הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
משימתו של שר האוצר החדש באמת גדולה ומכובדת. בעיני רבים היא דומה למשימות של שיקום אחרי אסון טבע, אירוע מלחמתי גדול, או משהו אסטרטגי ששינה היסטורית את השגרה שהייתה קודם לאותו אירוע. הפעם, מדובר, כמובן, במשבר הקורונה. באותו אירוע בלתי צפוי, ובמיוחד בתגובה של קובעי המדיניות כלפיו וכלפי האוכלוסייה. בניהול המשבר הזה נחצו כמה קווים ונמחקו כמה אקסיומות. כמובן שלא היה זה עניין מקומי בלבד. בסופו של דבר ממשלת ישראל נצמדה למקובל בעולם המערבי ועשתה, יש האומרים בצעדים קטנים ומהוססים מדי, את מה שעשו כולם: מדיניות ה-"לא משנה כמה זה יעלה".
נבנו מנגנונים של ויתור זמני על חובות, מענקים והלוואות, דמי אבטלה ועזרה ממשית לסקטורים שהיו חייבים עזרה. בנוסף, הושקעו כספים גדולים בכל הקשור בטיפול הישיר במחלה ובריפוייה: מערכת הבריאות, מעקב אחרי התפשטות הקורונה, חיסונים, וכו'. בסופו של דבר, המשק הישראלי נחשב לאחד מאלו שהתמודדו הכי טוב עם הקורונה. וזאת מכמה סיבות: הוא משק קטן וזריז, ישנה ריכוזיות גדולה בכל נושא הבריאות-קופות החולים, ולכל הטיפול הטוב והפצת החיסונים היעילה כל כך, ולעניינו כאן: התחלנו את כל הנושא מנקודת זינוק של משק עם מאקרו מצוין כך שהשינוי בו רק "קלקל" בצורה מתונה. עד כדי כך שחברות הדירוג לא ראו לנכון לשנות את הערכתן כלפי ביצועי הכלכלה הישראלית, ויכולת החזר החובות שלה.
ואחרי שאמרנו כל זאת, לממשלה החדשה, כאמור, משימה ענקית לפניה: איך לנווט את המשק לחזרה לשגרה כאשר העולם עדיין תחת מעטה של חשש גדול מהמחלה, ובמיוחד אחרי התאריך הקובע של הראשון ליולי 2021 בו ייגמרו רוב מנעמיה של "רשת הביטחון".
לפני שנמשיך, הנה כמה דברים מעניינים מאתר בנק ישראל:
זוהי תמונת המצב שלנו: צמיחה עם ירידה של 6.2%, שיעור אבטלה של 5.1%, אינפלציה סביב ה-2% לעומת ריבית בנק ישראל של 0.1%, שער חליפין גבוה של 3.25 שקלים לדולר, גידול עצום באמצעי התשלום עם 610.4 מיליארדי שקלים (!), חוב-תוצר של 72.4% (דווקא בסדר...) כאשר החלק שאנו חייבים לזרים גדל מ-25.4% ל-30.2% וזה לא כל כך טוב. מכל אלו, מה הגיוני שיקרה ומה אביגדור ליברמן יעשה? ברור שלא ניתן לדעת זאת מראש אבל הנה כמה נושאים שעליהם הוא ייתן את דעתו, בטוח.
בנושא הזה כמה חלוקות משנה. כל הייצוא המתוחכם (היי-טק, ציוד צבאי ועוד) ימשיך להוביל ולהתפתח. משבר הקורונה לא כל כך השפיע עליו אלא רק שיפר אותו במידה רבה בגלל התלות הגדולה יותר של הציבור בטכנולוגיה מאשר לפני המשבר. גם ייצוא חומרי הגלם ממשיך להיות בצמיחה וזאת על רקע צריכה וביקוש גדולים בעולם. ניתן ליצור כאן תוכניות לקידום התחומים האלו אבל אלו כבר נעשות ממילא, ומדובר בתהליכים ארוכי טווח ממילא. לעומת זאת, כאשר מדובר בצמיחה הנובעת מפעילות מקומית ומצריכה מקומית, זו תמונה אחרת. הקורונה "הרגה" את תעשיית התיירות הנכנסת וכל ענפיה. וזו עדיין רחוקה מלהתאושש. תיירות הפנים בסדר אבל היא אינה משמעותית למדינה כמו זו הנכנסת. לצערו של שר האוצר, תחיית התיירות אינה בידו אלא בידי הווריאנטים. ומה לגבי הייצור והצריכה המקומיים? כרגע, יש הקפאה במצב טוב אבל בסכנה גדולה אחרי ה-01-07: איך משחררים את הרסן של העזרות ללא קריסת עסקים רבים, ופרטים שהתרגלו לקבל דמי אבטלה? לדעת רבים, זו משימתו העיקרית של השר, וצוותו, כאשר אופיו הליבראלי יכוון לפתרון של השוק הפרטי ולא כל כך הציבורי.
נגענו בכך בנקודה הקודמת. כרגע, יותר מ-400 אלף אנשים נמצאים בחוסר תעסוקה, רשמית. האם כולם מובטלים באמת? מי יודע, אבל מה שבטח הוא שחלקם חיכו לסיום העזרה כדי לקבל החלטה לחזור למעגל העבודה. האם ישנה כזו שמחכה להם? האם ישנם הרבה עסקים קיימים במצב של "זומבי", שיקרסו אחרי סיום רשת הביטחון, ויקטינו בכך את מקומות התעסוקה האפשריים? כנראה שהתשובה תהיה רק אחרי המעשה, דהיינו בנתונים של קיץ-סתיו 2021. עד אז, על השר להכין תוכניות שיוכלו לקלוט חלק, אם לא כל, מי שמקום העבודה שממנו הוא יצא לחל"ת לא יהיה קיים יותר.
שלושת הנושאים קשורים מאוד. אין ספק שקיימת סכנה של אינפלציה מתחדשת כאשר ריבית בנק ישראל עדיין נמוכה מאוד. דבר המחמם מאוד כרגע את שוק הנדל"ן. אבל מה יקרה לחוב אם הריבית תעלה? והאם ניתן להעלות מיסוי (למשל מע"מ על פירות ירקות) כאשר ישנה התפרצות אינפלציונית? כנראה שתשובה היא לא. אז איך איווט ליברמן יסגור את פערי הגרעון? גיוסי כספים נוספים בחו"ל? ממה ששמענו מהשר עד כה לא צפויה העלאת מיסים ישירה. וזה אומר שהדלת להעלאה עקיפה פתוחה לרווחה...
לשר האוצר החדש מלא הסמכויות: ועדת הכספים, ושליטה בהמון גופים מפקחים. הוא גם קיבל מנוי לכל התקופה של הממשלה: 4 שנים, במידה וזו תתקיים עד אז. לכן, יכולותיו גדולות. השאלה הגדולה היא מה הוא מתכנן לעשות? תוכנית סינגפור של ראש הממשלה בנט אינה נשמעת כרגע ברבים ולכן, כנראה, במגירה. יש צורך בטיפול מיידי באפקט סיום רשת הביטחון ב-01-07. הורדת האבטלה יחד עם גידול בצמיחה והקטנת הגרעון כאשר שער החליפין והריבית (באחריות בנק ישראל...) צריכים לשתף פעולה. בקיצור, שיקום של ממש, על מנת לחזור לנתונים הדומים לאלו של תחילת 2020. הצלחתו היא הצלחתנו, ולכן, המון איחולים של הישגים!
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.