עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
לא מעט משקיעים מקומיים נדהמים ממה שקורה בקומפלקס המט"ח הישראלי. למרות שהוא קטן ולא נזיל ממש, המגמות הנוכחיות בו מדהימות את מי שעוקב אחרי העניין הזה שנים. קודם כל, נציין הנחת יסוד אחת קשיחה שנשברה לאחרונה: כאשר הדולר בעולם עולה, כך יעשה אחיו הקטן אצלנו.
והנה הנחה שנייה, שעומדת על סף אבדן האמון בה: קובעי המדיניות, ובמיוחד בנק ישראל, יעמדו כ"סלע איתן" כאשר תנועות השוק בדולר-שקל יגרמו לשער השקל החזק נזק קשה מדי לייצוא הישראלי. בהמשך הדברים ננסה לתת הסברים לשבירת ההנחות האלו אבל, בינתיים, חייבים לומר שעצם קיום אותן שבירות הוא אלמנט היסטורי ממש. אז מה קורה כאן?
אין ספק שכלכלת ישראל טובה בהרבה מכמה וכמה מדינות ב-OECD. זאת, על פי נתוני המקרו. גם אחרי השפעת הקורונה, אנו נמצאים ברמה אחרת של רצינות בכל נושאי הגרעון השוטף, מאזן התשלומים, הצמיחה החוזרת וגביית המיסוי, וגם בנושא התעסוקה.
כלכלת ישראל הטובה הייתה תמיד גורם חיובי עבור השקל, וזה ממשיך להיות כך, וביתר שאת. אבל, זה לא הכול.
כבר חודשים לא מעטים שקצב כניסת הדולרים לארץ, על מנת להשקיע אותם ביזמות של ה-Start-up Nation שלנו, אבל גם בנושא הנדל"ן ועוד כהנה השקעות פיננסיות, גרם לחוסר איזון גדול בין ההיצע והביקוש במסחר במט"ח המקומי.
יש פשוט הרבה דולרים שנכנסים ומומרים לשקלים כדי לבצע עסקאות למיניהן בארץ. גם השקעות בניירות ערך ובנגזרים, מהווה חלק מהזרימה הבלתי פוסקת הזו. הוכחה צדדית לכך נמצא גם בתנועה החיובית מאוד שקיימת במדדי המניות שלנו. שוק המניות היה לזירה מבוקשת על ידי יותר משקיעים מהרגיל.
הגורם הבא, הקיים תמיד, הוא כוח הספקולנטים מהסיטי של תל-אביב ושל לונדון. היסטורית, אלו בעלי עמדה חיובית על השקל, ושלילית על הדולר המקומי. יתר על כן הם יודעים לסחור היטב, ולנצל את המגמות היטב.
כאשר הדולר המקומי יורד, הם יודעים להאיץ את המהלך על ידי היצעים נוספים, ובכך להרוויח המון על העמדה הבסיסית והמתמדת שלהם. כך, הם מצליחים לשבור רמות מחיר חשובות (כמו 3.20) שעומדות מתחתן המון פקודות קטיעת הפסד. ובזמן השבירה, השער נופל חזק ומניב עוד רווחים נאים.
זהו הגורם החשוב בעיני הכי הרבה של הזמן האחרון: כאשר רזרבות בנק ישראל עברו את סף ה-200 מיליארד דולר כבר נדלקה נורת אזהרה בממשל (זכור לנו שכבר הגיעה ביקורת של מבקר המדינה בנושא...) על השימוש הזה בכספי משלם המיסים. פוליטית, יותר ויותר קשה לבנק המרכזי לבוא ולהתערב על ידי קניית כמות גדולה של דולרים, וזאת על מנת לעצור את התדרדרותו.
את זה כבר הבינו השחקנים הקובעים בזירה, והם בהחלט נצלו זאת, כאשר שער המטבע האמריקאי הגיע שוב ל-3.10. ובתוך יומי לאזור סביב 3.03. איך זה נראה אסטרטגית?
לפניכם גרף יומי של הדולר-שקל (3 - כחול) כאשר מעליו אנו מציגים גם עקומה של הדולר-אינדקס העולמי (2 - אדום) ועקומת מדד המניות הישראלי (1 - ירוק). שימו לב שעד יוני השנה היית קורלציה נורמאלית וחיובית בין שני סוגי הדולר: העולמי ושלנו. כמו כן, ירידה בדולר הייתה מלווה בעלייה של המניות. בקיצור, מהלך הגיוני ותקין של מה שצריך לקרות. אבל, ביולי קרה משהו אחר: הדולר שלנו ירד, ולאחר מכן קרס ממש, כאשר הדולר העולמי עלה בהדרגה עם רקע של שוק מניות עולה בחדות.
לא נחזור על כל ההסברים כאן אבל נאמר שזהו הזמן שבו ראינו את העוצמה היתרה של כניסת הכסף לארץ, ובגלל זה, נגרם הניתוק מהקשר עם הדולר בחו"ל. יחד עם זאת, נציין שעלייה של הדולר בעולם, יחד עם עליות במניות גם שם, היא עכשיו הוכחה לביקוש אדיר של מטבע כדי לקיים את תוכניות הצמיחה של הממשל האמריקאי, וצורך כדי לבצע תשלום גבוה יותר עבור כל מה שצורכים. אם רוצים תצלום קטן של אינפלציה הונית, הנה היא לפנינו.
הדולר הוא המטבע היחיד שנסחר בפועל בארץ מול השקל. כל שאר השערים מחושבים על בסיס הקשר שלהם מול הדולר. זירה זו קטנה, וחסרת נזילות, ולכן מאפשרת תנועות חדות גם כך. לאחרונה, גורמי הכלכלה החיובית של ישראל, לחץ הפעילים לכיוון השקל, והכניסה האדירה של כספים זרים להשקעה אצלנו, כל אלו גרמו לניתוק הקשר בין הדולר המקומי (היורד בחדות) ובין הדולר בחו"ל (העולה בהדרגה). בנק ישראל, במעשים, כנראה מתערב פחות, אם בכלל, ונראה כ"התייאש" מלהציל את הייצוא בצורה הזו. אולי מחכה לנו סל של צעדים אדמיניסטרטיביים במקום? מי יודע. בינתיים, חובה עלינו לראות מה קורה כי הדולר-שקל התקרב לאחרונה לרמה העגולה והמסוכנת מאוד לייצוא של 3.0.
עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
סקטור אנרגיה ירוקה: האם המשקיעים שתולים תקוות בסקטור האנרגיה המתחדשת צודקים או טועים? הפניקס ניהול תיקים בכתבה על התקווה הגדולה במניות האנרגיה הירוקה.
בנק ישראל רוכש דולרים: מדוע? ומה הוא מנסה להשיג באמצעות קניית מט"ח? הפניקס ניהול תיקים במבט על הדולר-שקל, אחרי שבנק ישראל התחייב ל-30 מיליארד דולר כדי לייצבו.
ניתוח סקטור הבנקים בשוק ההון (פבר' 2021) של מרכז הידע באתר הפניקס ניהול תיקים. האם סקטור מניות הבנקים מלמד אותנו כי זוהי חזרתה של תקוות המשקיעים?
מחירי דלק גבוהים יחסית מול מחיר החשמל, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות ובסוללות, מביאים לשינוי בהעדפת המשקיעים ביחס למכוניות חשמליות. ניתוח שוק רכבים חשמליים.
מאז סוף 2020 ישנו מהלך של עליות במגוון סחורות מגוונות (אנרגיה, חקלאות, מתכות ועוד). הפניקס ניהול תיקים עם ניתוח הסיבות לעליות במחירים וההשפעה הצפויה על הכלכלה בהמשך
השקעות נדל"ן בישראל: הצטרפו למרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים, המציג במאמר זה תמונת מצב עדכנית על שוק הנדל"ן והדיור, והשקעה בקרן השקעות נדל"ן בישראל.
האם יש בועת נדל"ן בארה"ב? מתי ואם תתפוצץ הבועה בכלל? אומנם הדעות חלוקות על שוק הדיור לכאן או לכאן, אבל לדעתנו כדאי לשמוע את כל הדעות כאן.
חשבתם פעם מה מידת השפעת מבצע צבאי על שוק ההון? רציתם לבדוק איך מתנהגת הבורסה בזמן מלחמה או לאחריה? כיצד השפיעו מבצעי עבר צבאיים על הבורסה בת"א? בכתבה הבאה
שוק הנדל"ן, בגלל השפעות נלוות של הקורונה, ושינוי האקלים, ולמרות היותו שוק מאוד לא נזיל, הפך להיות יותר אטרקטיבי עכשיו לעומת העבר, מול שוקי ההון הכלליים. ההסבר המלא בכתבה.
התמודדות עם סערה בשווקים. העליות והירידות הסוערות בשוק ההון יכולות ללמד אותנו לא מעט דברים, אם מצליחים להסתכל על הנושאים הנכונים. לנק' מבט ופרספקטיבה שונה, היכנסו לכתבה.
על יחסי סין טיוואן והקונפליקט הכלכלי של שתי המדינות. צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על המצב הגיאופוליטי-כלכלי ואיך הקונפליקט יכול להשפיע על כל העולם.
עקומת relative strength) RS) המכונה גם כוח יחסי היא כלי הערכה איכותי המבשר לנו על עוצמות החוזק של כוחות השוק. להבנת הנושא לעומק קראו באתר הפניקס ניהול תיקים.
המגמה בשוק הנדל"ן הישראלי נמצאת בעלייה כבר למעלה מעשור, אך ייתכן והמגמה השתנתה. קראו אודות מדדי מחירי הערים בהם נרשמו העליות הגבוהות ביותר.
המצב הגיאו פוליטי מתחילת מלחמת עזה מצטרף לקונפליקט השני הגדול בין רוסיה לאוקראינה, וישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה. אז מדוע מחיר הנפט יורד בהדרגה?
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.