איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.
אם תשאלו את רוב המנתחים הפיננסיים על הגורם המשפיע ביותר על השווקים הפיננסיים היום, תקבלו בוודאי תשובה הקשורה לריבית על הדולר בארה"ב. הריבית הנקבעת על ידי הבנק המרכזי שם: הפדרל רזרב. למעשה, היא נקבעת על ידי ועד מנהל של 12 אנשים – FOMC (Federal Open Market Committee) המורכב מ-12 חברים מצביעים: שבעת המושלים של הבנק (כולל ראש הפד), מהל הפד בניו-יורק, וארבעה מבין מנהלי הסניפים האזוריים. אלו האחרונים, מתחלפים ביניהם, כל שנה, מבין 11 האזורים. שאר המנהלי יכולים להיות נוכחים אבל לא ישתתפו בהחלטות. סה"כ, מקבץ של 19 אנשים, שיכולים לקחת החלטה בזמנים שונים.
ה-FOMC מקיים שמונה מפגשים שנתיים בשנה, בהם דנים על המצב, וקובעים אם ובכמה לשנות את הריבית, לייצר או לבטל תוכניות, ובכלל, לנהל את הדברים ה"עקרוניים" יותר במדיניות המוניטארית של ארה"ב. למעשה, חייבים להודות שלראש הפד, ג"רום פאוול היום, ולמנהל הבנק של ניו-יורק (המנהל האזורי היחיד שתמיד מופיע ומצביע) יש את ההשפעה הגדולה על מה שקורה ויקרה. למרות זאת, דעתם של כולם חשובה, כתומכים או מתנגדים לקו מסוים, ובמיוחד לאווירה הכללית כלפי מה שנדרש לעשות.
למרות שלראש הפד יש כמעט ווטו "מחשבתי" על ההחלטות בדבר הריבית, הוא ינסה תמיד לגבש הסכמה לגבי אותה החלטה, ולא להיכנס לעימותים מיותרים עם מצביעים, וגם עם לא מצביעים. הסיבה פשוטה: הפדרל רזרב הינו הגוף הכלכלי העצמאי והיוקרתי ביותר בארה"ב, ולא ראוי שתיראה בו מחלוקת גדולה מדיי בין כתליו. הרבה מעבר ליוקרה של שרת האוצר, או גוף מסחרי כלשהו. מדוע? כי בכל האחרים יש נגיעות של פוליטיקה, אינטרסים זרים וכו... כאשר לבנק המרכזי קיימת ההנחה שהוא דואג לעניין לשמו בלבד, על בסיס המודלים והנתונים שלפניו.
אגב, בבנק יש הכי הרבה דוקטורים בתחומים השונים. יותר מאשר בכל גוף ממשלתי אחר המשרת את הציבור. מהיוקרה הזו נובעים כמה דברים מעניינים וקובעים: השווקים מאוד קשובים למה שיוצא מפיהם של אנשי הפד, ובמיוחד מפי ראשו. שנית, על פי האמרה הידועה "Don't Fight The Fed", המגמות הגדולות נקבעות על פי מה שהשוק חושב שהפד רוצה לבצע. ושלישית, השפעת הפד אינה רק מקומית, אלא גם קובעת, לעיתים קרובות מאוד, את המדיניות של הבנקים המרכזיים בעולם המפותח, ואפילו בחלק מהעולם המתפתח.
מכל זה ברורה החשיבות של מה חושבים אותם קובעים מה-FOMC. ולעזרתנו, נבנה כלי אשר נותן לנו את זה בדיוק. זהו ה-Dot-Plot. בעברית, "ציור הנקודות". הנה אותו כלי, מעודכן עד דצמבר 2022:
ציר ה-X הוא שנים, בחלק התחתון של הגרף. וציר ה-Y הוא גובה הריבית הצפויה. זאת, כאשר כל נקודה מייצגת את אחד מהמצביעים לגבי הריבית. בגרף ישנן 19 נקודות (כחולות), עבור 19 האנשים שיכולים להיות בין המצביעים. כזכור, בכל נקודת זמן יהיו רק 12 אלו. אבל, יש בהחלט חשיבות לדעת את דעתם של אלו שאינם מצביעים אבל יכולים לעשות זאת בהחלפה הבאה מבין מנהלי האזורים.
כל נקודה מייצגת את דעתו של משתתף, ומיד רואים שאין ממש אחידות דעים לגבי העתיד היותר רחוק של הדברים. כרגע, עבור שנת 2023 יש מוסכמה ממוצעת של 5.1%, אבל עם דעות קיצוניות של 4.9% בנמוך ו-5.6% בגבוה. במיוחד מעניינת שנת 2024 כאשר תחום התחזית הוא עצום: מ-5.6% ועד 3.1%, עם ממוצע של 4.1%. גם 2025 רחבה מאוד, עם ממוצע של 3.1%, ורק ב-2026 הממוצע מתכנס ל-אזור ה-2.8%. האם מדובר בעניין אקדמי? ממש לא.
אם תראו את עקומות התשואות (במיוחד של השנתיים ושל ה-10 שנים) תראו שמה שאתם רואים כאן משתקף, עם תנודתיות מסוימת בשוק בפועל. דהיינו, החוזים העתידיים על האג"ח הממשלתי יפיקו, פחות או יותר, את מה שה-Dot Plot מראה כמיצוע. ומכאן ההשפעות על הדולר, המניות, וכו... ברור שאין כאן נבואה. יכולים לקרות הרבה מאוד דברים בחזית הכלכלה, האינפלציה, הגיאו-פוליטיקה, ובכלל, בגורמים שאנחנו לא מכירים עדיין. דברים שיגרמו שתחזיות אלו, מצד קובעי מדיניות הפד, ישתנו. אבל, וזה האבל הגדול, בכל נקודת זמן נתונה, זוהי המפה שעל פיה המשקיעים הגדולים יחליטו להתנהל ביחס לריבית הצפייה במשק האמריקאי.
איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.
השקעות אלטרנטיביות הן הדבר החם בתחום ניהול תיקי השקעות. התחום של השקעות אלטרנטיביות נוגע במגוון תחומים: נדלן, קרנות גידור, פרייבט אקוויטי ועוד. גלו איך משקיעים
בעולם ניהול תיקי השקעות קיימת הסכמה בדבר הקושי לתזמן השקעות ומודגש במיוחד החלק של ניהול הסיכונים. היכנסו לצפייה במדריך פיזור סיכונים
קרן גידור הינה כלי יעיל לגיוון השקעות בסמגנטים חדשים, פיזור סיכונים וכו'. מהי קרן גידור? ואילו אסטרטגיות השקעה קיימות בקרנות גידור?
מעוניינים להשקיע במוצרים פאסיביים? במדריך השקעה פאסיבית של הפניקס ניהול תיקים תוכלו ללמוד ולהכיר מהם היתרונות והחסרונות בהשקעה מסוג זה, למי היא מתאימה ועוד.
ניתוח טכני של מדד ה- 500S&P בזמן משבר הקורונה מבשר לנו על סדר, ועתיד ורוד יותר. מה שבא בקלות, גם באותה הקלות ייעלם? הניתוח המלא בכתבה הבאה של הפניקס ניהול תיקים
שורט סקוויז - תופעת לוואי לטכניקת מכירה בחסר אשר הוגדרה על ידי רבים בתור התגשמות החלום הרע של כל סוחרי השורט במניות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר המלא
הבנק הפדרלי (הפדרל ריזרב) הינו גורם בעל השפעה רבה על המסחר בשוק ההון, לרוב הבנק המרכזי אף משפיע עלינו באופן ישיר. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר והשפעות צעדי הפד.
קרנות נאמנות - אחד מהכלים החשובים, המגוונים והמשפיעים בהרכב ניהול תיקי השקעות. מעוניינים ללמוד מהי קרן נאמנות, יתרונותיה וחסרונותיה של קרן נאמנות?
SPAC - כלי פיננסי להמונים שהיה שמור עד כה למקורבים בלבד, המאפשר לקחת חלק בהשקעות צמיחה, וגם במיזוגים ורכישות. הפניקס ניהול תיקים עם הסיבות לפופולאריות שעולה.
מעוניינים להבין קצת יותר מהנעשה מאחורי הקלעים בשוק ההון ועולם ניהול ההשקעות? הפניקס ניהול תיקים עם מבט מאחורי הקלעים בעזרת כלי רוחב שוק.
מה הם גורמי ההחלטה העיקריים כאשר באים לנהל תיק השקעות? מבט על מסלול העבודה של מנהל ההשקעות העמוס במשימות.
יודעים מה ההבדלים בין ניהול תיקים אקטיבי לעומת קופת גמל להשקעה? ההשוואה המקיפה והמלאה בכתבה הבאה.
מהי סטגפלציה, האם אנחנו צריכים לחשוש ממנה? האם בכלל אנחנו באמת בדרך לשם, ואיך יוצאים ממצב שהוא נדיר בשוק אך בהחלט תרחיש סביר?
במאמר הבא נסביר על מדדי שווי שוק השונים, ומי יכול לשקף את הכלכלה האמריקאית המקומית בצורה הנכונה ביותר מבין כל מדדי המניות הציבוריות?
הנפקות חדשות לציבור (IPOS), הדעות עליהן כה חלוקות שניתן למצוא משקיעים בשוק ההון העוסקים רק בהן ועד כאלו שיזהירו אתכם מלגעת בהנפקות באופן מוחלט. מה האמת? בכתבה הבאה.
מתלבט בין להשקיע באופן עצמאי בשוק ההון לבין שירותיו של מנהל תיקים מקצועי? בכתבה נרחיב על ההבדלים בין מנהל תיקים לבין ניהול השקעות פרטי.
סקירת שנת 2021 בבורסה הישראלית, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
הגנה על תיקי ההשקעות שלנו בתקופות מעבר, האם אנחנו מוכנים לשינוי, או לפחות ערוכים מפני חוסר הוודאות בשווקים? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים איך נערכים
פסיכולוגיית המשקיעים: בין האינטלקט לרגש, איך נראה תהליך קבלת ההחלטות של המשקיעים בזמני המגמות השונות? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים.
P/E הפרמטר הנפוץ ביותר מבין הפרמטרים הפונדמנטליים שקובע את ערכה היחסי של מניה בשוק, מה המשמעות, איך משפיע על ערך המניה ועוד. הפניקס ניהול תיקים מביאים לכם את כל המידע.
איך שינוי ותצוגה שונה של תצוגת מחיר הנכסים הפיננסיים יכולים להציג עבורכם אלמנט נוסף להבנה טובה של המגמה הקיימת בשווקים? בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים
מומנטום בהשקעות. מעבר למהותו של המומנטום, נציג במאמר הבא דוגמה של אינדיקאטור שימושי בנושא מהו מומנטום? איך ניתן להשתמש בו ומה כדאי לדעת?
תבניות מסחר בשוק ההון משמשות את הסוחרים ככלי לחיזוי בשוק ההון ולהן שתי פונקציות מרכזיות: להצביע על מהי המגמה הנוכחית והאם יש סימן לשינוי בהמשך.
קרנות כספיות הן אמצעי חיסכון למטרות שונות ורבים טוענים כי הן תחליף ראוי לפיקדון בבנק. הפניקס ניהול תיקים מסבירים מה זה קרן כספית והאם היא אכן רלוונטית בימי מיתון.
גלו את הסודות של הכלי הפופולארי הממוצע הנע: למדו היכולות והמגבלות שלו וכיצד הוא מחושב.
דוחות רבעון אחרון וסיכום שנת 2022 בוול-סטריט, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.
איך באמצעות ניתוח קווי מגמה וגלים עולים או יורדים נוכל להבין מהי המגמה ומהו מצב הרוח של השוק. המאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
למה חשוב לעקוב אחרי מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS ואיך הם משפיעים על תיק ההשקעות? צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS.
ניתוח שוק בעזרת שילוב של מגמה, מחיר ומומנטום: ישנה תמיד השאלה אם ניתן לשפר במקצת את המידע שהשוק נותן לנו? כיצד אלמנטים כמו מגמה, מחיר ומומנטום יכולים לעזור לנו?
חלק מעולם קרנות הגידור נפתח לציבור הרחב על פי פרמטרים שהוגדרו כגרסה מיוחדת של קרנות הנאמנות. יש לכך מספר יתרונות וחסרונות. לפרטים היכנסו לכתבה הבאה.
עולם קרנות הנאמנות הישראלי מגוון מאוד והפעם החלטנו לקטלג אותן על פי פרמטר הניהול. אז מה ההבדל בין קרנות נאמנות מנוהלות למחקות? לחצו לקריאה
תוכנית BTFP: תוכנית הלוואות לבנקים. שבמסגרתה הבנק המרכזי מתמחר את החוב הזה ב-100% מהערך בו הוא נקנה, ולא על פי מחיר השוק, ונותן כנגדו הלוואה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.