של הממשל, כבר עוזר בקנה מידה אדיר ממדים בצורות אחרות, וזאת כפי שניתן לראות מן הטבלה הבאה, המגיעה מסיכום שבוצע על ידי מכון ברוקינס:
לסיכום, ניתן לומר שכל עוד המגפה לא תתחיל שלב מאיים חדש, אשר יכניס את כל צעדי הממשלות, כולל האמריקאית, למצבת ספק ותהייה מחודשת, שוקי ההון ימשיכו לראות בצעדים האחרונים של הפד עוד הוכחה שלפנינו סיטואציה שבה יישברו כל המוסכמות כדי למנוע התדרדרות לשפל כלכלי עולמי. האם זו הסנונית הראשונה להתערבות ישירה של הבנק המרכזי בעולם המנייתי גם כן? דרך קרנות סל, או ישירות? יש החושבים זאת, ואין ספק שהאפשרות הזו, למרות שאיננה עדיין קיימת בפועל, בוודאי מהווה גורם פסיכולוגי תומך וחיובי עבור המשקיעים.
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.