העולם של אחרי משבר הקורונה הוא בטוח יותר לשוק ההון

השפעת סיום משבר הקורונה על שוק ההון

את משבר הקורונה כבר רואים בעיקר מהמראה האחורית, ודרך השמשה הקדמית ניתן לראות את שיעור האבטלה יורד, את הכבישים מתפקקים, את המסעדות נפתחות ואת מדדי המניות בכשני שליש מהדרך למעלה. בכל זאת, משהו בולט אחד לא חוזר "לנורמליות", הציפיות לריביות העתידיות, שעדיין מתומחרות שיישארו בשנים הבאות אפסיות. יתרה מכך, בישראל השוק צופה כי ישנו סיכוי גבוה להפחתה נוספת, וכך גם בארה"ב, אפילו לטריטוריה שלילית.

על סביבת הריבית החזויה, שיעור האינפלציה ואחוז האבטלה העתידיים

בעבר, תהליך יציאה ממשברים לווה בדרך כלל בציפיות למחזור העלאות ריבית, אבל כאמור, ככל הנראה זהו לא המצב הפעם. עתיד הריבית הוא קריטי לעולם ההשקעות שכן שווי כל הנכסים נגזר מציפיות עתיד הריבית. סביבת הריבית הנמוכה היא אחד ההסברים העיקריים לעליית שווי הנכסים בשנים האחרונות והיא גם זאת שמאפשרת כיום לממשלות לממן את תוכניות הסיוע האדירות. מה שמונע או אם תרצו - מאפשר לבנקים מרכזיים להשאיר את הריבית נמוכה היא בין היתר סביבת האינפלציה הנמוכה.

בשנים האחרונות האינפלציה בעולם בכלל ובישראל בפרט מרוסנת מאד והמשבר רק העצים את התופעה. רמות האבטלה הגבוהות צפויות לקרר את קצב עליית מחירי השכירות, קריסת מחיר הנפט לשיעור של כ- 30 דולר לחבית הביאה לירידה לא רק במחיר הדלק, אלא גם תשומות לסעיפים רבים במדד, כמו טיסות, תחבורה ציבורית, הובלה ואפילו חשמל. גם אם נראה העלאות מיסים, כדי לממן את הקפיצה בחוב, לא סביר שהבנקים המרכזיים ימהרו להעלות ריבית על סוג כזה של אינפלציה.

בהקשר הזה מספיק להיזכר במשבר הפתאומי בשווקים בסוף 2018, כשמדד ת"א-125 ירד אז בכ-14%, משבר שיוחס אז למדיניות מוגזמת של העלאות ריבית ואכן הובילה את הבנקים המרכזיים להתקפל במהירות ולחזור להוריד אותה, עוד לפני בכלל משבר הקורונה.

כלומר, אחרי שנכוו בצוננים קשה ובצדק לראות בנקים מרכזיים ממהרים בשנתיים הקרובות לפחות להעלות ריבית, כשכעת לא רק האינפלציה צפויה להיות נמוכה אלא גם שיעור האבטלה יהיה עדיין גבוה משמעותית מרמתו ב-2018 ו-2019.

סביבת ריבית נמוכה

כשסביבת הריבית נמוכה, זעזוע לתזרים, מכל אירוע שלא יהיה, עשוי להיות בעל השפעה נמוכה מתמטית על השווי של הנכסים, כך שבעתיד אנו עשויים לראות סביבת תשואות נמוכה יותר אך גם תנודתיות נמוכה יותר. תופעה זו יכולה להסביר איך אירוע כלכלי כל כך חמור כמו משבר הקורונה השפיע על שוקי ההון בצורה מתונה יחסית.

מאת אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי הפניקס בית השקעות

 

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

השקעה במדד הקריפטו

תחיית מטבעות הקריפטו בעידן הקורונה

רוצים להשקיע בביטקוין? המאמר הבא הוא חובה. איך משקיעים בביטקוין, אתריום ובמטבעות קריפטוגרפים אחרים בעידן של אחרי משבר הקורונה, הפניקס ניהול תיקים 

קרא עוד
Bitcoin

מטבעות קריפטוגרפיים הם העתיד? הביטקוין כמצג נוסף של חשש לעתיד לבוא

זירת המטבעות הוירטואליים (ביטקוין, אית'ריום וכו) כבר אינה שייכת לחלק האקזוטי של שוק ההון. מה אנחנו כבר מגלים על עתיד הביטקוין וחבריו? גלו באתר הפניקס ניהול תיקים.

קרא עוד
NFT

NFT - שיגעון חדש או אלמנט קבוע בחיינו? וגם מבט על טכנולוגיית הבלוקצ'יין

מה זה NFT ומה מייחד אותו? מה עומד מאחורי הטכנולוגיה שמפעילה אותו, טכנולוגיית בלוקצ'יין Blockchain? בהפניקס ניהול תיקים מסבירים, היכנסו לכתבה לקבלת כל המידע

קרא עוד
מסחר בביטקוין

ביטקוין - שינוי אסטרטגי המעיד על שינוי תפיסתי

ביטקוין - למרות הציפיות הגדולות וכל היתרונות של השימוש בביטקוין, הביטקוין מתנהג אחרת! צניחה חופשית ותנועה הפוכה מהציפיות. היכנסו לסקירה של הפניקס ניהול תיקים.

קרא עוד

האמור מובא כשירות ונועד למטרת אינפורמציה כללית בלבד. האמור אינו מהווה בשום צורה שהיא ייעוץ ו/או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ ו/או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכן בטרם ביצוע השקעה יש להיוועץ עם גורמים בעלי מומחיות בכל ההיבטים הקשורים בביצוע ההשקעה. אין לראות באמור בסקירה כהמלצה ו/או חוות דעת לביצוע השקעה במוצר כזה או אחר או התייחסות לאופן ניהול תיק ניירות ערך. המסתמך על האמור בסקירה זו עושה כן על אחריותו בלבד ואקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ו/או החברות בקבוצת אקסלנס השקעות לא יישאו בכל צורה שהיא בנזק ו/או הפסד שיגרם כתוצאה מכך. קבוצת אקסלנס השקעות, היא חלק מקבוצת הפניקס, העוסקת, בין היתר, בניהול תיקי השקעות, מסחר בניירות ערך, שיווק השקעות, ביצוע פעולות בבורסה, בבנקאות להשקעות, חיתום והפצה להנפקות ועשיית שוק בניירות ערך של חברות שונות ובאג"ח ממשלתיות. לגילוי נאות אודות אקסלנס ניהול השקעות וניירות ערך בע"מ ראו לשונית גילוי נאות באתר החברה בכתובת www.xnes.co.il.