מניות הבנקים בצל המשברים – המשבר הכלכלי של 2008 לעומת המשבר הנוכחי

איך הבנקים מצליחים לעבור משברים שונים כל כך? בכתבה זו כמה נקודות מצויינות למחשבה

כרטיס אשראי, כסף ומניות

קשה להניח שקוראי שורות אלו אינם מודעים לסיבות המשבר של 2007-9. סאב-פריים, נדל"ן, מינוף של 40 ל-1, ליהמן וכו'. כל אלו מילות מפתח לתודעה קולקטיבית משותפת עבור כל המעורבים, מקרוב או מרחוק, בשווקים הפיננסיים. אבל, יש צורך בזיקוק המהות של משבר 2007-9 ודרך היציאה ממנו (האם באמת יצאנו ממנו?) כדי להבין איפה אנו נמצאים היום, במשבר מסוג חדש: משבר ווירוס הקורונה.

קצת היסטוריה

בסה"כ, היה מדובר בחימום יתר של ספקולציה נדל"נית, בעזרת כסף זול שהגיע מן הפד אחרי קריסת הדוט.קום, ואשר נעזרה בתחכום אדיר מימדים של כלים פיננסיים חדשים וחדשניים. כלים, אשר אפשרו לחתוך לחתיכות קטנות את הסיכון, ולפזר אותן למשקיעים בכל רחבי העולם. CDS, CDO, Tranches, מכל אלו אפשרו בנייה של פירמידת סיכון עצומה שנתפסה, בזמנו, כגאונית. כזו שחלקיה פוזרו כניירות ערך, וחלקים אחרים נשארו בספרי הבנקים.

כאשר הבועה התפוצצה, המערכת עמדה בפני בעיה של חדלות פירעון פשוט. כל זה, עקב המינוף האדיר שנלקח על בסיס ההנחה ששוק הנדל"ן "אינו יכול לרדת ברמה הארצית" (בן ברננקי, ראש הפדרל רזרב דאז).

ולמרות כל הסבל שנגרם לכלכלות האמיתיות, משבר הבנקים של 2007-9 היה משבר של נזילות ותמחור נכסים. וכך, הפתרון של הבעיה היה פשוט לכאורה: נפתרים מניירות חסרות ערך, כך שמאזני הבנקים יחזרו להיות עם הלימות הון סבירה וטובה, ומייצרים להם הכנסה כדי להחזיר מזומנים לרזרבות שלהם. כל זה מבלי להביא לקריסה של כל הקישוריות הבינלאומית, ושהכספומטים ימשיכו לתפקד.

רוב הבעיה הייתה בבנקים להשקעות, מסוג Bear Sterns, Lehman, Goldman Sachs ודומיהם, אבל גם הבנקים המסחריים הגדולים נפגעו קשות. שלא לדבר על גופי ביטוח כמו AIG אשר ביטחו כנגד אותו אירוע מצער של פשיטות רגל. זוכרים את מניית Citi ב-1%? בסופו של דבר, בעזרת מדיניות של הזרמה בלתי פוסקת של מזומנים, ורכישת רוב ה"זבל" שהיו במאזנים, נפתרה הבעיה.

חוקים חדשים קצת הקשיחו את הרגולציה אבל המהות דאז לא ממש השתנתה: ישנה עדיין ריכוזיות יתר במערכת הבנקאית ובכל הקשור לסיכון. בסה"כ, ובצורה מזוקקת נאמר: משבר 2007-9 היה משבר פתיר ברמה הפיננסית כי הבעיה הייתה פיננסית במהותה. הכלכלה האמיתית ניזוקה קשה, והצמיחה לא חזרה לעצמה הרבה מאוד שנים, אבל התשתיות של הכלכלה האמיתית (ייצור, ייצוא, צריכה, עבודה, וכו') לא היו חלק מן הבעיה, אלא רק תופעת לוואי זמנית.

ומשבר הקורונה?

ב-2020, הבעיה שונה לחלוטין. קודם כל, זה אינו משבר של בנקים. או של מוסדות פיננסיים בכלל. זהו משבר של משקים ומדינות. של כלכלות אמיתיות וסקטורים הנמחקים לתקופות ארוכות מאוד. משבר שבו ההתנהגות האנושית משתנה עקב צרכים רפואיים. ולכן, הכול משתנה עכשיו ביחס לאותן תשתיות של תפוקה, צריכה, ועבודה. במשבר הקורונה, הבנקים, הם תופעות הלוואי. ויש לומר, שאינם עומדים בכלל לפני סכנה ממשית ומיידית של חדלות פירעון. להיפך. ההקשחה של כללי האשראי ביחס לציבור הכללי, היה גורם ממתן של השפעת המשבר על הסקטור.

למרות שהנדל"ן בחו"ל חזר לעצמו בצורה ראויה לציון, לא התפתחה, לפני הגעת הווירוס, בועה פיננסית חדשה סביבו וגם לא סביב כל דבר אחר שהתנפח (מניות, אמנות וכו'). למרות המשך בלתי פוסק של מדיניות ההרחבה האינסופית מצד הבנקים המרכזיים. ריביות ה-0, ברוב העולם, לא הצליחו להביא לאינפלציה צרכנית, אלא רק נכסית-פיננסית. החוב תופח, המניות בשמים, והאיגרות שאינן מניבות הכנסה סולידית כלשהי, כל זה הפך להיות שגרה. אגב, תוצאה ישירה מן המשבר הקודם.

הפעם, קובעי המדיניות לא היו צרכים להזכיר שוב שהם "עומדים מאחורי הבנקים" כי לא היה כאן מי שהיה צריך להרגיעו. הבעיה נמצאת בצד העסקי של הבנקים ולזה הממשלה הציעה פתרון מקורי: הזרמה ישירה לעסקים ולפרטיים. למדנו מחדש שריחוק חברתי אינו מעודד כלכלה בריאה. ושאבטלה המונית מקטינה ביקושים. ואין ספק שהיזמות, באופן כללי, מקבלת מכה בכנף באווירה של סגר וזהירות. היה גם צורך לדחות תשלומי חובות (הלוואות, משכנתאות), והיה צורך להגדיל את הסכומים לחובות מסופקים בבנקים, כאשר כל כך הרבה עסקים קטנים ובינוניים נמצאו בפני סכנת סגירה. יש לזכור שהבנקים חיים מן התיווך שבין שחקני המשק, ומן השליטה במימון של חלק גדול מהעסקים הנעשים. בשני אספקטים אלו יש פשוט פחות Business.

איך זה מתבטא בעולם ובארץ?

כמו תמיד, אנו מדינה קטנה ומוזרה. אצלנו, אין עדיין גבולות מוגדרים למדינה, יש ממשלה שבכל יום מדברים על פירוקה, ויש חוסר הגיון מובנה בהחלטות הנלקחות עקב האילוצים הפוליטיים שחייבים לקחת אותם בחשבון. והנה, למרות הכול, השקל חזק מתמיד וחברות הדירוג מאמינות לנו שיהיה בסדר, אחרי שמתישהו, נעביר תקציב. והבנקים אצלנו אינם שונים מן הכלל הזה: אצלנו זה שונה. נכון שהייתה מכה ראשונית חזקה, אבל ההתאוששות בהם ראויה לציון, כפי שהגרף הבא מראה לנו:

גרף תשואות על ההון

זהו גרף התשואה על ההון של הבנקים הגדולים אצלנו, כאשר העמודה האחרונה, הצהובה, מראה תחזית להמשך חזרה מהירה של 7%, ברבעון השלישי של השנה. גדילה יפה במיוחד, מן התחתית של 3%, שהייתה ברבעון הראשון של השנה. בניית הרווחיות משתפרת פלאים למרות כל המצב הרעוע. הבנקים, אצלנו, יציבים מתמיד, ולמרות הנתונים הקשים במקרו, תגובת הממשלה והאופי האוטומטי של חלק מן הצמיחה (טכנולוגיה, משאבי טבע, צריכה פנימית של מוצרי יסוד אשר הצילה את כל החלק היצרני המספק את אותם מקומות), כל אלו הצליחו להחזיר וורוד ללחיים של הבנקאים.

יש לזכור שתגובת הממשלה, אשר מבטיחה הכנסה בסיסית למובטלים, ולחלק מן העצמאים, עד יוני 2021 עזרה מאוד. בינתיים, לא ראינו משקי בית הופכים להיות הומלסים בכמויות, והאינטרנט המשיך לייצר עסקאות לא מעטות. לעומת זאת, בחו"ל המצב קצת שונה. הנה גרף תחזיות מחברת S&P כלפי הסקטור:

גרף סיכונים של בנקים

בגרף הזה אנו רואים את השינוי ב-Outlook (תחזית האיתנות), עבור 200 הבנקים הגדולים בעולם, וזאת על פי חלוקה גיאוגרפית. רוב הגידול בתחזית הוא בגידול שלילי (בסגול), וזאת ככל שמתקדמים בחודשים של משבר הקורונה. נכון שהטבלה הזו נעשתה לפני הפרסומים בדבר החיסונים אבל יש לשער שגורם זה נלקח איכשהו בחשבון כגורם העתיד להגיע בקרוב ולהשפיע, במשך 2021, על המהות הרפואית של המשבר.
מן התמונה הזו אנו רואים גם שהתחזיות השליליות ביותר נמצאות (בסדר יורד) באירופה, אמריקה הלטינית, צפון אמריקה, המזרח התיכון ולבסוף אסיה. בדומה מאוד לפגיעה באוכלוסיות מן המחלה עצמה. וכך אנו מסיקים שעוצמת הפגיעה באוכלוסיות הינו קנה המידה בפגיעה בבנקאות, למרות שהייתם חושבים שבנקים בינלאומיים גדולים יהיו יותר מנותקים מן הקרקע הלאומית שלהם.

העתיד לבוא

כאמור, מהות הבעיה של 2007-9 ושל 2020 שונה, ולכן, התגובה השלטונית שונה. יש להניח שהעתיד יהיה גם שונה ממה שראינו מ-2009 ועד 2016, השנה שבה בשרו לנו על "סיום משבר הסאב-פריים". תובנה על הנושא הזה נוכל לקחת מן הגרף הבא:  

תעודת סל של בנקים מקומיים אזוריים ותעודת סל של בנקים גלובלים

 

בגרף שתי עקומות: השחורה, מייצגת את תעודת הסל של מניות הבנקים הגדולים, אלו שאנו מכירים והמושפעים הרבה יותר מן הכלכלה העולמית. לעומת זאת, העקומה הירוקה מייצגת את תעודת הסל של מניות הבנקים האזוריים-מקומיים. אלו המושפעים ישירות מן הכלכלה האמיתית של אמריקה בלבד. בנפילה של הקורונה, כולם היו יחד, אבל כאשר המשקיעים הגיעו לחשוב על תקומה מן התחתית, הבנקים המקומיים נמצאו נהנים יותר. מדוע? כי העזרה הישירה מן הממשלה מייצרת השפעה הרבה יותר גדולה בהם מאשר בבנקים כמו Citi או JPMorgan. הצד הפיננסי באותה עזרה הרבה יותר קטן, וכאשר מוזרמים טריליונים לכיס האזרח הוא ינווט חלק, או כל, הכסף לכיוון עשייה הכרוכה באותו בנק מקומי.

התובנה הכללית מזה פשוטה: ככל שהממשלות יעזרו לסובלי הקצה כך ייטב למערכת הבנקאית הקשורה לאותו קצה. אצלנו, ראינו שזה עובד לא רע, למרות שמניות הבנקים עדיין נותנות ביצועי חסר מול המדד הכללי. ומה עם ההשלכות ארוכות הטווח? את זה קשה מאוד לקבוע. אנו עדיין "באמצע בישול הטשולנט" ואיננו יודעים איך סקטורים כמו תיירות, תעופה, בילויים ותרבות ישתקמו. הריחוק החברתי, הדוחף לדברים כמו עבודה מרחוק, לא ייעלם עם חיסון כל האוכלוסייה. אצלנו, סגירת סניפים ושכלול הצד האינטרנטי עזרו הרבה לייעל את המערכת אבל אין לדעת מה יקרה אם הנדל"ן המקומי לא יוכל להמשיך להתעלם מן הסביבה הכואבת.
ואז מה? לבנק ישראל פתרונים למקרה כזה...

 

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

כביש ריק עם כיתוב 2020

תחזית ניהול תיקי השקעות לשנת 2020

איך תשפיע הריבית הנמוכה על ענף הנדל"ן? מה צפוי למרווחי האשראי של הבנקים? ומלחמת הסחר? זוהי תמונת הפתיחה ל-2020, וכך להערכתנו היא יכולה להתפתח – הפניקס ניהול תיקים.

קרא עוד
לוגואים של השקעות אלטרנטיביות

המוצר הבא בעולם ניהול תיקי ההשקעות

השקעות אלטרנטיביות הן הדבר החם בתחום ניהול תיקי השקעות. התחום של השקעות אלטרנטיביות נוגע במגוון תחומים: נדלן, קרנות גידור, פרייבט אקוויטי ועוד. גלו איך משקיעים

קרא עוד
צמח עם חצים לכמה כיוונים

פיזור סיכונים בניהול תיקי השקעות

בעולם ניהול תיקי השקעות קיימת הסכמה בדבר הקושי לתזמן השקעות ומודגש במיוחד החלק של ניהול הסיכונים. היכנסו לצפייה במדריך פיזור סיכונים

קרא עוד
אסטרטגיות השקעה בקרן גידור

קרן גידור - אסטרטגיות השקעה בקרנות גידור

קרן גידור הינה כלי יעיל לגיוון השקעות בסמגנטים חדשים, פיזור סיכונים וכו'. מהי קרן גידור? ואילו אסטרטגיות השקעה קיימות בקרנות גידור?

קרא עוד
השקעה במוצרים פאסיביים

השקעה במוצרים פאסיביים

מעוניינים להשקיע במוצרים פאסיביים? במדריך השקעה פאסיבית של הפניקס ניהול תיקים תוכלו ללמוד ולהכיר מהם היתרונות והחסרונות בהשקעה מסוג זה, למי היא מתאימה ועוד.

קרא עוד
ניתוח טכני של מדד ה-S&P500

התקווה הגדולה מהתנהלות מדדי ארה"ב

ניתוח טכני של מדד ה- 500S&P בזמן משבר הקורונה מבשר לנו על סדר, ועתיד ורוד יותר. מה שבא בקלות, גם באותה הקלות ייעלם? הניתוח המלא בכתבה הבאה של הפניקס ניהול תיקים

קרא עוד
סוחר במניות בפוזייצית חסר? הכר את תופעת השורטסקוויז

סוחר בפוזיציית שורט בשוק ההון? הכר את האויב הגדול שלך - תופעת השורט סקוויז

שורט סקוויז - תופעת לוואי לטכניקת מכירה בחסר אשר הוגדרה על ידי רבים בתור התגשמות החלום הרע של כל סוחרי השורט במניות. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר המלא

קרא עוד
השפעות הבנק הפדרלי על שוק ההון

הבנק הפדרלי מוביל צעדים שמייצרים מהפכים של 180 מעלות

הבנק הפדרלי (הפדרל ריזרב) הינו גורם בעל השפעה רבה על המסחר בשוק ההון, לרוב הבנק המרכזי אף משפיע עלינו באופן ישיר. הפניקס ניהול תיקים עם ההסבר והשפעות צעדי הפד.

קרא עוד
מהי קרן נאמנות

קרנות נאמנות – מהי קרן נאמנות, הגדרה, יתרונות וחסרונות

קרנות נאמנות - אחד מהכלים החשובים, המגוונים והמשפיעים בהרכב ניהול תיקי השקעות. מעוניינים ללמוד מהי קרן נאמנות, יתרונותיה וחסרונותיה של קרן נאמנות?

קרא עוד
השקעה במניות חברת SPAC

SPAC: כלי פיננסי להמונים שהיה שמור למקורבים בלבד

SPAC - כלי פיננסי להמונים שהיה שמור עד כה למקורבים בלבד, המאפשר לקחת חלק בהשקעות צמיחה, וגם במיזוגים ורכישות. הפניקס ניהול תיקים עם הסיבות לפופולאריות שעולה.

קרא עוד
כלי רוחב שוק

מבט על הנעשה מאחורי הקלעים בעזרת כלי רוחב שוק

מעוניינים להבין קצת יותר מהנעשה מאחורי הקלעים בשוק ההון ועולם ניהול ההשקעות? הפניקס ניהול תיקים עם מבט מאחורי הקלעים בעזרת כלי רוחב שוק.

קרא עוד
עבודתו של מנהל ההשקעות היא עבודה קשה ורבה

אלו הם גורמי ההחלטה העיקריים של מנהלי תיקי השקעות

מה הם גורמי ההחלטה העיקריים כאשר באים לנהל תיק השקעות? מבט על מסלול העבודה של מנהל ההשקעות העמוס במשימות.

קרא עוד
כסף לא גדל על העצים, אבל בהחלט אפשר להשקיע חכם, כך שיצמח

ניהול תיקים אקטיבי מול קופות גמל להשקעה

יודעים מה ההבדלים בין ניהול תיקים אקטיבי לעומת קופת גמל להשקעה? ההשוואה המקיפה והמלאה בכתבה הבאה.

קרא עוד
סטגפלציה – שילוב נדיר של אינפלציה ומיתון

סטגפלציה – הרע מכל העולמות

מהי סטגפלציה, האם אנחנו צריכים לחשוש ממנה? האם בכלל אנחנו באמת בדרך לשם, ואיך יוצאים ממצב שהוא נדיר בשוק אך בהחלט תרחיש סביר?

קרא עוד
אינדקס מניות

מהו מדד המניות הציבוריות שמייצג הכי טוב את מה שקורה בכלכלה של המדינה?

במאמר הבא נסביר על מדדי שווי שוק השונים, ומי יכול לשקף את הכלכלה האמריקאית המקומית בצורה הנכונה ביותר מבין כל מדדי המניות הציבוריות?

קרא עוד
הנפקות בבורסה – הר של כסף שמתגלגל וזורם מהמשקיעים לחברות במהירות

הנפקות – מבט על החלק הזה של שוק ההון

הנפקות חדשות לציבור (IPOS), הדעות עליהן כה חלוקות שניתן למצוא משקיעים בשוק ההון העוסקים רק בהן ועד כאלו שיזהירו אתכם מלגעת בהנפקות באופן מוחלט. מה האמת? בכתבה הבאה.

קרא עוד
משקיע בשוק ההון עם לפטופ ומכשיר נייד. זה מספיק לניתוחים מורכבים?

ניהול תיקים עצמאי או על ידי מנהל תיקים מקצועי?

מתלבט בין להשקיע באופן עצמאי בשוק ההון לבין שירותיו של מנהל תיקים מקצועי? בכתבה נרחיב על ההבדלים בין מנהל תיקים לבין ניהול השקעות פרטי.

קרא עוד
בשנת 2021 לא רק השקל התחזק, אלא גם המדדים של הבורסה הישראלית

שנת 2021 בבורסה הישראלית

סקירת שנת 2021 בבורסה הישראלית, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.

קרא עוד
הגנה על תיק ההשקעות בתקופות מעבר

הגנה על תיק ההשקעות בתקופות מעבר

הגנה על תיקי ההשקעות שלנו בתקופות מעבר, האם אנחנו מוכנים לשינוי, או לפחות ערוכים מפני חוסר הוודאות בשווקים? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים איך נערכים

קרא עוד
ניהול תיק השקעות אישי - הפניקס ניהול תיקים

פסיכולוגיית המשקיעים – ערבוביה של אינטלקט ורגש

פסיכולוגיית המשקיעים: בין האינטלקט לרגש, איך נראה תהליך קבלת ההחלטות של המשקיעים בזמני המגמות השונות? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים.

קרא עוד
שוק מסחר במניות

יחס ה Price Earnings-P/E - כמדד הפופולארי לאומדן ערכה היחסי של מניה

P/E הפרמטר הנפוץ ביותר מבין הפרמטרים הפונדמנטליים שקובע את ערכה היחסי של מניה בשוק, מה המשמעות, איך משפיע על ערך המניה ועוד. הפניקס ניהול תיקים מביאים לכם את כל המידע.

קרא עוד
שינוי התצורה של מחירי הנכסים הפיננסיים

אפשרויות שונות של תצוגת מחיר – אלמנט נוסף להבנה טובה של המגמה הקיימת

איך שינוי ותצוגה שונה של תצוגת מחיר הנכסים הפיננסיים יכולים להציג עבורכם אלמנט נוסף להבנה טובה של המגמה הקיימת בשווקים? בכתבה הבאה באתר הפניקס ניהול תיקים

קרא עוד
מומנטום – אינדיקאטור עזר עבור המשקיעים בשוק ההון

מומנטום – מהו ואיך ניתן להשתמש בו?

מומנטום בהשקעות. מעבר למהותו של המומנטום, נציג במאמר הבא דוגמה של אינדיקאטור שימושי בנושא מהו מומנטום? איך ניתן להשתמש בו ומה כדאי לדעת?

קרא עוד
סוחר בשוק ההון משתמש בפלאפון ומחזיק דולרים

תבניות מסחר בשוק ההון ככלי להבנת המגמה הנוכחית

תבניות מסחר בשוק ההון משמשות את הסוחרים ככלי לחיזוי בשוק ההון ולהן שתי פונקציות מרכזיות: להצביע על מהי המגמה הנוכחית והאם יש סימן לשינוי בהמשך.

קרא עוד
משקיע הצופה בנתונים של דוח כספי בצורה תלת מימד

קרנות כספיות – אמצעי חסכון למטרות שונות

 קרנות כספיות הן אמצעי חיסכון למטרות שונות ורבים טוענים כי הן תחליף ראוי לפיקדון בבנק. הפניקס ניהול תיקים מסבירים מה זה קרן כספית והאם היא אכן רלוונטית בימי מיתון.

קרא עוד
בכתבה מידע על הכלים הטכניים הנקראים ממוצעים נעים

ממוצעים נעים – כלים אדירים בזמן של מגמה כיוונית

גלו את הסודות של הכלי הפופולארי הממוצע הנע: למדו היכולות והמגבלות שלו וכיצד הוא מחושב.

קרא עוד
אנליסט סוקר את דוחות הבורסה של הרבעון האחרון בבורסה בארצות הברית

דוחות הרבעון האחרון של 2022 בוול-סטריט, וסיכום השנה

דוחות רבעון אחרון וסיכום שנת 2022 בוול-סטריט, מבט על המגמות, הסקטורים המובילים בשנה החולפת, המדדים העיקריים ועוד.

קרא עוד
קווי מגמה – הפניקס ניהול תיקים

ניתוח גלי המגמה

איך באמצעות ניתוח קווי מגמה וגלים עולים או יורדים נוכל להבין מהי המגמה ומהו מצב הרוח של השוק. המאמר המלא באתר הפניקס ניהול תיקים.

קרא עוד
לוגו סילקון וואלי בנק – silicon valley bank logo

אירועי קריסת הבנקים SVB ו-CS והשפעתם על שוק ההון

למה חשוב לעקוב אחרי מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS ואיך הם משפיעים על תיק ההשקעות? צוות הפניקס ניהול תיקים עם סקירה על מצב הבנקים בארה"ב לאחר אירועי SVB ו-CS.

קרא עוד
קוביות המדמות מצב של עליה וירידה במחיר הזהב

שילוב מעניין של מידע מהמחיר, ומהמומנטום

ניתוח שוק בעזרת שילוב של מגמה, מחיר ומומנטום: ישנה תמיד השאלה אם ניתן לשפר במקצת את המידע שהשוק נותן לנו? כיצד אלמנטים כמו מגמה, מחיר ומומנטום יכולים לעזור לנו?

קרא עוד
תמונה שממחישה את התשואות בקרן גידור בנאמנות

קרנות גידור בנאמנות – כלי השקעה חדש עבור הקהל הרחב

חלק מעולם קרנות הגידור נפתח לציבור הרחב על פי פרמטרים שהוגדרו כגרסה מיוחדת של קרנות הנאמנות. יש לכך מספר יתרונות וחסרונות. לפרטים היכנסו לכתבה הבאה.

קרא עוד
קרנות סל וביצי זהב הממחישות את הקרנות המחקות

קרנות מחקות – כלי פיננסי למעקב אחרי נכסי בסיס

עולם קרנות הנאמנות הישראלי מגוון מאוד והפעם החלטנו לקטלג אותן על פי פרמטר הניהול. אז מה ההבדל בין קרנות נאמנות מנוהלות למחקות? לחצו לקריאה

קרא עוד
הקשר בין המערכת הבנקאית האמריקאית לדולר

מושג חדש: BTFP. מה זה? ואיך הוא עוזר לשוק המניות האמריקאי

תוכנית BTFP: תוכנית הלוואות לבנקים. שבמסגרתה הבנק המרכזי מתמחר את החוב הזה ב-100% מהערך בו הוא נקנה, ולא על פי מחיר השוק, ונותן כנגדו הלוואה.

קרא עוד

האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.