עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
אחרי שאנו בוחנים היטב את החלק הפונדמנטלי של המקרו והמיקרו, ובוחרים על פי הקריטריונים שנקבעו את הנכסים שאנו מעוניינים לעקוב אחריהם, מבט על גרף הנכס יכול להיות לעזר רב. בגדול, המגמה בו אומרת לנו מה המשקיעים, ואף הסוחרים, חושבים על אותו נכס. למעשה, אותו ניתוח ייעשה עבור שני סוגי משתתפים אלו בשוק ההון, כאשר ההבדל היחיד ביניהם יהיה טווח התצוגה.
עבור המשקיעים, גרף שבועי או חודשי, המציג נרות שכל נר בו הוא פעילות של שבוע או חודש, הוא יהיה הכלי שממנו יסיקו את מסקנה. עבור הסוחרים הפעילים יותר, הנטייה היא לעבוד עם גרפים יומיים ותוך יומיים. בכל מקרה, מה שני סוגי פעילים אלו מחפשים בגרפים האלו לדעת? שני דברים עיקריים: מהי המגמה הנוכחית, והאם יש סימן לשינוי קרוב בה או שהיא מתנהלת במלוא עוצמתה?
עבור החלק הראשון, כבר נכתבו על כך סקירות אבל אזכיר שיש כמה שיטות לקבוע מגמה. זאת, כאשר ההגדרה הרשמית אומרת דבר פשוט למדי: רצף של זוגות של שיאים ושפלים, בכיוון מגמתי (עולה או יורד), מאשר את קיום המגמה בכיוון הזה. כאשר אין רצף כזה, נכנסת לתוקף המגמה השלישית, הלא כיוונית, והוא הדשדוש.
ומה לגבי סימנים של קיום אקטיבי חזק, או התקרבות לשינוי? גם למען מטרה זו קיימות שיטות שונות, כאשר התבניות הגראפיות באות לעזור לנו די הרבה בעניין זה. על מנת להמשיך, הנה גרף יומי של מדד המניות האמריקאי העיקרי S&P500:
הגרף מכיל תבניות שונות שגבולותיהן הינן הקווים הכחולים. ולכל תבנית משמעות מסוימת וברורה למי שמסתכל על מה שקורה במדד. לפני שנפרט, מילה כללית: אמנם, ישנם כללים להבנה, ואף לצפי סיום של תבניות, אבל יש לקחת בחשבון שהשוק יכול תמיד להפתיע ולעשות שינוי בסיום המצופה בגלל אירוע בלתי צפוי.
אז מה אנו רואים כאן: נתחיל בתבנית הפשוטה והידועה לכולם: התעלה (A). תעלה מייצגת קטע מגמתי מתמשך, וכל עוד היא מתקיימת, דהיינו שהמחיר מגיב לגבולותיה, נאמר שהנכס נמצא בחלק הפעיל והמהיר ביותר של המגמה. זה די טריוויאלי אבל תתפעלו לדעת כמה העניין הזה לא ברור לחלק ממי שעוסק בשוק ההון. קווי התיחום של התעלה הם אותם שיאים ושפלים של הסגמנט המגמתי.
ב-(C) אנו רואים מקרה שהמחיר לא הגיע לגבול העליון של התעלה, וזה כבר סימן של חולשה למגמה העולה שהייתה עד כה. לכן, כאשר נראה דבר כזה נצפה לשבירה של גבול התעלה התחתון, כסיום זמני של המגמה העולה.
בין קטעי מגמה (יורדת A), ישנם גם תיקונים טכניים עולים החורגים מתיקון רגיל, והמוצגים היטב על ידי תבניות מסוג יתד (B). תבנית זו דומה לתעלה אבל הזווית שלה מאוד חדה ואורך היתד קצרה. לבסוף, ישנם תיקונים, או מהלכים ארוכים, שמוגדרים כדשדוש אופקי. למעשה מדובר במהלך אופקי שיכול ללבוש כמה צורות.
אפשר צורה מלבנית, אבל גם משולש מתכנס (D), או משולש ישר (E). מבנים אלו של מחיר אומרים לנו דבר אחד: לא מימוש רווחים כמו ביתד, או שכנוע עצמי כמו בתעלה, אלא חוסר ידיעה לגבי מה שצריך לעשות, ואיזון בין צד הביקוש וההיצע. שבירה ופריצה של גבול דשדוש כזה יוביל, בדרך כלל, למהלך מגמתי חדש, אחרי שבוצע "ניקוי" של אותה אי וודאות.
עכשיו זה כבר ידוע וברור, עקב משבר הקורונה ישנו גידול בפערים החברתיים במקום צמצום הפערים. כל המידע בכתבה המלאה מאת מרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים.
סקטור אנרגיה ירוקה: האם המשקיעים שתולים תקוות בסקטור האנרגיה המתחדשת צודקים או טועים? הפניקס ניהול תיקים בכתבה על התקווה הגדולה במניות האנרגיה הירוקה.
בנק ישראל רוכש דולרים: מדוע? ומה הוא מנסה להשיג באמצעות קניית מט"ח? הפניקס ניהול תיקים במבט על הדולר-שקל, אחרי שבנק ישראל התחייב ל-30 מיליארד דולר כדי לייצבו.
ניתוח סקטור הבנקים בשוק ההון (פבר' 2021) של מרכז הידע באתר הפניקס ניהול תיקים. האם סקטור מניות הבנקים מלמד אותנו כי זוהי חזרתה של תקוות המשקיעים?
מחירי דלק גבוהים יחסית מול מחיר החשמל, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות ובסוללות, מביאים לשינוי בהעדפת המשקיעים ביחס למכוניות חשמליות. ניתוח שוק רכבים חשמליים.
מאז סוף 2020 ישנו מהלך של עליות במגוון סחורות מגוונות (אנרגיה, חקלאות, מתכות ועוד). הפניקס ניהול תיקים עם ניתוח הסיבות לעליות במחירים וההשפעה הצפויה על הכלכלה בהמשך
השקעות נדל"ן בישראל: הצטרפו למרכז הידע של הפניקס ניהול תיקים, המציג במאמר זה תמונת מצב עדכנית על שוק הנדל"ן והדיור, והשקעה בקרן השקעות נדל"ן בישראל.
האם יש בועת נדל"ן בארה"ב? מתי ואם תתפוצץ הבועה בכלל? אומנם הדעות חלוקות על שוק הדיור לכאן או לכאן, אבל לדעתנו כדאי לשמוע את כל הדעות כאן.
חשבתם פעם מה מידת השפעת מבצע צבאי על שוק ההון? רציתם לבדוק איך מתנהגת הבורסה בזמן מלחמה או לאחריה? כיצד השפיעו מבצעי עבר צבאיים על הבורסה בת"א? בכתבה הבאה
שוק הנדל"ן, בגלל השפעות נלוות של הקורונה, ושינוי האקלים, ולמרות היותו שוק מאוד לא נזיל, הפך להיות יותר אטרקטיבי עכשיו לעומת העבר, מול שוקי ההון הכלליים. ההסבר המלא בכתבה.
התמודדות עם סערה בשווקים. העליות והירידות הסוערות בשוק ההון יכולות ללמד אותנו לא מעט דברים, אם מצליחים להסתכל על הנושאים הנכונים. לנק' מבט ופרספקטיבה שונה, היכנסו לכתבה.
על יחסי סין טיוואן והקונפליקט הכלכלי של שתי המדינות. צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על המצב הגיאופוליטי-כלכלי ואיך הקונפליקט יכול להשפיע על כל העולם.
עקומת relative strength) RS) המכונה גם כוח יחסי היא כלי הערכה איכותי המבשר לנו על עוצמות החוזק של כוחות השוק. להבנת הנושא לעומק קראו באתר הפניקס ניהול תיקים.
המגמה בשוק הנדל"ן הישראלי נמצאת בעלייה כבר למעלה מעשור, אך ייתכן והמגמה השתנתה. קראו אודות מדדי מחירי הערים בהם נרשמו העליות הגבוהות ביותר.
המצב הגיאו פוליטי מתחילת מלחמת עזה מצטרף לקונפליקט השני הגדול בין רוסיה לאוקראינה, וישנה נגיעה לאפשרות של מחסור באנרגיה. אז מדוע מחיר הנפט יורד בהדרגה?
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.