רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים
מה הם גורמי ההחלטה העיקריים כאשר באים לנהל תיק השקעות? מהו מרכז הפוקוס של אותו סיעור מוחות אינטלקטואלי אשר תוצאותיו הן כניסה או יציאה ממניה, אג"ח, מדד, מטבע, סחורה, קרן נאמנות, תיק השקעות מניב או כל נכס פיננסי אחר? מדובר באוסף של סיבות המגיעות מניתוח פונדמנטלי של הנכס המדובר. הבה ניקח בחינת מניה שאין לנו כבר בתיק, כדוגמא.
אנו נתחיל בבחינת מהות החברה, התפתחותה העסקית ואיך היא גדלה מול האתגרים שמהווים סביבתה ומתחריה. נמשיך ביתרון היחסי שלה ואיך היא מגינה עליו ("moat"), ובכלל, איך נראים המספרים בדוחות הכספיים המפורסמים אחת לרבעון. כמו כן, חלק נכבד מן הניתוח יוקדש בלחקור את טיב ההנהלה, ואיך זו יודעת להפיק החלטות ניהוליות טובות לאורך השנים. בעיקרון, עלינו לעשות זאת עבור כל אחד מן הניירות שבתיק. בסופו של דבר, נגיע לאוסף של ניירות שאנו מכניסים לתיק המעקב שלנו, לקראת ביצועים בפועל בשוק. אגב, ניתן גם להוסיף כאן גורמים אחרים כמו נזילות וזמינות, בחינת הסקטור-תעשייה, ואפילו קצת פוליטיקה שיכולה להשפיע על ביצועי החברה לעשות את מה שהיא מעוניינת לעשות.
בסה"כ, מדובר במחקר לא קטן של גורמים רבים, כלכליים ואנושיים, אשר מטרתם לקבוע את דעתנו על השאלות הבאות:
השלב הבא הוא שלב החלוקה של הנכסים בתיק: כמה מכל מניה, אג"ח וכו' להחזיק.
ה"כמה" לא פחות חשוב מה"מה" ולעיתים קרובות יכול לשנות הרבה מאוד ביעילות התיק להשיג תשואה נאותה. תוצאה סופית: שמות של נכסים פיננסיים ספציפיים, וכמות לרכישה, במידה ונרצה לבצע משהו בכלל. רגע, אבל האם מצב השוק הנוכחי של הנכס, או הסביבה הפיננסית בכללותה, אינם מהווה גורם נוסף, שעלינו לקחת אותו בחשבון כחלק מאותו ניתוח מקיף? מעין בבואה של יחס המשקיעים כלפי המניה שאנו בחנו, ומצאנו אותה כנאותה עבורנו?
יש על כך כמה תשובות, כאשר כל תשובה מגיעה מאסכולה שונה של התייחסות מנהלי תיקים להשקעות. נתייחס לשתיים העיקריות: זו הדוגלת בהשקעות ללא מבט על תנועת המחיר של הנכס. וזו הרוצה לקחת את המגמות בשוק כחלק מתהליך קבלת ההחלטות. הנה תיאור ההיגיון של האסכולה הראשונה: "אין להתחשב בצד הטכני-מגמתי של הנכס כי השוק אקראי במהותו והוא תמיד יחזיר את הנכס לערכו האמיתי על ידי המנגנון הטבעי של ביקוש והיצע". על פי התפיסה הזו, פעילות ההשקעה תעשה על בסיס זרימת ההון הנכנסת אל מנהל ההשקעות. זה האחרון יעביר את ההון המגיע אליו למקומות שבהם הוא רואה כדאיות ועתיד תשואתי טוב. גם אם עכשיו אותו נכס נמצא במגמה יורדת. למעשה, אותה מגמה יורדת תיתפס על ידו כ"הזדמנות קנייה" ו"מציאה", כי על פי הניתוח הפונדמנטלי שבוצע, הפער בין מה שראוי שיהיה ומה שמוצג בשוק בפועל, חייב להיסגר. מצד שני, ישנם הדוגלים שעיקר העבודה עדיין בבחירת הנכסים על ידי פרמטרים כלכליים פונדמנטליים אבל, שרצוי לשים עין על מצב מגמות הנכסים גם כן. ואפילו על בסיס סקטורים או מדד, אם לא ישירות. הנה דוגמא של כמה נקודות עניין שניתן למצוא בגרף של מדד המהווה סוג של התייחסות עבור מנהלי ההשקעות.
לפניכם גרף שבועי של מדד ת"א 90, מאז 2018 ועד עכשיו, בעזרת המערכת הגראפית של Investing.com:
מעל המדד, המיוצג על ידי הנרות האפורים, יש לנו שלושה סוגים של אלמנטים:
רמות המחיר מציינות אזורים חשובים במחיר שבהם המשקיעים החליטו לקחת עמדה. להפוך כיוון או לפרוץ. על בסיס הפסיכולוגיה של אותו רגע. רמת תמיכה מהווה אזור שבו ירידות אמורות להיעצר אבל, אם הן נשברות, אזי אנו מבינים שהשלילה גדולה. ורמות התנגדות מהוות אזור שבו עליות נעצרות ומחליפות כיוון אבל, אם הן נפרצות, הן מציינות חיוב גדול ואופטימיות.
הממוצעים הנעים מראים לנו את המגמה ה"רכה" יותר מאשר המחיר, וזאת על פי הטווח שאנו מעוניינים בו: ממוצע 10 (המדמה גם ממוצע נע 50 יום) מציין את המגמה עבור הטווח הבינוני והממוצע הנע 40 (המדמה את הממוצע הנע 200 יום) מצביע על הטווח הארוך יותר. היות המחיר מעל הממוצע הוא סימן של חיוב, והיותו מטה מהממוצע מרמז על מגמה יורדת באותו טווח. לבסוף, העיגולים הכחולים, המציינים חצייה של הממוצעים, נותן אירוע בזמן: מעבר של הממוצע הקצר מעל הארוך מציין סיכוי טוב להתחלה של מגמה חיובית ומעבר מטה את ההיפך. ברור שאין כאן ניסיון ללמד ניתוח טכני או אף לנסות ולשכנע להשתמש בו. אלא רק להציג רק שלושה דברים פשוטים שכל מנהל השקעות יכול לראותם אם הוא מעוניין בהם.
עבודתו של מנהל ההשקעות היא עבודה קשה ורבה. הוא חייב להבין בהרבה מאוד מתודולוגיות כלכליות של המיקרו ושל המאקרו. האם כדאי לו לתת דעתו על המגמות שבשוק או שבנכס? ובכך קצת להוסיף על עומס משימותיו? יש האומרים שכן ויש האומרים שלא. מה שבטוח הוא שיש את הכלים האלו זמינים, ומוכנים לשימוש. לרוב, בצורה הקלה והפשוטה. מסלול לימודיו וההשפעות שהיו על דרך המחשבה ההשקעתית של אותו מנהל כספים תיקבע. הגלובליזציה, והדמוקרטיזציה של עולם ההשקעות, יחד עם כמות המכונות האוטומטיות הפועלות בשוקי ההון מדרבנים לחשוב על בחינה מחדש ביחס להכנסתו של גורם המגמה בתהליך קבלת ההחלטות. אבל, בסופו של דבר, זו בהחלט החלטה אישית או-וארגונית פרטנית מאוד.
רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים
זירת המטבעות הוירטואליים (ביטקוין, אית'ריום וכו) כבר אינה שייכת לחלק האקזוטי של שוק ההון. מה אנחנו כבר מגלים על עתיד הביטקוין וחבריו? גלו באתר הפניקס ניהול תיקים.
מה זה NFT ומה מייחד אותו? מה עומד מאחורי הטכנולוגיה שמפעילה אותו, טכנולוגיית בלוקצ'יין Blockchain? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ביטקוין - למרות הציפיות הגדולות וכל היתרונות של השימוש בביטקוין, הביטקוין מתנהג אחרת! צניחה חופשית ותנועה הפוכה מהציפיות. היכנסו לסקירה של הפניקס ניהול תיקים.
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.