הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
קשה למצוא דוגמה מובהקת יותר של השפעה פונדמנטלית על מסלול תנועת המחיר של נכסים פיננסיים. מניות הבנקים, בארץ ובעולם, נחשבו לסקטור מדדה ומפגר בהרבה אחרי ביצועי שאר הסקטורים בבורסות. בחלקן הגדול, הן לא הצליחו לחזור, עד חודש נובמבר 2020, את חצי הדרך מן הירידה הגדולה שקרתה בתחילת השנה. הירידה הגדולה שנבעה מן ההפנמה בדבר הסכנה מוירוס הקורונה הגלובלי. והנה, כבמטה קסם, החודש ה-11 הציג בקומפלקס המנייתי הזה מהפך משמעותי ביותר. על מנת להתרשם מן המהלך עצמו, הנה שני גרפים, מ-Investing.com. שני הגרפים הינם גרפים יומיים (כל נר מייצג פעילות של יום מסחר אחד) הכוללים את הירידה הגדולה, ואת מה שקרה מאז ועד תחילת 2021:
גרף ניתוח יומי למדד מניות הבנקים בארה"ב
גרף ניתוח יומי למדד מניות הבנקים בישראל
בגרף הראשון אנו רואים את מה שקרה במדד בנקים אמריקאי, ובגרף השני את התנועה של מדד בנקים מקומי. בחו"ל, המדד ניסה להשתקם מן התחתית שלו אבל, בסופו של דבר, חזר ונכנס למצב של התייצבות ודשדוש עד הפריצה של נובמבר, כאשר רמת ההתנגדות נפרצה מעלה בצורה משכנעת ביותר. ואצלנו, המצב היה הרבה פחות מלבב. כל ניסיון השיקום הראשוני במדד הבנקים אצלנו דעך מטה והלאה עד שבחודש אוקטובר ראינו אותו נושק שוב לתחתית של הירידות הגדולות.
ורק במאמץ הבא, של תחילת חודש נובמבר, ראינו את ההצלחה לצאת מן המדמנה לכיוון העולה. לא רק בצורה משכנעת ומעניינת מבחינת המומנטום שבמהלך, אלא גם במבנה אופייני של גלים מגמתיים קלאסיים ביותר. מבנה שמצייר תבנית חיובית במיוחד של מניפה פתוחה. כרגע, בזמן כתיבת שורות אלו, אנו רואים את המדד הזה כבר מעל לחצי מן הדרך של כל מה שהפסידו בירידה הגדולה. אז מה קרה כאן? מדוע אנו עדים לשינוי הדרמטי בסקטור? בכל הגיאוגרפיה שצוינה?
לדעת רבים וטובים התשובה נעוצה בהודעה הבאה של חברת פייזר:
PFIZER AND BIONTECH ANNOUNCE VACCINE CANDIDATE AGAINST COVID-19 ACHIEVED SUCCESS IN FIRST INTERIM ANALYSIS FROM PHASE 3 STUDY
ואם נתמצת בשפת הקודש: חברות פייזר וביונטק מודיעות על הצלחת שלב 3 של החיסון המשותף שלהן כנגד וירוס הקורונה. תאריך ההודעה: 09-11-2020. מן ההיגיון הוא שידיעה פונדמנטלית זו שינתה את אמות הסיפין של תזמון משבר הקורונה עבור הרבה מאוד משקיעים, ובמיוחד עבור אלו שרצו למצוא אור בקצה המנהרה הכלכלית.
הבנקים, כמייצגים את מנוע המימון והאשראי של אותה כלכלה אמיתית, הינם מן המועמדים העדיפים ביותר להשקעה, מרמות נמוכות, במצב של תקווה מחודשת לסיום קרוב של המשבר. למעשה, שני הגורמים, היו כאן בסיסיים: הייתה הזדמנות של מחיר זול, ופתח לתקווה של סיום תקופת חוסר הוודאות המוחלטת כלפי הטיפול שיביא לסוף המגפה.
זה המקום להזכיר כמה אלמנטים חשובים לגבי הסקטור הבנקאי: ראשית, ובניגוד למשבר 2007-2009, הבנקים לא היו חלק מן הבעיה ומן הפתרון לבעיה. הם פשוט סבלו מתוצאות הלוואי של התופעה. הגיעה מכה איומה לסקטורים נרחבים כמו תיירות (מקומית ובינלאומית, מלונאות), תחבורה (תעופה, רכב, וכל המסביב), פנאי (תרבות ואירועים), ובמיוחד, השפעה דרמטית על כל החלק המסחרי של הנדל"ן (קניונים, משרדים, וכו...),וזאת בניגוד לחלק הבניה למגורים שהמשיכה כאילו לא קרה דבר.
כמו כן, חזינו בירידה בצמיחה הכללית של המדינות, והגלובלית, וזה יצר סיכונים של חדלות פירעון אצל הרבה לקוחות שלא נחשבו מסוכנים בכלל עד כה. לכן, היה הצורך הפתאומי להגדיל את רזרבות החובות המסופקים בדיוק כאשר ההכנסות מן הפעילות השוטפת קטנה גם היא. כל זה כאשר הרגולאטור עומד על הראש והלקוחות מבקשים דחייה של תשלומי הלוואות. בקיצור, חלום בלהות בצד ההכנסות ודרישות הלימות ההון המקטינות רווחיות. כאמור, כל זה כאשר הם לא חזרו להיות המתווכים בין העזרה הממשלתית וציבור הנזקקים לה, כמו ביציאה ממשבר הסאב-פריים. הפעם, קובעי המדיניות בחרו במסלול הישיר והמהיר יותר: העברות כספיות לחשבון. עובדה אשר מנעה מהם לגזור קופון ולהשתקם על חשבון אותו מסלול עזרה עקיף.
וכך, אין זה פלא גדול שהסימן הראשוני לאפשרות של חזרת החיים למסלול הקודם מהווה עבורם שינוי של 180 מעלות מנקודת מבט המשקיעים בהם. פייזר-ביונטק פשוט היו הטריגר שהם חיכו לו וזה ניכר היטב בשני הגרפים שהוצגו לעיל. כמו שראיתם, השינוי היה דרמטי ומהיר במיוחד ועדיין מתהווה, כי אותה תקווה מבוססת חיסונים שולטת עדיין ברמה בדבר הפתרון לקורונה. מוטציות, חוסר ביעילות חיסונית במדינות שונות (במיוחד באירופה), בעיות ייצור או גילוי תופעות לוואי שאיננו יודעים עליהן עדיין, כל אלו יכולים להיות מקלות בגלגלים של אותה תקווה גדולה.
הבה נקווה ממש חזק שזה לא יקרה, ושמה שהיה תקווה יהפוך להיות עובדה היסטורית: החיסונים (השונים והגוונים) יצליחו להתגבר על אחד מן אירועים המוזרים והקשים שחווינו: מגיפה עולמית.
הפניקס ניהול תיקים מנתחים מהו גרעון תקציבי, ומהו מצב הגירעוני הנדרש כמנוע לצמיחה ולעתיד טוב יותר. כל המידע בכתבה הבאה.
מדד הבנקים ומניות הבנקים יורדים בעקבות משבר הקורונה. הבנקים ישרדו את המשבר? מה לגבי הרווחיות שלהם בתקופה זו ולאן מועדות פניהם של הבנקים בשנת 2020 בכתבה הבאה.
הכלכלן הראשי של הפניקס בית השקעות סיקר עבורכם את ינואר 2021- בחירות, התחסנות האוכלוסייה, ציפיות האינפלציה הגלומות, השתוללות השקל והעלאת הערכת הצמיחה של בנק ישראל.
2020 הייתה שנה של פתיחת הברזים המונטארים והפיסקאליים. ברגע שזה התוודע לשווקים הפיננסיים, הדרך הייתה מעלה בנכסי ה-Risk On ומטה בנכסי ה-Risk Off.
מדד ראסל (Russell 2000): הסבר על המדד האמריקאי החשוב להבנה בין גודל החברות (market cap) לבין השפעתן על הכלכלה האמריקאית.
ניתוח נתוני מאקרו - מה הגורם המשפיע ביותר על השוק ההון? האם חדשות טובות בהכרח מובילות למגמה חיובית? הפניקס ניהול תיקים על השפעת נתוני המאקרו בשוק ההון.
התערבות ממשלתית בכלכלת סין: בדרך כלל, אנו רגילים לכך שהתערבות ממשלתית נעשית לטובת השווקים אבל במקרה הסיני, הדברים ממש אחרים.
איך יודעים מראש מתי שוקי מניות יתהפכו לרעה? האם ניתן לחזות מראש? ומה לדוגמא עומד מאחורי הירידות האחרונות בשוק האמריקאי? ההסבר באתר הפניקס ניהול תיקים.
עונת הדוחות בוול סטריט כבר כאן. לכן סקרנו עבורכם קצת מהרבעון ה-3 בארצות הברית.
צוות הפניקס ניהול תיקים מנסה להסביר את התופעה של איך זה ששער הדולר עולה בעולם, אך ערכו יורד בישראל, מה הגורמים לכך? בכתבה הבאה של ניהול תיקים
מה השפעתה הכלכלית של רוסיה על העולם? מה חלקה המשמעותי של רוסיה ביחס לשוק הגלובלי? ואילו סקטורים מושפעים? הפניקס ניהול תיקים מסבירים הכל.
מהי מפולת בבורסה? איך מפולות בבורסה מתפתחות? איך המשקיעים מתנהלים בזמני מפולת בשוק ההון? למענה על כל השאלות במאמר הבא.
סקירה מקיפה - עקום תשואות אגרות החוב, עוצמתו נמצאת בעובדה שלכל מיתון גדול קדם שינוי העקומה למצב שונה מהרגיל, בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע
ההיסטוריה של התנהגות שוק ההון הינה כלי אדיר מימדים ללמוד ממנו. בכתבה זו סקרנו כלים חינמיים ושווים להערכת מצב שוק ההון של היום כולל תובנות לעתיד.
נזילות השווקים לבחינת היציבות הפיננסית: במאמר זה באתר הפניקס ניהול תיקים אנו נבחן את מידת ההשפעה של הנזילות, כגורם מרכזי במגמות שוקי המניות.
ליפן יש צרות כלכליות משלה ולמרות השקט התקשורתי היחסי, כנראה שכדאי לנו לשים לב למתרחש בזירה הזו יותר. האם לפנינו פצצה מתקתקת או שנראה הצלחה חוזרת לדחות את הקץ?
קריסת בורסת FTX, הבורסה השנייה בגודלה בתחומה, היא אירוע מכונן בדפי ההיסטוריה של הקריפטו. מה הסיבות להתרחשותה ומה המשמעות עבור העולם הפיננסי?
מה זה מתנד פיבונאצ'י. ואיך ניתן להשתמש בכלי פיבונאצ'י לניתוח טכני במסחר. כולל דוגמאות מעניינות. כל המידע במאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.
ללמוד מההיסטוריה על מה צופן לנו העתיד? זה בהחלט אפשרי. באמצעות ניתוח עקומת התשואות ההפוכה לדוגמא נוכל להעריך. ניתוח המצב הנוכחי (אפר' 23) באתר הפניקס ניהול תיקים.
להשקיע בתקופת משבר: איפה לשים את הכסף בזמן שהשווקים רועדים וחוסר הוודאות כשברקע יש מלחמות, אינפלציה, עליית ריבית ואירועים פוליטיים שונים?
שוקי ההון שהגיבו עד כה ל"מבצעים" מוגבלים, מתחילים להבין שהפעם המצב שונה, והשוק עלול להגיב בצורה אחרת. לחצו להמשך קריאה.
הזן פרטים ונחזור אליך בהקדם.
טלפון:
03-7536875
שעות פעילות: א'-ה' 09:30-17:30
האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.